Legenda mezi legendami

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Nedávno probíhalo hledání Nejzbytečnějšího miniona, tentokrát se podíváme na druhou stranu mince. Dneškem startuje nový pravidelný seriál, ve kterém si vy, čtenáři, budete moci hlasováním zvolit nejsilnější legendární kartu, kterou můžeme v Hearthstone najít. Nejprve se v prvních kolech legendy náhodně rozdělí do šesti skupinek, z nichž vždy dvě s nejvyšším počtem hlasů postoupí do semifinále, z něj pak zbude závěrečná šestice, která si to ve finále rozdá o titul. A mezi kým budete vybírat první týden?

Gelbin Mekkatorque

Gelbin Mekkatorque je všeobecně známá karta, která se rozšířila zejména díky tomu, že fungovala jako odměna za nákup z obchodu během období uzavřeného beta testu. Za 6 mana krystalů sice není jeho hodnota útoku a životů nijak oslnivá, jeho zvláštní schopnost však dokáže hru pořádně zamotat. Nikdy nevíte, co se stane. Vyvoláte si slaboučkého miniona Homing Chicken, který vám však na začátku kola umožní lízat tři karty, nebo to bude posilovací zařízení Emboldener 3000, případně zdatný chirurg jménem Repair Bot? Vůbec nejzajímavějším vyvolaným minionem pak může být jakýsi „drůbežátor“ Poultryizer, který bude na začátku vašeho kola měnit libovolného miniona na stole v bezmocné kuře. Stačí to na kvalifikaci do semifinále?

Tinkmaster Overspark

Tinkmaster Overspark je další z řady karet, u kterých nikdy nevíte, zda vám pomohou, nebo ne. Pokud ho zahrajete, pravděpodobně se budete řídit heslem „risk je zisk“, neboť v lepším případě vám dokáže hru sám o sobě vyhrát. Jeho životy a útok opět nesahají v poměru k ceně do závratných výšin, ale pokud se vám podaří si nějakého slabšího miniona ve třetím (nebo druhém kole použitím The Coin) proměnit v Devilsaura, bude mít soupeř opravdu velký problém a vy naopak skvělou úvodní výhodu, která vás může dotáhnout do finále. Horší případy však nastávají, když potřebujete nutně oslabit soupeřova miniona proměněním ve veverku, ale místo toho se z něj stane tento hrozivý dinosaurus. Může tato náhodná karta pomýšlet na postup?

The Beast

The Beast silně převyšuje obvyklý poměr ceny k útoku a životům. Za šest mana krystalů vchází do hry nebezpečná bestie se statistikami 9/7, která navíc logicky vzhledem k svému názvu spadá do kategorie Beast. To bude znamenat, že pokud si tento minion najde místo v balíčku, jehož hrdinou bude Hunter, můžete očekávat mnoho posílení, jako třeba přidání nějakého toho útoku, životů, Tauntu nebo Charge (ajaj). Má však také svou stinnou stránku, tedy Deathrattle, kterým po smrti vyvolá pro soupeře gnóma jménem Finkle Einhorn. Ten vás nakonec může ještě neblaze pozlobit, The Beast by tedy měl do hry vstupovat pouze tehdy, když vám tato drobnost nevadí a minion pro soupeře zdarma vám už nijak neuškodí.

Millhouse Manastorm

Millhouse Manastorm je již třetím gnómem, kterého v prvním kole vidíme, vlastně dokonce již čtvrtým, pokud započítáme i Finkla Einhorna, kterého vyvolává předchozí karta. Poměr síla ku výkonu u něj jasně září, jedná se o statisticky nejsilnějšího miniona, kterého za cenu dvou mana krystalů můžete zahrát. Když se pak poštěstí, že soupeř musí již od druhého kola koukat na miniona s 4/4, který ho děsí na stole, začnete si tvořit výhodu. Pak je tu však problém, že může v následujícím kole soupeř hrát jakékoliv množství abilit zcela zdarma. U Warriora vám to pravděpodobně vadit nebude, ale oponenta si nevybíráte. A Millhouse Manastorma prostě proti mágovi zahrát nechcete!

Elite Tauren Chieftain

Elite Tauren Chieftain je kartou, kterou mohli hráči v její Golden verzi získat za nákup vstupenky na BlizzCon. S tímto hudebníkem si opět užijete zajímavé situace, oba hráči totiž dostanou do ruky speciální Power Chord kartu, se kterou si připomenete jednu ze známých písní této hudební skupiny, jejíž členy tvoří zaměstnanci Blizzardu. Bude to I Am Murloc se svým tklivým refrénem a náhodným vyvoláním několika murloců, nejznámější Power of the Horde, která vám vyvolá libovolného bojovníka z řad Hordy (klidně i legendárního Cairna Bloodhoofa), nebo snad Rogues do it..., kterou udělíte 4 poškození a líznete kartu? Důležité však je také to, jakou kartu dostane soupeř...

Bloodmage Thalnos

Na závěr je tu poněkud podceňovaný Bloodmage Thalnos, kterého mnozí nemají příliš rádi a díky nízkým statistikám ho považují pouze za legendární nápodobu Novice Engineerky. Můžete ho očekávat v balíčcích, které spoléhají na útočné ability, posilovat si je hned v úvodu hry je obrovskou výhodou. Stejný efekt však má i obyčejný Kobold Geomancer. Rozdílem tu je vlastnost Deathrattle, které se v úvodu hry jen velmi těžko zbavíte pomocí Silence. Tato schopnost vám dá možnost líznout si po jeho smrti kartu. A že ta smrt přijde velice brzy, to asi ani není nutné příliš připomínat. Alespoň ho nebudete příliš oplakávat.

Výsledky:

  1. Tinkmaster Overspark 155 hlasů
  2. Elite Tauren Chieftain 92
  3. Bloodmage Thalnos 63
  4. The Beast 40
  5. Gelbin Mekkatorque 21
  6. Millhouse Manastorm 11

 

Navigace:

[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet