Became a Legend!: I Will Hunt You Down!!!

 

 

Pro Huntera by mohlo platit rčení: „Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se oknem.“ Hunter je zřejmě nejmilovanější a zároveň nejnenáviděnější povolání v Hearthstone, které bylo již tolikrát nerfnuto, že by si jeden mohl myslet, že je nehratelné. Ale ono se přesto vždy dokázalo vrátit na vrchol a ničit ladder. A nejinak je tomu i teď. Po nerfu Starving Buzzard a Leeroy Jenkins Trump konstatoval Hunterovu smrt. Po 14 dnech je jasné, že se ohromně mýlil. Hunter se opět objevuje na ladderu a slouží jako prostředek k rychlému zisku legend ranku. Zároveň se ukázal v dobrém světle i v turnajovém prostředí, kdy v NA Blizzcon kvalifikaci si nevedl vůbec špatně. Proto bych mu rád věnoval dnešní díl a představil vám jedny z nejúspěšnějších decků na ladderu.

 

Deck 1: Bloor’s Hunter

[Crafting Cost: 1520] 

Hunter's Mark × 2

Flare × 1

Timber Wolf × 2

Undertaker × 2

Webspinner × 2

Explosive Trap × 1

Freezing Trap × 2

Snake Trap × 2

Ironbeak Owl × 2

Knife Juggler × 2

Mad Scientist × 2

Scavenging Hyena × 1

Eaglehorn Bow × 1

Animal Companion × 2

Kill Command × 2

Unleash the Hounds × 2

Sludge Belcher × 2

 

 

Deck č. 2: Smart Hunter

[Crafting Cost: 1360]

Hunter's Mark × 1

Flare × 2

Leper Gnome x2

Undertaker × 2

Webspinner × 2

Explosive Trap × 1

Freezing Trap × 2

Snake Trap × 1

Haunted Creeper x2

Knife Juggler × 2

Mad Scientist × 2

Eaglehorn Bow × 2

Animal Companion × 2

Kill Command × 2

Unleash the Hounds × 2

Cult Master x2

Loatheb  x1

 

Začínáme

Hunter po nerfu přešel z midrange stylu hry na aggro. Pomocí Undertakera a velkého množství deathrattle minionů se snaží získat rychlou kontrolu boardu a umlátit protivníka co nejdříve. Combo Starving Buzzard + Unleash the Hounds bylo nahrazeno combem Knife Juggler + Snake Trap. Ve druhém decku zašli dokonce tak daleko, že místo líznutí karty při vyvolání beast miniona se lížou karty při smrti jakéhokoliv miniona. Toto combo je docela „OP“ s Unleash the Hounds nebo hady ze Snake trap. Zvýšilo se také množství používaných trap ze 3 na 4-5, což protivníka staví do pozice, kdy radši nezaútočí vůbec, než aby riskoval procnutí trapy, obzvláště pokud máme Eaglehorn Bow.

 

Mulligans

Za každou cenu se snažíme dostat Undertaker. A to opravdu za jakoukoliv cenu, dokonce dáváme pryč i Leper Gnome, pokud není na ruce Undertaker. Naší startovní ruku by měl určitě doplňovat Webspinner (nejlépe v combu Undertaker, Coin + Webspinner), Mad Scientist a u druhého decku Haunted CreeperLeper Gnome. Na startovní ruce určitě nechceme mít nic, co stojí více jak 2 many a není to minion.

 

Turn 1-4

V brzké fázi hry se snažíme vytvořit silnou board, kterou budeme rozšiřovat. Nejlepší pro nás je otevírat Undertakerem. Poté by měl následovat jakýkoliv Deathrattle minion. V této fázi tradujeme buď minimálně anebo vůbec.

 

Turn 5-6

V této fázi hry se nám otevírají comba, kterými můžeme soupeře rozdrtit, protože my jsme agresor a my musíme vytvářet hru. Beast + 2x Kill Command za 10 HP (Pyroblast za 6 many). Knife Juggler + Snake Trap/Unleash the Hounds. Cult Master + Snake Trap/Unleash the Hounds. Pokud v této fázi máme převahu na boardu, tak se soupeř bude jen stěží bude vracet do hry a je jen otázkou času, kdy ho přinejhorším zabije naše Hero Power.

 

Trapy

Mechanika trap není vůbec náhodná. Naším cílem by mělo být zahrání nejdříve Explosive Trap a až potom Freezing Trap. Pokud minion umře na Explosive Trap, neprocne Freezing Trap. Pokud ovšem jako první zahrajeme Freezing Trap a až následně Explosive Trap, tak první procne Freezing Trap, minion se vrátí protivníkovi do ruky a Explosive Trap může procnout na prázdnou hrací plochu bez požadovaného účinku.

 

 

Pár slov na závěr

  • Šetřete Kill Command na zerg protivníka schovaného za taunty. Velkých tauntů se zbavte pomocí Hunter's Mark nebo Freezing Trap. Nejlepší je postavit protivníka do takové situace, kdy nebude moci zaútočit zatauntovanými miniony, protože by se mu vrátili do ruky.
  • Proti mirror matchi bychom neměli používat více jak jednu trap zároveň kvůli Flare. Pokud má protivník už jednu past aktivovanou a na ploše Mad Scientist, je dobré zabít scientista a následně použít Flare a připravit ho o dvě trapy.

 

Jak vy jste na tom s Hunterem? Máte ho rádi nebo jej nenávidíte? Všechny vaše připomínky jsou vítany v komentářích.



Naposledy upravil/a Kinedryl 10.10.2014 v 15:42:57.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommystankov 09.10.2014 08:39

Huntera ted hraju, ale ciste s DR mechanikou. Zacatek je stejny to jes UT+ Leper, webspinner atd. Zadny comba tam nehraju, jde jenom o to ze zacatku co nejvic udelat s buffnutym UT a v pozdejdi fazi cekat na Savannah Highmane s pripadnym tauntem od Houndmastera. Mezi tim masirovat abilitkou, eaglehornem+trapky. Co se tyce oblibenosti, ted ho mam rad jako spolecnika. Samozrejme jako protivnika ho budu nenavidet a i nadavat, za opet ,,provarenyho,, :-D

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet