Aggro deck

 

 

 

Kladli jste si někdy otázku, co to vlastně znamená ten aggro, control, miracle, combo nebo midrange deck? Jestli ano, tak se za to nestyďte, rozhodně v tom nejste sami! V dnešním článku se vám pokusím osvětlit co nejvíce informací o aggro decku.

 

Aggro, rush, zoo?

 

Je relativně jedno, jak si svůj deck nazvete, pokaždé vám půjde jen o jeden cíl. U agresivního stylu hry chcete za co nejkratší dobu zničit vašeho oponenta. Toho docílíte vcelku jednoduše. Začneme výběrem povolání. Mezi nejpopulárnější aggro povolání patří bezpochyby warlock. Řekl bych, že je to taková ikona pro všechny hráče aggro decků. Proč zrovna warlock? Vcelku jednoduchá odpověď, protože i když vyloží všechny levné karty, tak si může líznout další díky jeho pasivní schopnosti. Dále sem můžeme zařadit mága. Díky jeho agresivním spellům můžete vašeho oponenta snadno doslova roztříštit. Jako aggro se dá hrát asi každé povolání, jen nejsou tak efektivní jako mág a warlock a proto se s nimi moc často nesetkáte.

Když už jsme si vybrali za koho budeme působit hráčům noční můry v podobě prohry do pátého kola, tak je důležité sestavit si dobrý deck! Základem aggra jsou karty, které jsou velice efektivní a nebudou vás stát veliké množství mana krystalů. Zaměřte se pár karet, které vám zajistí vaše bezpečí, takže se vždy hodí pár levných taunt minionů.

Dále jsou důležité karty, které vám dopřejí nějaké to bolavé kombo, tyto karty jsou ty s vlastností battlecry. Ať už to bude charge nebo nějaký jiný efekt, který buď přidá útočnou sílu vašemu minionovi, který zaútočí s o to větší silou anebo samotný efekt, který bude dávat nějaké poškození.

Vůbec nejsou k zahození karty, které mají nějakou speciální schopnost. Takové karty vám můžou podpořit vaší armádu nebo udělat na bitevním poli pořádnou neplechu.

Samozřejmě by vám zde neměli chybět ani spelly. Každé povolání má svá kouzla, kterými můžete podpořit svojí armádu levných, ale často smrtících poskoků nebo můžete vy osobně udělat fatální poškození do vašeho protivníka.

Hlavní myšlenkou toho typu decků je ta, že pomocí levných minonů máte převahu na stole a ničíte svého nepřítele tak rychle, že on místo toho, aby útočil do vás, bude nucen vám za každou cenu ničit miniony, kteří by se stali jeho zkázou. Proto je důležité se rozhodovat, zda budete ničit miniony a nebo budete ničit nepřítele. Tento deck má velikou slabinu, a tou jsou silní miniony s tauntem, kteří váš nápor zastaví a plošná kouzla jako například Consecration, Blizzard, Flamestrike atd. Proto se mějte na pozoru a místo toho, abyste zahráli další miniony v šestém kole proti Jaině a ona vám je všechny spálila jedním kouzlem, je lepší si to kolo počkat, zahrát pár kouzel a v sedmém kole nemusíte přijít o 6 minionů, ale jen o 3.

Zaměřím se nejčastěji hrané aggro povolání a tím je Gul'dan.

Warlock

Gul'dan je asi nejhranějším povoláním, pokud se budeme bavit o aggro decku. Je to zapříčiněno jeho pasivní schopností, která mu umožňuje vysílat do boje levné miniony a zároveň si v kole líznout o kartu víc. To vám pomůže nejen každé kolo mít více karet na ruce, ale také vám to pomůže k dominanci na stole.

Jsou dva typy aggro decků, které se hrají nejvíc, a to je Murloc deck a Zoo deck. Murloc deck si zakládá na kartách murlocků, kteří se navzájem doplňují a mohou tak vytvořit silnou armádu, ale jsou velice náchylní, protože často je zde jeden murloc, který vám vylepšuje životy nebo poškození ostatních murloců, a když o něj přijdete, tak je vaše armádička snadno zničitelná.

Druhým typem je Zoo deck. Jde o balík karet, který se nijak nespecializuje na jeden typ karet, ale bere si od každého to nejlepší. Výhoda oproti murloc decku je taková, že vám celá hra nestojí pouze na dvou, třech minionech, ale vaše síly jsou rozloženy.

 

Karty povolání

 

Warlock má několik karet, které jsou nezbyté pro rychlé ukončení hry. Patří mezi ně jak kouzla tak i jeho poslušní démoni.

Soulfire: Karta mnoha možností. Můžete zničit miniona, který by vám mohl znepříjemnit vaší hru, nebo můžete uštědřit 4 poškození do nepřátelského hrdiny. Celkem skvělá karta za 0 mana krystalů ovšem je tu jeden háček a to disscard. Jakmile zahrajete Soulfire a budete mít na ruce další kary, jedna z nich se vám zničí.

Voidwalker: Jak jsem již psal, je dobré mít i miniony s tauntem. Voidwalker je zde skvělým příkladem. 1/3, taunt za jeden mana krystal z něj dělají miniona, který v Zoo decku prostě nesmí chybět!

Mortal Coil: Karta, která se až tak moc do Zoo nehraje, ale není vůbec špatná. Můžete s ní dorazit miniona a líznout si za to další kartu a to vše jen za jeden mana krystal. To by šlo ne?

Flame Imp: Neměl by chybět v žádném Zoo decku. Za jeden mana krystal 3/2 minion je prostě skvělá volba, sice dá 3 poškození do vašeho hrdiny, ale váš protivník se ho těžko bude zbavovat za jednu manu. Rozhodně silný minion!

Doomguard: Neuvěřitelně silná karta do pátého kola, pokud nemáte na ruce žádné jiné karty, které by mohla zničit. Minion co má 5/7 a charge? Můžete s ním hru snadno ukončit. Nesmí v balíku chybět!

Power Overwhelming: Kouzlo, které používá spíš jako dorážecí. Přidáte svému minionovi +4/+4 a zničíte tak nepřátelského hrdinu a váš minion ani na konci kola neumře, protože konec kola už nikdy nebude.

 

Společné karty

 

Abusive Sergeant: Minion, který vám může vyhrát hru. Přidá na jedno kolo +2 do poškození nějakému minionovi a sám má hodnoty 2/1 za jeden mana krystal.

Knife Juggler: Jak jsem psal, tak minioni, kteří mají speciální schopnosti, mohou nadělat paseku a toto je jeden z nich. Za dva mana krystaly gnóm, který za každého dalšího vyloženého miniona hodí nůž do jednoho náhodného protivníka za jedno poškození. Sám má 3/2, takže se neztratí ani mezi miniony, kteří budou útočit.

Leeroy Jenkins: Legendární karta, která vám může pomoct k vítězství. Za 4 mana krystaly 6/2 minion s chargem, ale jako battlecry má, že přivolá 2 dráčky, kteří mají 1/1. Pokud jste neměli štěstí a nemáte tuto kartu, můžete jí nahradit jinými kartami jako například Wolfrider nebo Arcane Golem, ovšem žádná se Leeroyovi nevyrovná.

Defender of Argus: Asi všichni dobře známe Defendra, který jako battlecry přidá minionům po jeho boku +1/+1 a navíc k tomu taunt. Opět by tato karta neměla chybět, pomůže vám se o něco víc zabednit a dáte i větší poškození.

 

Něco na konec?

Samozřejmě že ano. Aggro deck je jeden z nejlehčích decků na hraní a ani není nijak drahý na vytvoření a proti němu se hraje dost těžko. Pokud se chcete rychle prodrat do vyšších ranked příček, tak je aggro správná volba. Přeji hodně herních úspěchů a hlavně hodně zábavy!

Odkazy na decky

Zde se můžete nechat inspirovat od některých hráčů.

Trump: http://www.hearthpwn.com/decks/42782-trumps-divine-zoo http://www.hearthpwn.com/decks/44967-trumps-free-to-play-zoo-warlock

Reynad: http://www.hearthpwn.com/decks/35326-budget-reynads-zoo-v2-warlock-aggro

TheChiv: http://www.hearthpwn.com/decks/57240-thechivs-aquarium-aggro

 

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 10.06.2014 v 16:53:21.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

tommystankov 06.06.2014 12:45

Ragnars
http://www.tryhard.cz/hearthstone/1049-slovnicek-pojmu
Ano neco takoveho jsem mel na mysli, ale je toho urcite vic. Kazdopadne dobrej zacatek. Rad bych to ovsem videl i zde na strankach.

Ragnars 05.06.2014 10:43

http://www.tryhard.cz/hearthstone/1049-slovnicek-pojmu

Fyzzi 05.06.2014 09:51

tommystankov
Byl bych rad, kdyby zaverecna kapitola byla jednoduchy souhrn vsech zkratek, anglickych nazvu. Proste takovej slovnik. napr co znamena meta, mulligan, pre-alfa verze atd....me osobne, kdyz koukam na cze streamery dela docela problem nekdy porozumet co v dany situaci povidaji. Kdyby si stim nekdo dal praci a sepsal to do jednoho clanku pokud mozno VSECHNY zkratky a nazvy co se HS tykaji, bylo by to urcite ku prospechu hodne hracum hlavne tem zacinajicim.
To vůbec není špatný nápad. Jen jestli to bude až v poslední kapitole Typy Decků, tak se toho jen tak nedočkáte, protože typů je spousta a poslední kapitola by byla až za dlouho. Pokusím se na to podívat dřív, ale zase asi není možný obsáhnout všechny zkratky. Udělám co bude v mých silách.

SqeezyWeezy 04.06.2014 22:09

Až na to, že Zoo není aggro, tak dobrý.

tommystankov 04.06.2014 11:56

Byl bych rad, kdyby zaverecna kapitola byla jednoduchy souhrn vsech zkratek, anglickych nazvu. Proste takovej slovnik. napr co znamena meta, mulligan, pre-alfa verze atd....me osobne, kdyz koukam na cze streamery dela docela problem nekdy porozumet co v dany situaci povidaji. Kdyby si stim nekdo dal praci a sepsal to do jednoho clanku pokud mozno VSECHNY zkratky a nazvy co se HS tykaji, bylo by to urcite ku prospechu hodne hracum hlavne tem zacinajicim.

Tantalus 03.06.2014 11:36

Já hrávám Gnimshovu Zoologickou [url]http://hearthstonetopdeck.com/deck.php?d=1017&filter=current[/url]

Ragnars 03.06.2014 11:22

Ke kartě Power Overwhelming se mi hodně osvědčila kombinace s Shadowflame. Z 1/1 miniona uděláte 5/5,zaútočíte přímo do hráče a pak zahrajete Shadowflame. Za 5 krystalů a obětování miniona 1/1 5 dmg do hráče a 5 dmg všem jeho minionům není vůbec špatné :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet