Legenda mezi legendami - čtvrté kolo

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Známe již prvních šest semifinalistů, mezi které se v zatím posledním proběhlém kole probojovali Ragnaros the Firelord a Lord Jaraxxus poměrně jasným vítězstvím nad svými protivníky. V tomto kole se však dočkáme opravdu velkého souboje – vstupuje do něj šestice draků. Kteří z nich postoupí dále? A kteří budou nuceni roztáhnout křídla a odletět ze soutěže? Je to jen na vás.

Onyxia

Onyxia je jediná z této šestice vyvolených, která nepatří mezi bájné Aspekty. Má je však alespoň v krvi, neboť jejím otcem je sám Deathwing, na kterého se podíváme o pár řádků níže. Proslavila se zejména ve World of Warcraft, ani v Hearhstone se však nemusí za své schopnosti stydět. Po zahrání naplní váš stůl tolika malými Whelpy, že svého soupeře jistě pořádně zastraší. Počet vyvolaných dráčků je omezen pouze limitem minionů na jedné straně stolu, což znamená, že pokud vstupuje do hry osamocena, do hry jich přijde šest, na plném stole však příliš paseky nenadělá. Proto nezapomeňte s jejím hraním trochu taktizovat, ať využijete její plný potenciál.

Deathwing

Vzpomínáte ještě na Cataclysm? Tak vám jistě draka, který tuto ničivou událost způsobil, nemusím příliš představovat. Deathwing býval původně Neltharionem, mocným Aspektem země. Pak se ale působením Starých bohů poněkud zbláznil a stal se oním černým postrachem ve zbroji z elementia, kterým byl až donedávna. V ničení si libuje i v Hearthstone, kdy jeho příchod do hry znamená také jedno velké kataklyzma. Jakmile ho vypustíte, všichni ostatní minioni na stole budou zničeni a zůstane tam tedy pouze tato okřídlená zrůda s vysokým útokem i životy. Jestli si soupeř vybudoval převahu, pravděpodobně o ni v tomto jediném momentu rychle přijde. Nezapomeňte však, že jeho zahráním přijdete o všechny karty v ruce.

Alexstrasza

Zatímco předchozí minion nosil pouze smrt, nyní nadešel čas pro Aspekt života. Alexstrasza se svou Červenou dračí letkou patří mezi úhlavní rivaly Deathwinga. Pro své nepřátele je smrtící, o čemž by mohl vyprávět i další bývalý kolega Aspekt, Malygos, pro své spojence je však nedocenitelnou oporou. Také ona dokáže hru velmi zamotat – svým vstupem nastaví hodnotu zbývajících životů jednoho z hrdinů na 15. Je zcela jedno, kolik jich měl předtím, proto existuje hned několik způsobů jejího využití. Jste těsně na pokraji smrti? Tohle by vás mohlo ještě nějakou chvilku udržet v pohodě. Je váš soupeř netknutý? Hned má pouze polovinu svého zdraví. Z toho všeho vyplývá, že v momentech, kdy jste v pořádku a váš soupeř pouze paběrkuje, nebude mít tato dračice valné využití.

Ysera

Ysera pro změnu vládne zeleným drakům. Jejím hlavním působištěm je místo zvané Emerald Dream, odkud pro vás bude povolávat několik dalších silných schopností. Hlavní vlastností této dračice je totiž kromě velmi vysokého množství životů, díky kterému se těší velké oblibě, to, že s její pomocí líznete na konci každého svého kola speciální Dream kartu. Co to může být, ptáte se? Mohou to být Dream, kterým soupeře jistě nepotěšíte, jeden ze silných minionů Laughing Sister nebo Emerald Drake, noční můra Nightmare, vhodná ke smrtícímu útoku, a na závěr zajímavé AoE poškození Ysera Awakens. Ať už získáte jakoukoliv z těchto pěti karet, rozhodně nebudete litovat.

Malygos

V případech, kdy se původně kladnému hrdinovi z nějakého důvodu pomotají myšlenky a přidá se mezi největší zloduchy na Azerothu, se Blizzard přímo vyžívá. Cestu Arthase a dalších velikánů napodobil i dračí Aspekt magie, Malygos, který si tak nějak usmyslel, že by bylo dobré vyčistit svět od všech uživatelů magie. Což je v paralele na náš skutečný svět podobné, jako by se Bill Gates rozhodl zlikvidovat všechny uživatele Windows. Paradoxně právě mágům a dalším povoláním, která hojně využívají kouzla, bude tento legendární minion sedět v balíčku nejlépe, Spell Damage +5 totiž rozhodně dokáže soupeři znepříjemnit život.

Nozdormu

Také vás tak hrozně štvou hráči, kteří si svůj tah vyloženě užívají a předají vám hru až ve chvíli, kdy jim dochází časový limit? Pak je pro vás Nozdormu jasnou volbou. S pánem času ve hře totiž mají oba hráči na své kolo pouze 15 sekund. Žádné otravné zdržování pak tedy nehrozí. Má to však jednu nevýhodu – sám Nozdormu nemá zase tolik vysoké statistiky, jak by se na legendární kartu s cenou 9 mana krystalů slušelo, a jeho efekt stejným způsobem zasáhne jak vašeho protihráče, tak vás. A rozhodně nedoporučuji dočkat se situace, kdy při velmi dlouhé hře začnete pociťovat potřebu si odskočit ve chvíli, kdy na stole straší tento bronzový drak, jehož jste v horším případě sami zahráli. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do dalších kol!

Výsledky:

1. Ysera 182 hlasů 2. Deathwing 39 hlasů 3. Alexstrasza 25 hlasů 4. Malygos 14 hlasů 5. Nozdormu 9 hlasů 6. Onyxia 6 hlasů Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:13:21.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Glea'ar 07.03.2014 18:35

Renus
Ahoj máte chybu u lorda Jaraxxuse a Malygose. (špatné odkázání po najetí kurzorem na jméno)
Díky za upozornění, už je to opraveno .

Renus 07.03.2014 17:51

Ahoj máte chybu u lorda Jaraxxuse a Malygose. (špatné odkázání po najetí kurzorem na jméno)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet