Deck pro začátečníky: Druid

 

V minulém díle jsem vám představil základní decky pro Warlocka a nechal vás hlasovat o tom, o jakém povolání byste chtěli návod nyní. Vyhrál Druid, a tak vám opět představím dva decky, které stojí 0 dustů a doporučení na to, které karty craftit u druida jako první.  Pokud narazíte na terminologii, která vám bude nejasná, dole je slovníček základních pojmů, pokud ani tam nenajdete vysvětlení, zkuste se podívat do předchozího dílu.

 

 

Hero power:

Hero power druida je taková kombinace Hero power roguny a warriora. Přidává +1 attack na toto kolo a +1 armor, který stejně jako u Warriora zůstává do té doby, dokud není odstraňen.

 

Deck č. 1: 

 

     2x Innervate

     2x Claw 

     2x Mark of the Wild  

     2x Wild Growth

     2x Murloc Tidehunter

     2x Novice Engineer

     2x Savage Roar

     2x Raid Leader

     2x Razorfen Hunter

     2x Shattered Sun Cleric

     2x Swipe   

     2x Dragonling Mechanic

     2x Gnomish Inventor

     2x Frostwolf Warlord

     2x Stormwind Champion

 

 

 

Deck č. 2: 

     2x Innervate

     2x Claw 

     2x Mark of the Wild  

     2x Acidic Swamp Ooze

     2x Novice Engineer

     2x River Crocolisk

     2x Razorfen Hunter 

     2x Shattered Sun Cleric 

     1x Wolfrider

     2x Swipe

     2x Chillwind Yeti

     2x Gnomish Inventor

     1x Sen'jin Shieldmasta

     2x Starfire

     2x Boulderfist Ogre

     2x Ironbark Protector

 

 

Začínáme:

První deck je pojatý jako takový free Token Druid, zatímco druhý deck je pro milovníky a fanoušky control stylu hry.

Muligans:

Deck č. 1 

V tomto decku je hodně karet, které summoní bonusové miniony, a proto vždy hledáme karty jako Innervate, Murloc TidehunterRazorfen Hunter, abychom zaplavili herní plochu co nejdříve a mohli být co nejagresivnější. Proti aggro deckům můžeme nechat na ruce i Claw, který nám poslouží jako removal pro téměř všechny 1 drop miniony. Stejně jako u Zoo Warlocka je naším cílem tradovat efektivně a počítat s mass removaly. (viz předchozí díl)

Deck č. 2 

Naším snem je mít na ruce Innervate + Chillwind Yeti. Dále do startovní ruky hledáme Acidic Swamp OozeRiver Crocolisk, Razorfen Hunter, popřípadě Claw. Naším nejlepším cílem pro combo s Innervate je Chillwind Yeti, ale výborné jsou i kombinace InnervateBoulderfist Ogre či Innervate + Ironbark Protector. Tento deck je zaměřen více na control, ale nesmíme zapomínat, že nemámé žádné combo Force of Nature + Savage Roar, takže obětovat vše pro čištění plochy též není nejlepší nápad, protože nám prostě v pozdější fázi hry bude chybět damage na doražení protivníka a ten nás ve většině přípádů přetlačí silou legendárních karet.

 

Které class karty craftit jako první

Wrath

Karta s efektem "Choose one" (vyber jednu možnost), která nám umožní vybrat si mezi 3 damage do miniona, nebo 1 damage do miniona + líznutí karty. Slouží jako výborný removal a je používana v 84% Druid decků. [Crafting cost:40]

Keeper of the Grove

Vysummoníme 2/4 miniona, který buď může použít Silence a nebo udělí 2 damage do vámi vybraného cíle. Najdeme ho v 83% balíčků. [Crafting cost:100]

Druid of the Claw

Karta s možností buď vysummonit 4/4 kočku s Charge, anebo 4/6 medvěda s Taunt. Používá se v 78% decků. [Crafting cost:40]

Dále do levných Druid balíčků dobře passují i Harvest Golem, Defender of Argus, které jsme craftili v minulém díle.

 

Slovníček pojmů 

Token Druid - agresivně pojatý balíček, který se snaží plnit plochu levnými miniony, kteří se Savage Roar vytvářejí vražedné combo.

Ramp Druid - tento balíček spoléhá na zvýšení počtu mana krystalů pomocí Wild GrowthInnervate a tím na zrychlení své hry, protože se jedná o control deck s velkým množství drahých minionů. Pojem "Ramp" je z Magic: The Gathering.

Choose one - herní mechanika, která se nachází u některých karet Druida a dává mu možnost vybrat ze dvou efektů. Proto je Druid brán jako jedna z nejflexibilnějších class.

Charge - herní mechanika, která dovoluje minionovi zaútočit ihned.

Silence - herní mechanika, která zruší všechny efekty karty (buffy, debuffy, taunt, freeze, deathrattle). Silence nejde zrušit dalším silencem, ale na miniona, na kterého už byl aplikovaný silence, lze aplikovat buffy/debuffy, taunt, freeze. Ovšem "beast" bude beast i po silence a dovolí Hunterovi použít Kill Command za 5 damage či Houndmastera.

 

O jakém hrdinovi bude příští díl? Hlasovat můžete zde: http://strawpoll.me/2798673. Jakékoliv dotazy, návrhy, připomínky směřujte do komentářů. 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Broken 18.10.2014 00:22

Jde i to, že s některými free decky se dá dostat mnohem dál než s jinými. Jinou úspěšnost jsem měl s free decky u Warlocka a jinou zase u Druida. Dle mého s Warlockem se dá dojít mnohem dále a snadněji, ale ne každého musí Warlock bavit. S těmito decky se dá bez problémů dostat na rank 19 na card back,což nejspíše nováčkům bude stačit. Na druhou stranu pořád váhám, jestli mezi free decky počítat i decky s Naxx kartami, protože karty z Naxxu jsou brány jako free karty s costem 0, ale musíte si koupit křídlo Naxxu za 700 goldů či za peníze.

tommystankov 17.10.2014 20:12

Super a opet chvalim. I kdyz v dnesni dobe nevim jak by se chytaly ciste free decky, kdyz ma dneska kde kdo top decky. Snad na daily Q by se stim par vyher dalo udelat. Kazdopadne opet na nekoho apeluju, zahrnte tyhle clanky nekam do serialu. Zachvili to tu propadne do hlubin diky vsem moznym turnajum a nove prichozi hraci si tak maximalne prectou, ktera legendarka je nejoblibenejsi...

milanko 17.10.2014 20:04

Idem skúsiť ale zatiaľ to vypadá nesnubne .

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet