Decky pro začátečníky: Warlock

 

Díky vašemu kladnému ohlasu ale i námitkám jsem se rozhodl, že sekci „Decky pro začátečníky“ pojmu jako články pro opravdové začátečníky. Představím vám dva decky, které stojí 0 dustů a jeden deck stojící 600 dustů, což je nejspíš taková hranice toho, co nováček dokáže rychle získat. Pokud narazíte na terminologii, která vám bude nejasná, dole je slovníček základních pojmů. Doufám, že tyto návody splní vaše očekávání a přitáhnou k Hearthstone ještě více lidí.

V úterý jsme se bavili o Handlockovi a já ve Warlockovi budu pokračovat i dnes.

 

Hero power:

Warlock vlastní zřejmě nejsilnější Hero Power ve hře (Draw a Card), která mu pomáhá prolízat se balíčkem o dost rychleji a neustále plnit hrací plochu, a proto levné verze Warlocka spoléhají spíše na agresivní styl hry, jejichž cílem je zabít protivníka co možná nejdříve.

 

Deck č. 1: free Zoo

     2x Soulfire

     2x Mortal Coil

     2x Elven Archer

     2x Voidwalker

     2x Acidic Swamp Ooze

     2x Bloodfen Raptor

     1x Bluegill Warrior

     2x Murlock Tidehunter

     2x Ironforge Rifleman

     2x Razorfen Hunter

     2x Shattered Sun Cleric

     2x Wolfrider

     2x Dragonling Mechanic

     2x Sen'jin Shieldmasta

     2x Frostwolf Warlord

     1x Stormwind Champion

 

 

 

Deck č. 2: Trump (more control)

 
  2x Soulfire                       

  2x Mortal Coil                     

  2x Elven Archer              

  2x Acidic Swamp Ooze    

  2x Bluegill Warrior           

  2x Novice Engineer         

  2x Shadow Bolt              

  2x Shattered Sun Cleric  

  2x Hellfire                        

  2x Chillwind Yeti               

  2x Gnomish Inventor       

  2x Sen'jin Shieldmasta    

  2x Boulderfist Ogre          

  2x Dread Infernal              

  2x Stormwind Champion

 

Deck č. 3: Broken's 600

     2x Soulfire  

     2x Elven Archer

     2x Voidwalker

     2x Acidic Swamp Ooze

     2x Bluegill Warrior

     2x Dire Wolf Alfa

     1x Ironbeak Owl

     2x Knife Juggler

     2x Murlock Tidehunter

     2x Harvest Golem

     2x Shattered Sun Cleric

     1x Hellfire

     2x Chillwind Yeti

     2x Defender of Argus

     2x Sen'jin Shieldmasta

     2x Boulderfist Ogre

 

Začínáme:

Deck č. 1 - Zoo

Tento deck je pojat velmi agresivně, a proto naším hlavním cílem bude plnit plochu levnými miniony a snažit se o co nejrychlejší damage do protivníkova hrdiny. Ovšem jen damage protivníkova hrdiny nemusí vždy znamenat výhru. Proto bychom měli vždy efektivně tradovat. Příklad: Máme na ploše důležitého miniona, tak mu dáme větší šanci přežít další turn tím, že obětujeme slabšího miniona a zabijeme protivníkovu hrozbu.

Deck č. 2 - Trump

Tento deck vymyslel hráč Trump. Dle mého názoru je tento deck pojat více jako control deck. Zkoušel jsem ho hrát stylem Zoo, ale nemělo to takový výsledek, jako když jsem předstíral Handlocka. Výhoda oproti Handlovi je v tom, že nejsme omezení tím, že bychom na turnu 4 měli vyhodit Twilight Draka a nebo Mountain Gainta, a proto můžeme plnit hrací plochu hned od začátku a připravit si board na naše velké miniony. Naším hlavním cílem by nemělo být snažení o co nejrychlejší zabití protivníka, ale měli bychom se snažit kontrolovat hrací plochu. (Co je to Handlock se můžete dočíst zde: http://hsfan.tiscali.cz//clanky/handlock-pro-zacatecniky/1/ )

Deck č. 3 - Broken's 600

Jak už název napovídá, tento deck jsem dal dohromady sám. Do decku už jsou zakomponovány i common/rare karty. Snažil jsem se vybrat karty, které by se daly využít ve vícero balíčcích. Proto jsem vybral karty jako: Defender of ArgusDire Wolf AlfaIronbeak OwlKnife Juggler a ne například DoomguardProč? Více níže.

Defender of Argus

Tato karta se hodí jak do agresivních balíčků, tak do control balíčků. Proto je to jedna z neutrálních karet, kterou bych já osobně craftil jako první.

Ironbeak Owl

Levným balíčkům občas chybí efektivní cesty, jak se zbavit taunt minionů. A není nic lehčího než mu hodit silence. V dnešní době najdeme nějaký druh silence snad v každém balíčku, a proto by to opět měla být jedna z prvních neutrálních karet, kterou vycraftíme z dustů.

Harvest Golem

Užasná karta, která opět může být ve velkém množství decků a to jak aggro, tak control - Zoo Warlock, Control Paladin, Token Druid, Aggro Druid, atd. Díky mechanice "Deathrattle" dobře spolupracuje s kartami z Naxxramasu.

Dire Wolf AlfaKnife Juggler

Tyto karty se neztratí v žádném aggro balíčku. Tudíž mohou úspěšně fungovat u Huntera, Mága, Warlocka, ale i aggro Warriora, či Paladina. To nám dává obrovské množství decků, které s těmito kartami můžeme hrát. Pokud ale již teď víte, že chcete hrát čistě control decky, tyto karty se do nich nehodí a dusty investujte do něčeho jiného.

 

Muligans:

Deck č. 1 - Zoo

Vždy ze startovní ruky dáváme karty jako Stormwind ChampionFrostwolf WarlordSoulfire, a naopak se snažíme dostat karty Elven ArcherVoidwalker, Murlock Tidehunter, proti Warriorům se určitě snažíme najít Acidic Swamp Ooze - Oozička, která nám může vyhrát hru, jelikož Warrioři se vždy snaží dostat nějakou zbraň.

Deck č. 2 - Trump

Zde už je to o něco složitější. Samozřejmě se snažíme na ruku dostat co nejlevnější miniony/spelly, takže karty Stormwind ChampionDread InfernalBoulderfist Ogre by měly ihned opustit vaši startovací ruku a hledat Elven ArcherAcidic Swamp Ooze. Pokud se rozhodnete, že budete hrát jako Handlock, je dobré hledat na startovní ruku HellfireChillwind YetiSen'jin Shieldmasta

Někoho by mohlo lákat nechat si na ruce Bluegill Warrior. Zde už se dostáváme k tomu složitějšímu. Dle mého názoru tato karta slouží jako removal a její použití by ve většíně případů nemělo být agresivní. Příklad: Turn 2, prázdná plocha - použít Bluegill Warrior nebo Life Tap? Dle mého názoru jasně Life Tap. Takže výsledek? Na startovní ruce tuto kartu můžeme nechat, ale nepoužívat ji agresivně.

Deck č. 3 - Broken's 600

Styl hraní tohoto decku je velmi podobný decku č. 1, takže na startovní ruce určítě nechceme mít nic, co stojí více jak 2 až 3 many, takže Boulderfist OgreSen'jin ShieldmastaChillwind Yeti se s naší startovací rukou musí vždy rychle rozloučit. Naopak hledáme VoidwalkerElven ArcherAcidic Swamp Ooze (hlavně proti Warriorovi či Hunterovi), Knife Juggler. Pokud nám roll přisoudil Coin a máme již v ruce Dire Wolf Alfa, hledáme 2x 1 mana drop, které zahrajeme na Turnu 1 a na Turnu 2 Dire Wolf Alfa mezi ně. Hru zakončíme Boulderfist Ogry.

Na co si dát pozor

Každá class ve hře disponuje nějakou formou mass removalu. A je vždy v našem nejlepším zájmu přijít o co nejméně minionů. Proto když se blížíme k turnu, kdy váš protivník bude moci použít svůj mass removal, je lepší počítat s tím, že o všechny příjdeme. Proto se snažíme nevyhodít žádného miniona navíc (kromě těch u kterých máme jistotu, že ho přežijí), ale naopak se pokusíme vyčistit hrací plochu sami tím, že obětujeme své miniony na zabití těch jeho. Ukážu zde hlavní class mass removaly ve hře. (Dále pak ještě Blizzard, Shadowflame)

             Druid                   Hunter                      Mage                        Paladin                     Priest

 

            Rogue                Shaman                     Warlock                     Warrior

 

Existují i comba, která dokáží vyčistit hrací plochu, ale o tom zase někdy příště. Ovšem Pristovo combo Auchenai Soulpriest + Circle of Healing bych asi zmínit měl již teď.

Slovníček pojmů

Aggro deck - agresivně pojatý balíček, který se snaží ukončit hru co nejdříve.

Control deck - opak aggro decku. Cílem tohoto balíčku je kontrolovat hrací plochu a zbavovat se soupeřových minionů. Damage do protivníkova hrdiny je až na druhém místě.

Mass removal - spell který udělí damage všem minionům na protivníkově straně hrací plochy.

Deathrattle - herní mechanika, která se aktivuje až po smrti miniona.

Removal - spell či charge minioni, kteří slouží k zabití soupeřova miniona.

Mulligan - proces na začátku každé hry při kterém se snažíme ovlivnit karty v naší startovní ruce.

 

Jak se vám líbil tento návod? Má smysl v něm pokračovat? Pokud ano, jakou class byste chtěli vidět příště? Hlasovat můžete zde:http://strawpoll.me/2698578. Samozřejmě jakékoliv návrhy/připomínky/otázky jsou vítany v komentářích.



Naposledy upravil/a Broken 04.10.2014 v 00:02:58.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Kuplmand 04.10.2014 06:46

Jinak jak pise tommystankov - udelat z toho serial s rychlym pristupem vlevo, jinak to jen zapadne a skoda prace...

Kuplmand 04.10.2014 06:43

Moc dobra prace, velka pochvala... Skoda ze takove clanky nebyly kdyz jsem zacinal :-) ja blbec jako prvni vycraftil kravicku

tommystankov 03.10.2014 21:55

Super, takhle by to presne mohlo byt. Spolecne s minulym si prijde kazdy kdo ten dust ma nebo ne. Na jedno povolani to uz je vyborny, samozrejme by slo psat jeste o top aggro Lockovi atd. Kazdopadne nebylo by od skody, tohle uchovat nekam na levo stranky, kde jsou serialy atd, aby to bylo vse pohromade kvuli lepsimu hledani, samozrejme pridavat dalsi povolani. Za slovnik na konci taky chvalim.

lojza 03.10.2014 20:52

Ac nejsem novacek, tak super :-) Hezky se to cte...

ZlObrej 03.10.2014 19:56

Opravdu dobrá práce. Jak obsah, tak forma. A slovníček pojmů je skvělý nápad. Moc díky! Už se těším na pokračování.

Sip 03.10.2014 19:37

Pěkný článek. Myslím, že tohle nováčkům opravdu může pomoci.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet