Zahraniční streameři #3 Trump

Po prvních dvou dílech, kde jsme zhodnotili streamování Amaze a Kripparriana, se tentokrát podíváme na u nás velice oblíbeného Trumpa.

O Trumpovi

Američan Jeffrey Shih, neboli Trump, ve svých 27 letech patří mezi starou školu, která ze Starcraftu přešla k Hearthstonu už v rané fázi bety. Ačkoliv se na profi scéně pohybuje už dlouho, výsledky z turnajů příliš nemá. Stejně jako Kripparrian se zúčastnil BlizzCon Innkeeper's Invitational v roce 2013, kde skončil v semifinále. Z větších turnajů se mu nejvíce dařilo na prvním SeatStory Cupu v březnu minulého roku, kde vybojoval třetí místo. Při druhém ročníku vypadl už ve čtvrtfinále, i přesto je však toto umístění jedním z nejlepších, kterého Trump dosáhl. Můžeme si ho pamatovat i z prvních sérií ESGN Fight Night. Od července minulého roku působí v Teamu SoloMid a v současné době se primárně věnuje streamování.

Stream

Trumpův stream určitě zažil lepší časy. Boom Hearthstonu v minulém roce a příliv nových streamerů odsál část jeho diváků, i přesto pořád patří na Twitchi mezi velké hráče. Spolu s Amazem a Krippem ho můžeme řadit do velké trojky Hearthstone streamerů.

Oblíbenost Trumpa nemůžeme hledat v komentáři, který není ničím příliš zajímavý, ani ve hře samotné. Trump se vydal cestou vzdělávání diváků. Nejen že při hře vysvětluje svá rozhodnutí, ale vytvořil i sérii edukativních videí, která můžete shlédnout na jeho youtube kanále. Během těchto aktivit narazil na problém, jak rozlišit dobrou a špatnou kartu a definoval tak tzv. „value" karty neboli její hodnotu. Na základě toho vytvořil i seznam karet podle hodnoty, který je určen pro pomoc při draftu v aréně. Za svou činnost obdržel cenu za nejvíce vzdělávací stream v roce 2013 v rámci Blizzard Stream Awards a v roce 2014 od portálu GosuGamers.

Jak už jsme naznačili, Trumpův komentář vás zrovna neuchvátí. Ačkoliv se jedná o zkušeného streamera, který ví jak mluvit do kamery a co říkat, chybí mu přirozené charisma a výsledek není tak dobrý, jako u jiných streamerů.

Trump hraje na streamu jak arénu, tak ladder, kde využívá hlavně control balíky, jako jsou handlock a control warrior. Občas můžeme vidět i midrange či tempo decky, ale aggro nečekejte. Samotná hra není nikterak úžasná. Trump sice hraje dobře, nedělá chyby, ale chybí zde pocit, že se díváte na skutečně špičkového hráče.

Na závěr je třeba zmínit i velice kvalitní Trumpův youtube kanál, kde uploaduje hry ze streamu, avšak v editované podobě. Z her jsou vystříhané chvíle přemýšlení a další hluché momenty, hra je tak více konzistentní a mnohem lépe se sleduje. Takovýto komfort pro diváky rozhodně není u streamerů standardní a i toto je důvod, proč je Trump tolik populární.

Shrnutí

Pokud jste se k Hearthstonu dostali nedávno, Trumpův stream by měla být vaše první zastávka. Pro zkušenější nabízí kvalitní arénu, o něco horší constructed a velice dobré produkční hodnoty. Zvláště pro pracující může být důvodem ke sledování i stream ve večerních hodinách.

Trump streamuje od 9 hodiny večerní zhruba do 4 hodiny ranní našeho času.

Naše povídání zakončíme některými Trumpovými památnými momenty:



Naposledy upravil/a Lumik 31.01.2015 v 20:24:06.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Lumik 01.02.2015 13:03

MaryJane
Podle mně má Trump naopak veliké charisma a je i hodně vtipný. Akorát to nejsou takové blbé fórky jako má třeba Amaz, ale inteligentní humor, který třeba mi naprosto vyhovuje.
Proti gustu žádný dišputát, osobně jsem se daleko více bavil u jiných streamů např. u Forsena, Kolenta nebo MaSsana.

MaryJane 01.02.2015 13:02

Podle mně má Trump naopak veliké charisma a je i hodně vtipný. Akorát to nejsou takové blbé fórky jako má třeba Amaz, ale inteligentní humor, který třeba mi naprosto vyhovuje.

MaryJane 01.02.2015 12:55

Podle mně má Trump naopak veliké charisma a je i hodně vtipný. Akorát to nejsou takové blbé fórky jako má třeba Amaz, ale inteligentní humor, který třeba mi naprosto vyhovuje.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet