Týdenní meta report #2

Hunterova vláda se pomalu blíží ke konci, dělá to něco s metou, nebo se vůbec nezměnila? Samozřejmě že změnila!  Pojďme se podívat, co jiného si dnes na ladderu vede dobře.

Znova zde máme žebříček sestavený týmem DKMR. Berte na vědomí, že žebříček není sestavený podle síly, nýbrž podle četnosti. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

HUNTER

Hunter se poslední týden drží na prvním místě. S nerfem Buzzarda a Leeroye se dá jen těžko očekávat jeho udržení na předních příčkách. Avšak teď je teď, Buzzard je stále velmi silný hlavně co se lízání karet týče, a pomáhá držet Hunterovu dominantní pozici v metě. Co ho však opravdu drží na vrcholu, je zkrátka nedostatek špatných match-upů. Očekávejte, že mnoho hráčů sáhne po Hunterovi v jeho posledních chvílích.

PRIEST

Deathrattle Priest zůstává populární. Undertaker v něm nachází snad největší využití, je to skvělá podpora pro ostatní miniony a svou možností růstu kombinovanou s vaší Hero Power zůstává Undertaker na boardu mnohem déle, než je zvykem. Někteří hráči v decku vyměnili Thoughtsteal za Ysery a Mind Controly, aby trochu vyrovnali jeho špatný match-up proti control balíkům.

WARLOCK

Zoo udržuje Warlocka jedním z populárních hrdinů na ladderu. Zatímco Hunter udržuje Handlocka téměř nehratelným, mnoho hráčů jej zvolilo na turnaj World Qualifiers jako counter na Miracle Rogue, který měl být counter na Huntera. Po nerfu očekávejte Handlockův vzestup, avšak nezapomínejte, že Zoo je tady s námi taky.

WARRIOR

Warrior zůstává jedním ze silných decků mety, s Hunterem může soupeřit, zato proti některým ostatním hrdinům velmi strádá. Důvodem je zvýšení počtu hráčů, kteří do svých decků zařadili Harrisona Jonese. Po nerfu se očekává i jeho vzestup.

SHAMAN

Shaman se těší větší oblibě díky jeho turnajovým úspěchům a silným match-upům. I když je slabší proti Priestovi, jeho vlci a efektivní removaly  Shamanovi velmi pomáhají v boji s Hunterem. Flametongue Totem a Haunted Creeper decku poskytují silný early game a Hex je odpovědí snad na vechno, co si dokážeme představit. S očekávaným nástupem Handlocka po nerfu Huntera se určitě můžeme těšit i na mnohem více Shamanů.

DRUID

Druid velmi dlouhou dobu vypadal jako nejlepší deck, pak se ale meta zrychlila a na něj už nezbylo místo. S kartami jako je Freezing Trap nebo Sap, které jsou v této metě velmi hrané a oblíbené, začal mít Druid potíže. Zatímco za starých časů Druid závisel na přebrání iniciativy vyhazováním velkých minionů v brzkých kolech pomocí rampy nebo Innervate, tyto dvě karty mu to znemožňují. Jak to s ním bude vypadat po nerfu? Nechme se překvapit.

ROGUE

Rogue se ve své Miracle podobě často objevuje na turnajích, což zvedá i jeho četnost na ladderu. Naneštěstí nerf Leeroye doslova devastuje potenciál comba. Mezi tím čekejte nemalé množství hráčů snažícich se dát vám 18 dmg v osmém kole, dokud ještě můžou.

MAGE

Ve světě Haunted Creeperů a ostatních malých minionů je mágova Hero Power velmi silná. Bohužel se však žádnému decku nedaří najít konzistence, kterou kdysi na ladderu měl. Mage stále zůstává na ladderu neopopulární.

PALADIN

Populární jako counter na Huntera a obecně velmi dobrý control deck na turnajích. Najít si své místo na ladderu je však pro hráče velký problém, neboť snažit se někam dostat je pro hráče velmi pomalé, únavné a neefektivní.

BALÍČEK TÝDNE: Zetalot Deathrattle Priest

Tento týden se podíváme na oblíbeného Deathratlle Priesta, který prošel inovací velmi známého a kvalitního hráče, Zetalota. Najdete spoustu variant, my dnes použijeme decklist, který hrál Faramir na Blizzcon Qualifiers. Důvod, proč se stal tak populární, je jeho konstantní winrate okolo 60% proti Hunterovi,což je víc než 

může říct kdokoliv jiný. Velmi dobře se s tím hraje i proti ostatním balíkům mety, takže se velmi často ukazuje jak na ladderu, tak i na turnaji.

A názory jiných lidí? Pro dnešek bude jen jeden, ale za to od pořádného hráče, člena Blizzfan.cz týmu a vítěze turnaje Boj o Ostravu, Faeliho!

Faeliho pohled na metu

Myslím, že aktuální meta je krásná a dá se hrát any class. Hunter nerf potřeboval, protože se ho každý musel bát a na turnajích ho banovat a nebo se mu přizpůsobovat svými decky víc, než je zdravé. Ohledně nerfu, obě karty se podle mě stávají nehratelnými (Leeroye potká podobný osud jako Nat Pagla a Tinkmastera) ale Hunter, Miracle i Handlock, což jsou decky tímhle zasažené, se dejme tomu budou hrát dál v trochu jiné podobě. Ladder se trochu zpomalí a Zoo bude nejlepší budget balík a konečně půjde líp hrát Mage, který je teď super, ale kvůli přemnoženým hunterům jsi ho nemohl hrát kvůli Flare.

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 22.09.2014 v 15:59:57.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommystankov 23.09.2014 13:13

Hunter podle me bude vladnout dal, nedavno jsem nasel hunter deck bez combo buzzard+unleash. Jedna se o takovy deatrattle, kde se hraje Undertaker+ 1 a 2 manovy potvory jako je Leper gnome, nebo load hoarder atd. Na ladderu stim mam vice nez slusnou uspesnost presne jsem to nepocital, ale urcite vice jak 50% tady to combo s buzzardem opravdu neni treba a jen co si to hraci co hrajou huntera uvedomi prejdou na neco podobnyho a zustanou u neho. Me hlavne zajima zmena Roguny a jeho Miracla.

fnukafka 22.09.2014 14:30

hezký rozbor jen v tom pristovi se hraje mind controll misto ty naxx legendarky

Her0zzorr 22.09.2014 13:05

Super článek ! Já osobně složil Deathrattle Priesta a jsem s ním spokojenej, opravdu šplhám vzhůru, mám sice jinej deck něž který je tady uveden a teď váhám jestli to nezměnit. Ragnaros mi vyhral nejednu hru no . Na nerf huntera se teším, protožepřed priestem jsem hrál frost Mage a byl jsem nucen přesedlat.Díky za další meta report.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet