Týdenní meta report #3

Už vás nebaví vidět na vrcholu pořád toho stejného hrdinu? Tak to vás jistě potěší zpráva, že Hunter ho opustil!  Po posledním patchi ztratil téměř všechnu svou sílu, a s tím i popularitu. Kdo ho však nahradil? Dozvíte se v následujících řádcích!

Je tady další týden a s ním nový žebříček sestavený týmem DKMR. Znovu upozorňuji, že žebříček jesestaven podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

WARLOCK

Teď, když je Hunter pryč, Handlock patří mezi jedny z nejsilnějších balíků. Má jedny z nejrychlejších a také nejsilnějších hrozeb. Zkombinováno s jeho možností lízat karty z něj udělalo "krále" pro tento týden. Zoo se nám však z ladderunikam nevytratilo, takže nepředpokládejte, že váš soupeř je vždy Handlock, můžete být nemile překvapeni.

PRIEST

DeathrattlePriest nebyl dobrý pouze proti Hunterovi, stále je to fantastický a velmi populární balík.  V současné metě můžeme v balíčcích vidět i karty jako The Black Knight, nebo i druhou kopii Shadow Word: Death ke zlepšení match-upu s Handlockem a ostatními controldecky. DeathrattlePriest se těší velké oblibě hráčů jak na ladderu, tak i v turnajích, takže nečekejte, že se v brzké době vytratí.

PALADIN

Paladin doslova září v této pomalé metě. Jeho Equality spolu s Aldorem jsou jedny z nejlepších odpovědí na Handlockovy brzké gianty. Některé varianty dokonce používají kartu Spellbreakerkvůli možnosti zabít T4 Twilight Draka pomocí svého vyvolaného Silver Hand Recruita.

SHAMAN

Shaman byl populární i před patchem a po něm neztratil ani trochu svého potenciálu. Zatímco proti Priestovi a Paladinovi nemá zrovna nejlepší bilanci, jeho schopnost vypořádat se s Handlockem  tento nedostatek vyrovnává. Nebojte se do svých balíků zakomponovat i karty jako jsou Big Game Hunter anebo The Black Knight.

DRUID

S tím, jak se meta neustále mění, se Druid stal spíše průměrem. Jeho Midrange verze byla velmi silná (před nástupem Huntera). V současnosti tyto varianty hrají 2x combo, prohodili Azure Draky za SpectralKnighty a občas se najde místo i pro ShadeofNaxxramas.

WARRIOR

Tak jako Shaman i Warrior zůstává silným balíkem. S pádem Huntera už však UnstableGhoulnení ten Whirlwind, který hledáte, stále ale velmi dobře spolupracuje s kartami jako Armorsmith a AcolyteofPain. Považujte Slam za jednu z možností jak aktivovat Execute a zvyšte celkovou konzistenci balíku.

MAGE

Jaina zůstává v hráčské neoblibě. Jedinou hratelnou variantou je SecretMage, ale díky celkovému zpomalení mety očekávejte hráče experimentovat s FreezeMagem.

ROGUE

NerfLeeroye sebral Miracle hráčům všechen vítr z plachet. Zatímco BackspaceRogue a Tempo Rogue zní jako strategie docela dobře, v praxi už to tak nefunguje. Hráči se snaží najít nějakou fungující variantu balíku, takže v příštích týdnech očekávejte spoustu různých variací.

HUNTER

Sesazen z trůnu rovnou až na poslední místo, jakoby ani neexistoval. Hunter se pohybuje svými úspěchy a neúspěchy jako na horské dráze. Netřeba zmiňovat, že je to nejvíce nerfovaný hrdina vůbec. Zatímco teď to pro něj vypadá velmi špatně, jeho hráči a fanoušci určitě přijdou s novým způsobem, jak ho hrát, a Hunter znova bude nejvíce nenáviděným hrdinou ve hře.

Balíček týdne: KitkatzWarrior #1 NA

Dnes se nám zde představí Kitkatz a jeho Warrior.Kitkatz jakožto jeden z nejznámějších hráčů Warriora se díky tomuto balíku zase jednou dostal na první místo v Americe. Jeho varianta je velmi podobná standardu klasického ControlWarriora. Jeho silná mechanika co se lízaní karet týče a spousta velkých late game hrozeb v kombinaci s levnými removaly je to pravé. A nezapomeňte Kitkatzovo pravidlo číslo jedna: Armorsmith vždy vyhraje Brawl!

A již tradičně zde máme názor profíka. Dnes to nemůže být nikdo jiný, než hráč týmu eSuba.INTEL - VanillaTitan!

Vanillův pohled na metu

Po posledním patchi se metagame značně změnila. Ztráta Buzzarda a nerf Leeroye znamenalo hlubokou ránu do hratelnosti Huntera a nejednou je  z nejlepšího decku asi ten nejhorší. Nerf samozřejmě neovlivnil jen Huntera, ale ten si z tohoto patche vytáhl černého Petra. Miracle ztratil extrémně moc, ale pořád se ještě dá hrát (například s Malygosem nebo deckhandem a facelessem). Naprosto jasným vítězem je Warlock - konkrétněji Handlock, který přišel akorát o Leeroy+Power+Faceless combo, což ale stejně mnoho hráčů nehrálo již před nerfem. Na úkor právě tohoto comba přišel o svého úhlavního nepřítele: Huntera. Druid a Warrior zůstali v podstatě tam, kde byli, jakožto "stálé decky". Priest zůstal zhruba na stejném silovém bodu v metagame, na kterém byl již před patchem, nicméně už tak často nepotkáte (pokud vůbec) Deathrattle verzi, vzhledem k deficitu Hunterů, za to ale Priesti začali opět hrát Mind Control, Yseru a podobné velké finishery, které by si v době vlády Huntera a Miraclu nemohli dovolit. Největší změnu v silovém ratingu ale zažil Paladin, který se vyhoupl z "hratelný na turnajích ve specifických situacích" na jeden z nejlepších decků metagame. Paladin, který teď navíc začal hrát častěji silence, naprosto demoluje Handlocky. Na druhou stranu ale většinou ztrácí s Druidy a Priesty. Shaman si dost přilepšil poté, co se zbavil dvou špatných match-upů a Handlock se začal hrát všude, přesto ale není tak dobrý jak bych očekával, kvůli popularitě Priestů a Paladinů, kteří jsou proti Shamanům dobří. Poslední hrdina, ke kterému jsem se ještě nevyjádřil, je Mage. Ten je na tom velmi zvláštně. Ať už Aggro nebo Freeze/Giant Mage mají dobrý match-up proti Handlockovi a i jiným meta deckům, nicméně Mage je právě ten typ, který má v tuto chvíli více špatných match-upů, než těch dobrých. Nicméně v turnaji, kde nemáte limitovaný počet decků/hrdinů, by se rozhodně měl aspoň jeden Mage deck vejít do repertoáru každého lepšího hráče. Metagame se uklidnila a všechno je hratelné, situace je rozhodně lepší než před patchem.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Alandus 01.10.2014 08:23

tommystankov
Podle ceho je ten zebricek sestaven, nebo jak to lidi z toho DKMR zjistuji ? Jestli je to teda pravda, tak je to velka nevyhoda e-karet, kde se zmena da udelat velmi rychle. Jak se tohle resilo u normalnich a realnych karetnich hrach, kdyz se tam objevilo neco moc imba. A ted mimo tema, rad bych aby se pokracovalo v serialech o kterych se tu zaclo hrat, porad prochazeji novy lidi a z tohohle clanku by si akorat odnesli zebricek hrdinu.Jakým způsobem to kluci z DKMR zjišťují? Nemám tušeni. V jejich článcích nebo kdekoliv jinde nemají uvedené zdroje.
Jakým způsobem to kluci z DKMR zjišťují? Nemám tušeni. V jejich článcích nebo kdekoliv jinde nemají uvedené zdroje.
Kuplmand
Taky mam pocit, ze posledni dobou neni moc co cist... Clanky o turnajich me nezajimaji, takze 1x tydne si aspon prectu meta report... Si pamatuju ze jsem to driv ani nestihal tady cist :-)
A k vám, jsem rád, že se alespoň tohle líbí. Bohužel, Hearthstone poroste už jen ve směru pro gamingu a velká většina zajímavostí/mechanik a pod tady už je. Nicméně nadhodím tohle téma k řešení. Děkujeme za zpětnou vazbu!

Kuplmand 30.09.2014 16:51

Taky mam pocit, ze posledni dobou neni moc co cist... Clanky o turnajich me nezajimaji, takze 1x tydne si aspon prectu meta report... Si pamatuju ze jsem to driv ani nestihal tady cist :-)

BeastsOrgasm 30.09.2014 13:40

Vím že je to těžké protože už jste vyplýtvaly pokladnice se zajímavostmi, ale nenašlo by se přece jenom víc článků se zajímavostmi, novými využitími mechanik a podobně místo hlášení nespočtu soutěží a turnajů? Rád sem sem chodil každý den a četl si nové články a zajímavosti, ankety atd.Turnaje mě ani trochu nazajmají, i když věřím že hodně hráčů ano. Ale týdenní meta report je jen slabou útěchou místo skvělých článků, co tu byly dřív. Někdy se dokonce přistihnu jak čtu ty staré od znova třeba už po čtvrtý ... Ale pokud už není co napsat nebo vymyslet, tak chápu že se nedá nic dělat....

tommystankov 30.09.2014 08:22

Podle ceho je ten zebricek sestaven, nebo jak to lidi z toho DKMR zjistuji ? Jestli je to teda pravda, tak je to velka nevyhoda e-karet, kde se zmena da udelat velmi rychle. Jak se tohle resilo u normalnich a realnych karetnich hrach, kdyz se tam objevilo neco moc imba. A ted mimo tema, rad bych aby se pokracovalo v serialech o kterych se tu zaclo hrat, porad prochazeji novy lidi a z tohohle clanku by si akorat odnesli zebricek hrdinu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet