Ben Brode končí v Blizzard Entertainment: Otevřený dopis

  ben    brode    výpověď   

Ben Brode, Game Director Hearthstonu, dnes učinil zlomové prohlášení. Rozhodl se ukončit spolupráci s Blizzard Entertaiment po 15 letech, z čehož 10 let dělal na vývoji Hearthstonu.

 

Ben je jednou z ikonických osobností, která vždy ochotně komunikovala s komunitou, fanouškovskými weby a jeho výstupy na důležitých akcích, jako je třeba Blizzcon, byly vždy plné energie.

 

Ben Brode zdroj

Mým přátelům, kolegům a komunitě Hearthstonu:

 

Po 15 letech práce v Blizzardu a téměř deseti letech práce na vývoji Hearthstonu, jsem se rozhodl učinit neuvěřitelně těžké rozhodnutí a vydat se novou cestou.

 

Wow, to bylo hodně těžké napsat.

 

Bylo mi dvacet, když jsem zde začínal. Mojí první pozicí byl „Night Crew Game Tester“.

 

Od té doby jsem v Blizzardu prožil mnoho skvělých okamžiků. Mohl jsem moderovat esports události, přednášet na BlizzConu, hrát v Rock Bands a pracovat s neuvěřitelnými lidmi. Ale největší příležitost přišla v roce 2008, kdy jsem se přidal do „Týmu 5“. Týmu, který se věnoval Hearthstonu.

 

Za Hearthstone jsem neuvěřitelně hrdý. Myslím si, že jsme měli velký vliv na celý herní průmysl. Lidé říkají, že je sblížil. Kolikrát i v rámci rodin. Našli si nové přátele na akcích v rámci pořádání Fireside Gatheringů. Jiné svět Hearthstonu inspiroval natolik, že se sami stali herními vývojáři. Je neuvěřitelné být součástí něčeho, co ovlivnilo takovou spoustu lidí!

 

Na Hearthstone jsem neuvěřitelně pyšný, ale ještě mnohem pyšnější jsem na celý tým.

 

Žádný další takový tým neexistuje. Lidé sice během těch desíti let přicházeli a zase odcházeli, ale celé to seskupení lidí mělo jakousi zvláštní duši. Věděli jsme, že naším hlavním produktem není Hearthstone, ale právě náš tým sám o sobě. Pouze skvělý tým může dělat skvělé věci. A myslím si, že ten náš je ten nejlepší. Není to pouze práce. Je to sdílená vášeň. Chodíme do práce, kde se soustředíme na vylepšování hry, kterou všichni zbožňujeme.

 

Velmi často se díváme na Hearthstonový subreddit, abychom nacházeli další příležitosti, jak můžeme hru vylepšit. Miloval jsem meme, zapojování se do vášnivých diskusí nebo jenom tu zodpovědnost za udržení vysokého standardu hry. Snažíme se být co nejdostupnější na sociálních médiích. Velmi uspokojující pro mě bylo vidět, jak celý tým za těch několik let vyrostl a sám se dokázal výše uvedeným věcem věnovat. Já se tím pádem mohl více soustředit na budoucnost celé hry a směr, kterým se má vydat.

 

Byla mi připisována spousta zásluh jenom kvůli tomu, že jsem veřejně známou tváří hry, ale stále je za mnou více než 80 lidí, kteří se věnují samotnému vývoji hry. To oni navrhují karty, brawly, eventy a další neodmyslitelné součásti světa Hearthstonu. Pevně věřím, že hra bude i nadále v těch nejlepších rukou a sám jsem zvědav, jakým směrem se hra vydá pod taktovkou nového vedení.

 

Jsem šťastlivcem, že si mohu dovolit udělat velmi riskantní krok ve svém životě. Nemohu říci, že bych neměl trochu strach. Chystám se pomoci vybudovat novou společnost. Pravděpodobně se budeme věnovat vývoji her, ale nic dalšího není zcela rozhodnuté. Těším se na designování, programování a vlastně „vytváření věcí od píky“. Bude mi chybět náš Starbucks.

 

Blizzarde, děkuji za šanci, kterou jsem dostal a děkuji za šanci pro Hearthstone. Nemohu se dočkat, až uvidím, s čím dalším přijdete.

 

Komunitě vášnivých hráčů – Budete mi chybět. Budou mi chybět naše zábavné chvilky. Děkuji vám za to, že jste součástí Hearthstonu. Užíval jsem si každou minutu.

 

S pozdravem

Ben Brode

 

Co myslíte, bude to pro Hearthstone zlomovým okamžikem, nebo se spíše klaníte k názoru, že se toho zase tak moc nezmění?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 20.04.2018 23:12

Je to Blizzard, neřekl bych, že se odchod Bena nějak výrazně odrazí na kvalitě HS. Uvidíme, co bude dál...

Erja 20.04.2018 21:58

Osobně musím říct, že jsem velmi zvědavá na jeho nový projekt. Uvidíme, s čím přijde. Ale obávám se, aby tato volba nebyla spíše „nevýhra“.

Jax 20.04.2018 21:27

Začne to jedním,pak odejde další a další a HS se změní.Nic a nikdo nemůže nahradit originalitu člověka.Tak zapáleného člověka pro vývoj mé oblíbené kratochvíle už asi neuvidíme.Když chybí celku jen malinkatá část,tak už to není celek. :-(

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet