Velké jméno českého gamingu se vrací!


Dvojnásobný mistr republiky si dokázal podmanit českou scénu na poli Starcraftu, poté přesedlal na týmovou hru League of Legends, kde opět obsadil nejvyšší příčky a teď se opět vrací jako vlk samotář v duelové hře do svého původního celku, ve kterém předešlé dva tituly získal. Tým eSuba posiluje své řady o Jana "Rikytana" Kusáka!

O tomto přestupu se spekuluje již delší dobu a konečně je přestup hotovou věcí. Bohužel, jak to již bývá, tak když jeden přichází, jiný musí odejít. Tím nešťastníkem je Michal  "SuperFrankie" Durčák, který ale opouští tým na vlastní žádost a dále bude v eSubě fungovat jako redaktor.

(HS sekce eSuby na LanCraftu Summer 2014)

Rikytan je velmi zvučné jméno na celé herní scéně a není tomu jinak ani na té naší „karetní“. V MČR bodování (které je pro Rikytana nesmírně důležité, pokud chce pomýšlet na třetí titul mistra ČR) se nachází na 13. pozici, podle evropského žebříčku GosuGamers hájí 45. pozici v Evropě, ale co je nejdůležitější, tak je fakt, že je jeden z dvojice českých hráčů, kteří se již kvalifikovali do kvalifikace pro Blizzcon!

K celému přestupu se pro web eSuba.eu vyjádřil sám kapitán týmu, CzechCloud:

" S Rikytanem jsem se seznámil na loňském Advíku, kde předvedli ve staré sestavě (Herdynovci) parádní výkon v League of Legends a vyhráli celý turnaj. Prakticky od doby, kdy začal Rikytan hrát HearthStone, jsem se ho snažil do týmu dostat, protože je to dle mého názoru jeden z hráčů, který má bohaté zkušenosti s ProGamingem a má čas se tomu věnovat na maximum. Nicméně v posledních několika měsících sám netušil, jestli se chce věnovat HearthStone naplno, vzhledem k jeho angažmá v ostatních hrách, které zde určitě nemusím rozebírat. Změna nastala v posledních týdnech, když se Rikytan začal HearthStone věnovat naplno a bylo to i razantně vidět na LanCraftu, kde předvedl velmi solidní výkon. Na LanCraftu jsme měli konečně mezi jednotlivými koly čas probrat do detailu s týmem jestli jej přijmout nebo ne a shodli jsme se na tom, že bude určitě přínosným článkem v týmu. Další změna v týmu se týká Michala "SuperDurčák" Durčáka, který se rozhodl na vlastní žádost odejít z týmu jako hráč a bude se plně věnovat pozici redaktora. Michala určitě uvidíte na akcích s námi, akorát na vás bude dost často mířit fotoaparátem."

(Rikytan mistrem ČR v roce 2012 ve hře SCII)

 

Redaktor Vojtěch „Frankie“ Souček vyzpovídal i samotného Rikytana:

Ahoj Riky. Už máš za sebou velkou řádku úspěchů a to především v eSubě. Rozhodl ses tedy sám, že ji budeš znovu reprezentovat coby hráč hry Hearthstone?
Ahoj, rozhodnutí stálo spíš na straně HS sekce eSuby a to, jestli mě chtějí, nebo ne. Po domluvě jsem se nakonec rozhodl to vzít.

Na HS scéně se pohybuješ už nějakou dobu, z jakého důvodu přišla nabídka až teď?
Jak to říct. Jde většinou o takovou tu mylnou představu přes internet, protože jsem se s klukama z HS sekce ještě nikdy předtím neviděl na živo, až teď na Lancraftu. Kde se jejich názor na mě změnil.

Měl jsi i jiné nabídky? Na evropské úrovni se ti poměrně daří. Neměli tak zájem i zahraniční týmy?
Abych řekl pravdu, tak nikdo se neozval, pokud jsem teda někde nepřehlédl zprávu s nabídkou.

Co si vůbec myslíš o tvoření týmů ve hře, která je vlastně sólová?
Je to stejné jako ve Starcraftu, lidi můžou spolu trénovat, vymýšlet taktiky a ostatní věci, které mají pomoct se zlepšit. Toto samozřejmě jde dělat i bez týmu, ale lidi často zastávají názor proč někomu pomáhat, když ho potom můžu potkat někde na turnaji. Tenhle názor nemůžete použít mezi spoluhráči v týmu. Pokud teda nechcete být mezi nimi jako *parchant*.

Z týmu, do kterého nastupuješ, odchází Michal Durčák. Čekal jsi, že nahradíš něčí místo?
Když jsem dostal nabídku, tak jsem hned vysvětlil, jaké to bude mít následky a jaké jsou mé podmínky. Takže ano, čekal jsem, že někdo bude muset bohužel z kola ven, ale to už byla jejich interní záležitost.

Nyní jsi na 45. příčce evropského žebříčku. Jaké budou tvé první kroky jakožto hráče eSuby.INTEL?
Nevím, jestli bych bral gosugamers žebříček jako důvěryhodný, když jsem se podíval, za co se tam třeba dávají body. Jinak jako první kroky bych to viděl na to ukázat co nejlepší výsledek v Gentlemen cupu jako hráč eSuby.

Můžeme se na tebe těšit i na podzimním LanCraftu nebo na letošním MČR?
Pokud mi do toho něco nevleze, tak snad ano.

Doufám, že nevleze! Já ti děkuji za rozhovor a přeji ti v eSubě mnoho úspěchů. Pokud by jsi chtěl něco vzkázat fanouškům tak máš možnost.
Taky děkuji. Už jsem mockrát něco vzkazoval, tak jenom řeknu *Keep calm and game on!*



eSuba.INTEL Hearthstone
 Petr "CzechCloud" Žalud
 Aleš "Alesh" Hemer
 Martin "Silhan" Plachý
 Tomáš "VanillaTitan" Richter
 Jan "Mirrari" Jestříbek
 Martin "Siki" Sikora
 Jan "Rikytan" Kusák

ZDROJ: eSuba.eu



Naposledy upravil/a Astra 09.07.2014 v 07:29:26.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Housenka 10.07.2014 14:14

Držím palce !

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet