Zahraniční streameři #4 Forsen

Po třech ikonách světové Hearthstone komunity Amazovi, Krippovi a Trumpovi se poprvé podíváme do Evropy na počínání seveřana Forsena.

O Forsenovi

Nejznámější švédský hráč Sebastian Fors zvaný Forsen přešel jako mnozí k Hearthstonu ze Starcraftu. Na této nové scéně vešel ve známost skrze tým ManaGrind a show ESGN Fight Night. Po rozpadu ManaGrindu je Forsen bez dalšího angažmá, ale pravidelně se účastní turnajů, naposledy jsme ho mohli vidět na druhém Pinnacle tournamentu. Jeho největším úspěchem je určitě dělené třetí místo na domácím offline tunaji Viagame House Cup ve Stockholmu, dále má pár dobrých umístění z online turnajů např. druhé místo z Battle of the Best Invitational. Forsen je však znám i svým nevybíravým chováním, dokonce byl za jeden incident na čas zabanován na twitchi, nakonec se však ukázalo, že se nejednalo o jeho chybu a byl omilostněn.

Stream

Forsenův stream se stabilně drží na čtvrtém místě nejsledovanějších Hearthstone streamů za velkou trojkou Amaz, Kripp, Trump. Velkou konzistenci divácké základny dokládá i srovnání lednových a prosincových čísel, která se na rozdíl od jeho konkurentů téměř nezměnila.

Na streamu samotném panuje velmi osobitá atmosféra, kterou vytváří nejen hlavní aktér, ale i twitch chat. Obvykle si na streamech žije chat vlastním životem, ale zde diváci (neboli Forsenboys) celkem výrazně zasahují do dění. Forsen ukazuje a pouští obrázky, videa nebo hudbu, na které dostane linky z donátorských zpráv nebo chatu. Vše funguje poměrně dobře bez zbytečných vulgarit nebo pubertálních výstředností, které bychom od toho mohli očekávat. Ostatně samotný Forsen patří mezi streamery s ostřejší mluvou a profiluje se jako „badass“ mezi nerdy, takže tento způsob komunikace s diváky působí přirozeně a zapadá do celkové koncepce jakéhosi rebelského streamu.

Forsen má sice určité charisma, ale není to žádný řečník. Jeho komentáře se tak omezují buď na emotivní reakce, nebo na interakci s diváky. Nevysvětluje své tahy či myšlenky, ani byste od něj neměli očekávat nějaké dlouhé proslovy nebo duchaplné rozpravy o aktuální metě.

Hru samotnou můžeme hodnotit jako velmi kvalitní. Forsen se nebrání jakémukoliv decku či stylu a se vším předvádí velice dobrou hru. Pokud bychom pro něj měli určit nějaký signifikantní deck, byl by to s největší pravděpodobností freeze mage, kterého ovládá obdivuhodně. Většinu streamu tvoří hra na ladderu, do arény se vydá pouze výjimečně, pokud vůbec.

Shrnutí

Pokud se vám nelíbí klasické streamy, kde má hlavní roli streamer a jeho hra, tak můžete zkusit Forsena. Odlišné pojetí a těsnější spojení mezi streamerem a divákem dělá z jeho streamu příjemnou a zábavnou podívanou.

Forsen nemá pevnou hodinu, kdy streamuje, obvykle je tomu tak večerních hodinách. Pro lepší přehled můžete sledovat jeho twitter.

Na závěr jako trocha z Forsenova umění:


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lumik 13.02.2015 13:55

tommystankov
Za co byl zabanovanej na twitchi? A jak se to pak ,,vysvetlilo,, ?
Už je to starší záležitost. Ve zkratce řečeno, jeden z jeho moderátorů se nechoval, jak měl. Více info na: http://www.reddit.com/r/hearthstone/comments/29lpt8/forsen_got_banned_from_twitch/

tommystankov 12.02.2015 10:26

Za co byl zabanovanej na twitchi? A jak se to pak ,,vysvetlilo,, ?

thegtrsk213 11.02.2015 22:06

Aj by som pridal že skoro každú sobotu Forsen robí Drunk stream kde hraje rôzne hry a prekvapivo pije

thegtrsk213 11.02.2015 22:03

F O R S E N B O Y S !Super článok !K Forsenovi odporúčam pozrieť:-Forsen trolls Kaceytron:https://www.youtube.com/watch?v=RvNeLSVuigo-Remember:https://www.youtube.com/watch?v=Y-_Aw3F6tI8-Best of Foreskinwww.youtube.com/watch?v=SrdP7aqnDGg

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet