Legenda mezi legendami - třetí kolo

http://hearthstone.cz//pic/loga/legends
Předcházející kolo nabídlo strhující podívanou, kdy sice jasný vítěz Tirion Fordring získal více než polovinu hlasů, o druhém postupujícím se však rozhodovalo doslova do poslední minuty a rozdíl byl nakonec pouhý jeden hlas, o který předstihl Grommash Hellscream svého soupeře Archmage Antonidase. A jaká další dvojice si zajistí své místo v semifinále? Rozhodovat se bude mezi šesticí, v níž se vám představí různí bossové, které jste museli porazit ve World of Warcraft.

Al'Akir the Windlord

Al'Akir the Windlord vládne větru (raději neužiju výrazu „větrům“, kdo ví, jaký smysl by z toho vylezl). Jako jeden ze čtyř Elemental Lords vládl tomuto aspektu spokojeně ze svého sídla jménem Skywall. Tedy alespoň do doby, než se dal dohromady s dalšími dvěma vykuky, Deathwingem a Ragnarosem, ve snaze zničit Azeroth. Ve World of Warcraft už vás pravděpodobně nevyděsí, v Hearthstone však díky svým vlastnostem a schopnostem rozhodně nepatří do starého železa. Kartu s více schopnostmi bychom hledali pravděpodobně marně, kombinace Charge, Taunt, Windfury a Divine Shield z něj dělá velké nebezpečí. Škoda, že ho mohou hrát pouze Shamani.

Baron Geddon

Baron Geddon je sice „pouze“ jedním z přisluhovačů mocnějšího Ragnarose, i tak si však vydobyl takové renomé, že to dotáhl až na pozici legendární karty. A to hned velmi zajímavé. Při pohledu na něj jistě zajiskří oko nejednoho Warriora či Druida, neboť classy, které nemají mezi abilitami žádné silnější AoE poškození, mohou hledat alternativu právě v něm. Na konci kola udělí do úplně všech charakterů kromě sebe poškození za dvě, čímž můžete svého oponenta snadno držet zkrátka. Pouze nikdy nezapomeňte, že oheň je velmi těžko ovladatelný živel, popálíte s ním nejen soupeře, ale také sebe.

Lord Jaraxxus

Lord Jaraxxus funguje tak trochu podobně, jako Master Hero ve hře WoW:TCG. Zahráním nahradí vašeho hrdinu, změní jeho počet životů a ušetřen nebude ani Hero Power. Ať už se v průběhu hry dělo cokoliv, do hry vstoupí s 15 životy. A nejen to, přibalí si s sebou i nebezpečnou zbraň jménem Blood Fury. Když pak navíc svou schopností začne zásobovat bitevní pole Infernaly za cenu pouhých dvou mana krystalů, bude vám skutečně dusno. Na závěr jeden zábavný poznatek: Už jste na něj někdy zkusili zahrát Sacrificial Pact? Ne? Napravte to. Funguje. Jak od soupeře, tak od jeho vlastního majitele.

Ragnaros the Firelord

Al'Akir není sám, ve hře najdeme i dalšího z Elemental Lords, pána ohně jménem Ragnaros the Firelord. Na Azerothu už byl (snad) nadobro poražen, s o to větší vervou se však představuje ve hře Hearthstone. Nedokáže sice sám útočit, což je trochu škoda, nicméně jeho schopnost je skutečně náramná. Na konci kola udělí osm poškození do náhodného soupeřova charakteru. Tato vysoká hodnota v praxi znamená, že se pak váš protivník musí strachovat o prakticky každého miniona, kterého do pole vyšle. A jeho hrdinu většinou silná ohnivá koule, mířená přímo do obličeje, také nepotěší.

The Black Knight

The Black Knight působí poněkud nenápadně. Se svými hodnotami zdraví a útoku vypadá v poměru k ceně jako velmi slabá karta, které se soupeř nemusí bát. Opak však může být pravdou. Taunt patří mezi nejoblíbenější schopnosti karet, pouze v minimu balíčků žádného miniona s ním nenajdete. A prakticky v každé karetní hře platí, že mezi nejsilnější a nehranější karty patří ty, které zahráním přímo zničí nějakou další. Tento věrný služebník Lich Kinga si tedy místo v decku rozhodně zaslouží. Otázkou však zůstává, jestli si ve volbě nejsilnější legendární karty zaslouží postup.

Illidan Stormrage

Na závěr této přehlídky padouchů přichází jedna z nejslavnějších postav univerza jménem Warcraft. Illidana Stormrage asi není příliš nutno představovat. Jeho dvojče, Malfurion, plní ve hře roli jednoho z hrdinů, on si však musel vystačit pouze s pozicí legendární karty. Trochu paradoxní pak je, že jeho druhá nejvyšší četnost je právě v povolání druid, tedy po bratrově boku. Více ho využívají pouze Warlockové, neboť je možné ho vyhledat pomocí Sense Demons. Využití však najde téměř všude, po zahrání jakékoliv další karty totiž vyvolá miniona Flame of Azzinoth. Pokud tedy Illidan zůstane ve hře dlouho, může zaplavit soupeře těmito drobnými démony. Poté se zpět do hry vrací velmi těžko. Kdo ze zmíněných vám tedy přijde nejsilnější? Hlasujte v anketě a umožněte vašemu favoritovi postup do dalších kol!

Výsledky:

1. Ragnaros the Firelord 136 hlasů 2. Lord Jaraxxus 56 hlasů 3. Illidana Stormrage 20 hlasů 4.-5. Illidana Stormrage a The Black Knight 11 hlasů 6. Baron Geddon 8 hlasů Navigace:
[První kolo] --- [Druhé kolo] --- [Třetí kolo] --- [Čtvrté kolo] --- [Páté kolo] --- [Šesté kolo] [První semifinále] --- [Druhé semifinále] [Velké finále]


Naposledy upravil/a Glea'ar 20.04.2014 v 14:12:55.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet