Miracle rogue

Co to vlastně Miracle rogue je?

Miracle, v překladu zázrak nebo zázračný, je u tohoto typu balíčku velice příhodný přívlastek. Výhry jsou totiž ve většině případů pro soupeře skutečně zázračné (ne však nečekané). Balíček je založený na na lízání ohromného množství karet (většinou abilit), které následně využijete k doslovnému "zničení" vašeho soupeře. Celý se tedy točí kolem kombinace Gatgetzan Auctioneer + ability a Leeroy + Shadowstep.

Proč bych si měl vybrat miracle rogue k hraní?

Samozřejmě žádný balíček v Hearthstone není dokonalý. Existují ale silnější a slabší decky a tento patří k těm opravdu silným. Hodně her se točí kolem RNG, což hodně hráčů bere jako velké mínus. Pro ty, co si to ale zatím neuvědomili, nejde o to spoléhat na náhodu, ale co nejlépe ji eliminovat. Tento hlavní faktor je díky myšlence balíčku eliminován dokonale, protože pokud si vylížete všechny karty během pár kol a nedokážete je zužitkovat, můžete nadávat pouze sobě. Jak jsem již zmiňoval, Gatgetzan Auctioneer je jádrem balíčku, avšak to neznamená, že pokud si ho do pátého kola nevytáhnete, prohrajete.

Je miracle rogue "budget" deck?

Ne, není a bohužel neexistuje cesta, jak by se z něj budget dal udělat. Leeroy je základ a nic ho nenahradí, Bloodmage mnohdy dodá potřebný +1 spell damage k doražení minionů či soupeře a samostatnou kapitolou je pak VanCleef. Ten dokáže během prvních pár kol vytvořit obrovský tlak na soupeře, čímž bude cesta k vítězství snazší, než jindy. Pokud tedy nechcete utratit několik stovek na card packy a případný dust, musíte si postačit s jinými decky.

Decklist: ZDE

Rozbor balíčku

V decku je naprostá převaha abilit, které slouží hlavně k cirkulaci karet a poškozování soupeře. První na seznamu jsou klasické damage ability, jako tradiční Backstab, Eviscerate, Deadly Poison a Shiv. Jsou to nejenom ability, které dávají damage, ale i dobré a levné spouštěče comba. Dále jsou tu control ability. Ty slouží k vyčištění plochy pro Leeroy či VanCleefa: Sap, Fan of Knives a Blade Flurry. Nakonec jsou tu chuťovky, které dodávají decku tu správnou šťávu. Conceal, Preparation nebo Shadowstep dobře poslouží k dotvoření vražedných kombinací.

Jednou z věcí, které musím vypíchnout, je fakt, že se velice těžce vysvětlují kombinace těchto karet. Jsou jich totiž desítky, ne-li stovky, a každá hra je tak specifická, že neexistuje předem správné řešení.

Shrnutí:

Preparation - Spouští combo, Lízání karet s Auctioneerem

Shadowstep - Většinou nechávejte až na Leeroye

Conceal - Shovávejte za něj Edwina a Auctioneera

Backstab - Removal a combo spouštěč

Sap - Čištění plochy a zdržení soupeře

Deadly Poison - Boost zbraně na čištění nebo Face útok

Blade Flurry - Plošňák na čištění hrací plochy

Eviscerate - Removal minionů nebo dobrý Damage do soupeře

Shiv - Cyklování karet

Fan of Knives - Plošňák a cyklování karet

Minioni

Minioni v tomto balíčku v 90% případů slouží jen na cyklování karet a removal. Mnohdy se ani nedostanou k útoku, takže toho není moc na popisování. Pokud však přežijí, je to takový bonus k už tak silnému decku.

Matchups

Priest
Lehká výhra. V tomto případě doporučuji udělat si kávu a sledovat snahu bezmocného priesta místo večerní talkshow. Dostaňte na stůl Auctioneera, protočte karty v balíčku a doražte ho!

Warrior Control
Tento matchup může být těžký, pokud dovolíte warriorovi nasyslit si armor. Snažte se ochránit své miniony, abyste plynule tlačili na soupeře. Pozor ale na Brawl! Ten může kompletně otočit průběh hry.

Aggro Warrior
Snažte se mulliganovat za účelem zisku Farseera a SI:7 agenta. Ty se pak nebojte vracet do ruky pomocí Shadowstepu. Po chvíli totiž soupeři dojdou karty a vy ho můžete rychle dorazit. Velký VanCleef je v tomto matchupu velice přínosný!

Ramp Druid
Jeden z nejlehčích zápasů. Nemají totiž žádnou odpověď na Conceal + Auctioneer, čímž můžete rychle nalízat karty a pohodlně soupeře dorazit. Sap je v tomto matchupu velice přínosný, protože pokud sapnete například v prvním kole Yettiho, soupeř tím využil řadu svých cenných karet prakticky k ničemu. A radost z vás určitě mít nebude.

Token
Stejný zápas jako s Rampou. Jen dávejte větší pozor na hrací plochu, aby nepřišel Savage roar.

Mirror match
V tomto případě je to zcela o náhodě. Ten kdo, dostane coinu a dříve si lízne Auctioneera či Leeroeye s Shadowstep, vyhrává. Nebojte se jít all-in i za cenu čistého boardu, je to jediná možnost, jak předejít prohře v případě špatné startovní ruky.

Zoo
Může být lehké i těžké, záleží na tom, jak dobře si líznete karty jako Backstab, SI:7, Farseera a blade Flurry. Dobrý je taky Edwin, kterého se Zoo zbavuje hodně těžce.

Handlock
Jeden z nejtěžších zápasů. Celou dobu si držíte vedení a náhle přijdou obrovské taunty, přes které se po vyplýtvání karet na Draky a Ancient Watchery nedostanete. Doporučuji trochu zdrženlivou taktiku a čekat při 18 životech soupeře na kombinaci Leeroeye s dvěma Shadowstepy.

Shaman
Proti Shamanovi je důležité nenechat ho vytvořit si board presence pomocí totemů a feral spiritů, jakmile totiž prováháte správný okamžik, Shamana se už nezbavíte. I přes tento menší zádrhel byste však neměli mít problém rychle zvítězit

Paladin
Stejný matchup, jako se Zoo. Snažíte si vytvořit board presence a nalízat si backstab či eviscerate. Poté stačí mlátit do soupeře a sebrat odměnu.



Naposledy upravil/a Astra 14.07.2014 v 09:55:01.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Glea'ar 14.07.2014 19:47

Však jasné, ale celá Miracle rogue se točí kolem Conceal, takže tě to vyjde prakticky nastejno... navíc třeba QA oproti Edwinovi dokáže ještě z Concealu čerpat navýšením statů. Několikrát mi i oba minioni (QA, MA) přežili i bez Conceal, takže potenciál tam je

Lakart 14.07.2014 11:51

To ano, ale třeba mana adict ti většinou do dalšího kola nepřežije, pokud nehodíš conceal a questing adventure často také chcípne

Glea'ar 13.07.2014 21:12

Vzhledem k tomu, že jsem se po nějaké Miracle sháněl a neměl jsem např. Edwina, hledal jsem nějakou náhražku. Minioni, kteří se ještě často hrají v Miracle roguně a které mně osobně dost dobře fungují jsou: Questing Adventurer a Mana Addict. Skvěle zaskakují za VanCleefa, i když použít je je o něco náročnější a ošemetnější, než třeba vyvolání Edwina. S Mana Addict je fakt super použít v dalším kole Cold Blood.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet