Bez peněz k legendám přilez-budget mech mage

Po týdenní odmlce přichází další díl seriálu Bez peněz k legendám přilez. Dnes se podíváme na nechvalně známý balík nesoucí název Mech mage. Původní Mech mage obsahuje Archmage Antonidase a Dr. Booma, ale tento balíček je vytvořený speciálně pro ty, kteří si Dr. Balanced nemohou dovolit.

Budget Mech mage je klasickým příkladem síly agresivních balíčků. Agresivní start s následným finishem v mid-game je největší silou a zároveň postrachem nynější metagame. Balíček očividně postradá end game, což může být při delších hrách problém.  Není zároveň vůbec těžký, jelikož se řídí heslem "face is the place", od čehož se taktéž odvíjí délka jednotlivých her.

Na úvodní ruku si většinou připravte levné miniony, nejlépe v kombinaci s Mechwarperem, který vám umožní vyložit miniony za čtyři many již ve třetím kole. Výhodou mech minionů je nesporně "vyšší" počet životů na rozdíl od ostatních minionů s podobným mana costem, což je dobrá obrana proti AOE removalům soupeře. Další zbraní je určitě Goblin Blastmage, jenž v kombinaci s dalším mech minionem udělí náhodně čtyři body zranění. Tento battlecry v kombinaci s tělem 5/4 je úžasný tempo play a dokáže protivníkovi dost zavařit. Jako dorážecí karty se ve valné většině případů  používají Firebally nebo Frostbolty. Ty ovšem mohou posloužit stejně dobře jako removaly pro taunty a jiné otravné miniony na protější straně herního boardu.

Adaptace

Pokud narážíte na balíčky s taunt: -1 Blizzard +1 Ironbeak Owl
Hodně Patron Warriorů? -1 Blizzard +1 Flamestrike
Více Aggro decků a méně Controlů? -1 Flamecannon +1 Ironbeak Owl

Fantazii se meze nekladou a svůj balíček si můžete upravit podle svých nejdivočejších představ.

Výhody

  • Snadno postavitelný deck.
  • Lehký na naučení.
  • V některých případech nezastavitelný.

Nevýhody

  • V pozdější fázi hry máte velký problém s dotáhnutím hry do vítězného konce.
  • Nemá dobrý proliz karet.
  • Cancer.

Závěrem
Mech mage je už docela zaběhnutý balíček, který má mnoho různých verzí. Zatím neexistuje naprostý counter na takový typ decku, takže se určitě nebojte, že neuspějete. Vytáhněte tedy svoje šroubováky, opravte svého Shreddera a hurá na ladder!

 

 

 

 

 

.



Naposledy upravil/a Bellatrix 21.07.2015 v 00:53:52.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

vojta_f 22.07.2015 17:11

jo toho dr. booma by měli nerfnout, nejhorší karta ve hře

Joohn 21.07.2015 13:45

Kdyz nekdo hraje aspon obcas daily. Na tu jednu legendarku dr.booma si snad nasetri za chvili kazdy si myslim...nebo ne? Me sust celkem pribyva ryxhle...golden karty rozbijim kdyz je mam 2x bezne dokud nebudu mit všechny normalni prijde mi to znytecny luxus.

lojza 19.07.2015 21:38

Jen bych podotkl, ze frost mage ci jak se tomu říká proti tomuhle je counter téměř idealni - mam proti mech balickum tak 80%-90% win a to at je tam cokoliv (vlastne jedine, kdy nevyhraju je situace, kdy mam extremni smulu). Proti tomuto balicku konkretne bych se nebal rict, ze vyhraju 9 z 10 her (coz nemá byt machrovani, ale upozorneni na mozne problémy).Na druhou stranu se mi zda, ze frost maga hraju jenom ja, jinak se s tim nepotkavam, takze dobry :-D

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet