Rozbor karet Curse of Naxxramas - The Plague Quarter

Týden utekl jako voda a další křídlo, které se jmenuje The Plague Quarter, je tu, a s ním druhý díl našeho rozboru. Zpřístupnilo se nám dalších 6 karet a my se SuperFrankiem se na ně opět podíváme z blízka!

SuperFrankie: Uteklo to vážně rychle. Takže první pán na holení je Stoneskin Gargoyle. Docela decentní kartička, která mě zaujala už první týden, co myslíš?

Fyzzi: Stoneskin Gargoyle je určitě zajímavá karta! Já osobně jsem jí dost využil už v módu Class Challange. Myslím si že Gargoyle si najde své místečko. Představa toho, že bych měl 2 Gargoyli na stole a mezi ně bych hodil Defender of Argus je děsivá. Co myslíš ty?

SuperFrankie: Mně trochu vadí ten manacost. Kdyby byl za 2, tak to je skvělá karta na stopování aggra, takhle si za ty tři many radši zahraju Harvest Golema, nebo Earthen Ring Farseera. Vůbec u všech class vidím něco, co bych si zahrál radši. Třeba Animal Companion, Unbound Elemental SI:7 Agent atd. Nevím, kam bych to nacpal. Jediné dobré kombo, které mě napadá u Priesta s Northshire Cleric, nebo Lightwarden. Nic víc.

Fyzzi: Je pravda, že mana cost bude hodně nepříjemná stránka této karty, ale zase když nad tím tak přemýšlím, tak by nemusela být špatný pick do areny.

SuperFrankie: To je pravda. V areně si dokážu představit mraky horších karet. V kombinaci s hero power Rogue, Druida a dalších class budeš schopen zlikvidovat jakoukoliv 3/2 zadarmo, nebo clearovat různé malé potvory, které mají jeden život. Je fakt, že v aréně najde Gargoyle asi větší využítí.

SuperFrankie: Druhý v pořadí je Unstable Ghoul, taková Abomination a obecně dobrá věc proti aggro balíkům, nebo na popnutí divine shieldu.

Fyzzi: Já můžu jen a pouze souhlasit! Unstable Ghoul  je přesně karta pro hráče, kteří jsou alergičtí na aggro decky jako já! Za 2 many krystaly 1/3 minion s Tauntem nezní moc efektivně, připomíná mi to Silverback Patriarch. Naštěstí má tento Ghoul Deathrattle, který ho posouvá na naprosto novou úroveň! Výborný counter na aggro decky.

SuperFrankie: Představ si, že si zoo v prvním kole zahraje třeba Young Priestess, Argent Squire, nebo podobný smetí a k tomu položí třeba Flame Impa. Ty na to zahraješ tohle, zabiješ Young Priestess a Flame Imp bude mít jenom jeden život, nebo Squire přijde o Divine Shield, Flame Imp umře atd. Nemyslíš si ale, že to je proti controlu mrtvá karta?

Fyzzi: Proti controlu určitě nebude tak efektivní, ale třeba by mohla "vybaitit" aspoň jednu durability od Stoneskin Gargoyle, a nebo jiné karty. Jiná situace, kde by mohla být efektivní, mě nenapadá.

SuperFrankie: Uvidíme. Každopádně v ní vidím větší potenciál než ve Stoneskin Gargoyle. Na tom se asi shodneme, ne?

Fyzzi: Na tom se určitě shodneme.

Fyzzi: Další na řade je kreatura, která má hodně blízko k Abomination. Jmenuje se Sludge Belcher. Jaký máš na ní názor?

SuperFrankie: Tahle je zatím z těch tří karet nejzajímavější. Je to takovej vykrmenej Tas Dingo kterej stojí o jednu manu víc. Mně se to docela líbí a určitě to najde využití.

Fyzzi: Je to rozhodně zajímavý minion s Tauntem a navíc to bude i dost otravná karta díky schopnosti Deathrattle. Je jen jedna věc, která by mohla naprosto zruinovat tuto kartu, a to silence.

SuperFrankie: To většinu karet z Naxxu. Každopádně určitě ho nebudeš hrát v Druidovi, protože tam máš za 5 man Druid of the Claw, ale zase Priest, nebo Paladin za 5 many nic nemají. Otázkou je, jestli budeš chtít hrát tohle, nebo Azure Drake. Asi záleží na matchupu.

Fyzzi: Je pravda, že jsou classy, které Sludge přivítají s otevřenou náručí. Myslím si, že rozhodnutí bude podle toho, jestli budeš mít převahu na stole, anebo když ti poteče do bot.

Fyzzi: Je tu další legendárka. Asi každý zná Millhouse Manastorma. Nyní přichází legendrání karta, která má opačný efekt jmenuje se Loatheb. Jak myslíš, že si povede tahle karta?

SuperFrankie: Podle mě jedna z nejlepších karet sady. Nedá se to hrát snad jenom proti Zoo a schválně jestli víš, která class z něj bude nejvíc nešťastná?

Fyzzi: Je to určitě dobrá karta. Zajímavá otázka. Napadl mě jako první Mage a hned potom Druid. Obě classy si zakládají na kouzlech. Nebo možná Miracle Rogue. Tak nás nenech čekat, kdo teda?

SuperFrankie: Rogue. Představ si, že i blbá Coin, kterou si Miracle syslil pět kol bude stát pět man, Preparation za pět, Eviscerate za 7 atd. Miracle úplně vypadne z tempa a to může být jeho smrt. Další, kdo tím bude znatelně trpět, je Freeze Mage. Většinou chtějí zahrát v 9. kole Alexstrazu a v 10 tě zabít. Takhle si zahraješ Loatheba, zlikviduješ Alexstrazu, popneš Ice Block a Mage to o kolo nestihne.

Fyzzi: Tak moje tušení bylo správné! Bude to karta, která naprosto znepříjemní hru každému.

SuperFrankie: Jo, určitě. Podle mě se z toho stane staple a bude se to hrát úplně všude.

SuperFrankie: První class kartou je dneska secret pro Mage Duplicate. Slyšel jsem o ní už od lidí všelicos. Že to je úplně k ničemu, op karta atd. Co si o tom myslíš, Fyzzi?

Fyzzi: Podle mě je to karta, která se může a nemusí vyplatit. Přijde mi to podobné jako Redemption. Bude záležet na tom, co padne jako první. Možná dopadne jako Spellbender který se nehraje vůbec a nebo jako Ice Block, která je asi nejhranější z mágových secretů. Jak to vidíš ty?

SuperFrankie: Podle mě je tu úplně super! Nikdy na tom nemůžeš prodělat, protože je to vlastně vždycky +1. Já bych to asi hrál v aggru, nebo ve Freeze Mage. Představ si, že si zahraješ takovýho Novice Engineera a tohle. Soupeř ti to zabije, ty dostaneš další dvě kopie a lízneš si další dvě karty. To zní dobře, ne? Další je pak kombo s Kirin Tor Mage, kterýho můžeš hrát druhý kolo přes Coin, dostat na ruku další kopii a setnout zadarmo třeba Mirror Entity, Counterspell, nebo Vaporize. Jenom škoda, že není žádná karta, která ti tahá secrety do ruky.

Fyzzi: Jako poslední karta, která je zpřístupněná je karta pro Huntera. Jmenuje se Webspinner. Jak užitečná myslíš že bude?

SuperFrankie: Podle mě je to společně s tou pro Paladina úplně nejhorší class karta, nemyslíš?

Fyzzi: Musím říct, že se mi Paladinova karta líbí mnohem víc. Webspinner pro mě byl veliké zklamání, ale to nějaká karta musela být, protože nejde udělat 30 karet, které budou efektivní a skvělé. Škoda, že zklamání přichází z řad class karet a ne z karet neutrálních, protože takhle to zablokuje jedinou a unikátní kartu dané classe, kdežto kdyby to byla neutrální karta, tak mě to tolik nemrzí. Huntera Blizzard drží zkrátka.

SuperFrankie: Nejhorší je na tom ten RNG faktor, kdy si toho beasta nemůžeš vybrat sám. To mi na tom vadí snad úplně nejvíc. Navíc, pokud ho nebudeš hrát v prvním kole, tak už nevím kdy jindy, protože na každý další kolo má Hunter lepší drop. Podle mě se hrát nebude, protože představ si, že ho položíš v prvním kole soupeř ho zabije a ty dostaneš Young Dragonhawk... To bych vztekem překousl nohu od stolu.

Fyzzi: Samozřejmě jsou i lepší scénáře. Je tu jedna výhoda této karty, mohla být mnohem horší. Její Deathrattle by mohl někoho zmást, ale funguje tak, že vám do ruky dá naprosto náhodného Beasta a ne Beasta z vašeho decku. Takže se může stát, že byste mohli mít 2x kartu King Krush v jedné hře. To se mi zase libí!

SuperFrankie: Na zabití soupeře by ti měl stačit jenom jeden King Krush, ale to jsou utopické scénáře, nechme toho. Každopádně já sem s tímhle křídlem docela zklamanej. Jako nejpoužitelnější karta se jeví Loatheb a pak až daleko za ním Duplicate, tobě?

Fyzzi: Je to nepravděpodobné, ale byla by to rozhodně sranda. Jsem taky trochu zklamaný. Můžeme se jen těšit na další křídlo a další karty.

Fyzzi a SuperFrankie: To je pro dnešek všechno. Těšíme se na vás příští týden u rozboru karet z The Military Quarter, kde si pro nás Blizzard nachystal hned několik zajímavých kousků!



Naposledy upravil/a Kinedryl 03.08.2014 v 12:02:10.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommystankov 02.08.2014 11:57

Me se webspinner libi, to ze mi liznul Krushe a The Beast uz nejak vypadalo, kazdopadne RNG bylo na my strane. Ale tvrdit o tyhle karte jako o naprosto nehratelny to nesouhlasim, on se driv nebo pozdeji v nejakym decku objevi.

login 01.08.2014 08:27

Ceris
Duplicate ti da do ruky tvoji potvoru, ktera zemrela v oponentove kole. Vzhledem k tomu, ze mage neni priest tak opravdu nevim, jak by ses dostal k Webspinnerovy
Je možný, že si spletl Duplicate a Mirror Entity.. ale stejně.

Ceris 01.08.2014 06:44

Jeryl
Hrál jsem za Mága ranked a díky Duplicate jsem dostal Webspinnera nechal jsem ho zabít a dostal jsem King Krushe takže radost obrovská na první hru s ním
Duplicate ti da do ruky tvoji potvoru, ktera zemrela v oponentove kole. Vzhledem k tomu, ze mage neni priest tak opravdu nevim, jak by ses dostal k Webspinnerovy

Jeryl 01.08.2014 04:04

lomgamer
až na to že takhle ta karta fakt nefunguje... ale fantazíruj dál
Aha Takže si vymýšlím abych udělal dojem a ti co tu rozebírají ty karty si to taky vycucali z prstu Ok no

Ceris 31.07.2014 21:20

tak Loatheb se me zda jako zatim nejlepsi karta z Naxxu, pekne se hodi do zoo a naprosto counteruje vsechny decky vcetne zoo.Webspinner se me libi taky, ta hunter challenge byla zatim naprosto nejzabavnejsi.

lomgamer 31.07.2014 20:28

Jeryl
Hrál jsem za Mága ranked a díky Duplicate jsem dostal Webspinnera nechal jsem ho zabít a dostal jsem King Krushe takže radost obrovská na první hru s ním
až na to že takhle ta karta fakt nefunguje... ale fantazíruj dál

Jeryl 31.07.2014 19:34

Hrál jsem za Mága ranked a díky Duplicate jsem dostal Webspinnera nechal jsem ho zabít a dostal jsem King Krushe takže radost obrovská na první hru s ním

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet