Zahraniční streameři #1 Amaz

Boom streamování zaznamenává herní scéna již delší dobu a nejinak je tomu i v případě Hearthstonu. Jen za měsíc prosinec strávili diváci sledováním streamů z Hearthstonu přes 30 mil. hodin. Největší část, přes 4,5 mil., si ukrojil kanadský streamer a youtuber Kripparrian, my se však podíváme na streamera s největší diváckou základnou, a to Amaze.

O Amazovi

Třiadvacetiletý Jason "Amaz" Chan z Hongkongu je člen a zakladatel týmu Archon, stabilně se na turnajích umisťuje mezi nejlepšími, což mu vyneslo minulý rok přes 21 tisíc dolarů, a můžeme si ho pamatovat například z dnes už památného zápasu s RDU ve finále červnového DreamHacku. Mimo toho patří mezi jeho největší úspěchy vítězství na IEM v čínském Šen-čenu a na Numericable M-House Cupu v Marseille. Nevěnuje se však jen samotnému hraní, pořádá i Pinnacle tournament, jehož druhý ročník se uskuteční od 29. do 31. ledna. Mezi jeho prací pro komunitu musíme vyzdvihnout vědomostní show Jeoparino, jejíž dva ročníky můžete shlédnout na jeho youtube kanále (první, druhý).

Stream

Amazův stream kanál AmazHS se může pochlubit prosincovou průměrnou návštěvou přes 28 tisíc diváků a v této statistice je tak jasně nejlepší. Nové a nové odběratele přitahuje, krom své excelentní hry, i díky showmanství a živému komentáři. Právě energické vystupování a interakce s diváky dělá jeho stream výjimečným. Dokáže vtáhnout do hry a zaujmout i casual hráče, kteří samotné hře až tak příliš nerozumí. Má ale i své odpůrce, kteří mu vyčítají „přehrávání“ svých reakcí.

Hlavní náplní jeho streamování je samozřejmě postup na ladderu. Jeho nejoblíbenější classou je jednoznačně priest, kterého hrál a popularizoval i v dobách, kdy byl nejslabší classou ve hře. Amaz je pověstný svými téměř zázračnými a precizně provedenými comby, které dokáže s priestem provést. Z hlediska gameplaye je to asi to nejlepší, co na jeho streamu můžete zažít, a je to opravdu radost pohledět. U ostatních class se jedná o poměrně vysoký standart, který se však nikterak neliší od streamů jiných profesionálů. U Amaze nečekejte příliš vysokou kreativitu ve vytváření decků, používá své verze tradičních decků a nevytváří nové archetypy.

Shrnutí

Amazův stream lze doporučit zájemcům o špičkovou hru za priesta, která patří k nejlepším na světě. Tento stream je však vhodný i k prosté relaxaci, jelikož funguje zároveň jako show, u které se nudit nebudete.

 

Amaz streamuje v angličtině každý všední den od 14:00 našeho času a pokud byste ho neměli dost, nabízí i soukromé hodiny coachingu.

 

Zdroje: http://www.esportsearnings.com/players/8376-amaz-jason-chan, http://www.goldper10.com/article/571-hearthstone-streamer-stats-december-2014.html, http://www.gosugamers.net/hearthstone/news/29547-amaz-announces-second-edition-of-the-pinnacle-tournament



Naposledy upravil/a Jirasul 18.01.2015 v 20:11:30.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

wozap154 17.01.2015 16:51

Jo sice přehrává, ale rád na něj koukám Jinak super oživení, těším se na další díl !

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet