Zákaz Loot Boxů v Nizozemsku a Belgii!

  loot    box    card   

Belgie během minulého týdne následovala rozhodnutí Dutch Gaming Authority (Nizozemský úřad pro hry a hazard), který rozhodl, že Loot Boxy v některých hrách vykazují známky hazardu.

 

V prohlášení, které vydal obdobný úřad, který ale sídlí v Belgii, zní, že se jedná konkrétně o hry Fifa 18, Overwatch a Counterstrike Global Offensive. Seznam her v Nizozemsku je o něco delší.

 

Developerům, kteří závadné systémy Loot Boxů neodstraní do určeného termínu, hrozí v Belgii vězení a pokuta 800 000 €.

 

Stejné šetření o závadnosti Loot Boxů probíhá právě i ve státě Washington.

 

Opačný výsledek ale mělo zkoumání například ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska, kde byl závěr takový, že se jedná o stejný systém, jako když si někdo kupuje balíčky sběratelských karet, tudíž na samotném principu nenacházejí nic závadného.

 

A jak se celá tato záležitost týká Hearthstonu? Když se nad tím zamyslíte, tak Card Packy jsou také takovými Loot Boxy. Hráči kupují balíčku z důvodu, že doufají v to, že získají nějakou drahou kartu. Pokud ji nedostanou, častokrát si kupují další a další Packy.

 

Podobný zákon se už také samotného Hearthstonu dotknul vloni v Číně. Prodej Card Packů byl dočasně nahrazen prodejem Arcane Dustu. Je tedy velice pravděpodobné, že obdobné řešení celé situace nastane i pro tyto země.

 

Jaký názor máte na celou věc vy?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frajda#2225 02.05.2018 16:03

V HS u packů žádný hazard není. Je tam přesně definované, kdy přijde legenárka, epic i rare. Je tam rozpětí, ale nikdy se nestane, že bys otevřel 30-40 packů bez legendárky atd..

Budí to sice dojem, že je to random, ale ani náhodou.

Takže to mají vymyšlené dobře a nebudou s tím mít problémy...

Kamahl 02.05.2018 16:14

30 packů bez legendárky klidně otevřeš, mě se to stalo 2x zhruba ani ne před měsícem. Podle mě je HS zatím v pohodě, nicméně už se začínají řešit/zakazovat hodně podobné věci a touhle salámovou metodou se klidně časem dostane i na něj a opravdu se nebavíme o moc daleké budoucnosti.

Vencino 02.05.2018 10:57

páni uředníci se zase předvedli... jakýkoliv RNG je hazard, tak tomu zatneme tipec

Jarda2017 01.05.2018 14:17

Když jsem si chtěl zahrát na americkém servru tak mi to ukázalo shop closed tak nevím jestli se to týká i amerického servru.

Jarda2017 01.05.2018 14:28

I když je mi to stejně líto že si zatím na tom servru nemůžu koupit packy

Jarda2017 01.05.2018 14:36

Hurá zase shop funguje!

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet