Týdenní meta report #18

Další žebříček sestavený týmem IhearthU. Nezapomeňte, že žebříček je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

HUNTER

Hunter minulý týden obsadil první místo na ladderu. Většina hráčů teď používá midrange verzi se Savanah Highmane a Dr. Boomem.  Před nerfem Undertakera bylo všude Hunterů plno, po nerfu můžeme očekávat menší úpadek, avšak midrange varianta bude pořád použitelná a hlavně silná.

PALADIN

Midrange Paladin se prodral skrz ranky až na 2. místo díky dobrému match-upu proti Druidům a Hunterům, který se po nerfu Undertakera ještě zlepší. Varianty decků si jsou velmi podobné, většinou se liší jen v pár kartách. Zatímco někteří používají Zombie Chow, jiní dávají přednost Equalitám a Mind Control Techům. Skoro všichni hrají alespoň jednu kopii Antique Healbota.

DRUID

Druid si stále drží svou popularitu, ale ne tak, jako minulý týden. Většina hráčů hraje rampu bez comba, kde můžeme vidět i karty jako Sneed´s Old Shredder, Kel´thuzad a Cenarius. Po nerfu Undertakera můžeme očekávat větší množství Druidů na ladderu.

MAGE

Zatímco většina vašich soupeřů budou Paladinové či Druidové, Mech Mage a různé midrange verze na tom taky nejsou nejhůř. Spousta midrange balíků zakomponovalo i Counterspelly, tak si na ně dejte pozor!

ROGUE

Rogue se za poslední týden nezměnil, nicméně hraje se trochu více. Dejte si pozor na silná burst comba jako Sharpsword Oil a Southsea Deckhand.

WARLOCK

Velkým překvapením je pokles obliby u Warlocka. Jak Zoo tak i Handlock jsou na tom proti Paladinům a Hunterům špatně. Po nerfu Undertakera můžeme čekat více Handlocků.

WARRIOR

Warrioři se na ladderu trápí. Může za to především špatný match-up s Druidem, který je teď velmi v oblibě. Po nerfu Undertakera a následném návratu Handlocka na ladder nečekejte u Warriora v blízké době nějaký comeback.

PRIEST

Priest se hraje o trochu více než poslední Shaman. Můžete od nich čekat control verze s dvojicí Prophet Velen a Baron Geddon. Zatímco sám Priest z nerfu Undertakera nic nezíská, může to být právě to, co může Priesta zase nakopnout.

SHAMAN

Zatímco se Shaman na ladderu téměř nehraje, po nerfu Undertakera může být vše jinak a bude to právě Shaman, který z něj získá nejvíce. Proti Hunterovi měl vždy mizerný match-up, nicméně proti ostatním midrange deckům se mu dařilo dobře a právě tyto decky se po nerfu Undertakera na ladder vrátí.

Balíček týdne: StrifeCro Paladin

StrifeCrova verze midrange Paladina bude s vysokou pravděpodobností to, co budou Paladinové na ladderu hrát. Pokud je Paladin váš soupeř, dejte si pozor na Mind Control Techa! Pokud jste Paladinem vy, nebojte se ho zahrát jako 3 mana drop.

Dnes se nám se svým názorem představí nová posila týmu eSuba.INTEL - Pokrovač!

Pokrovač a jeho pohled na metu

Daná meta je opravdu zábavná a rozhodně nejlepší, kterou jsem zatím hrál. Všichni hrdinové jsou hraní a stále se vytvářejí nové decky a ty ničí metu.  Například nehratelná Roguna je teď dle mého názoru jedním z nejlepších balíků. Ale teď už k současné metě přímo a ne pouze obecně. Každý hráč HS už určitě ví, že byla nerfnuta karta Undertaker, což metou jistě hodně zahýbalo. Před tímto krokem Blizzardu byly turnaje typu - 18:0 Face Hunter, čehož se už asi dnes nedočkáme. Undertaker zůstává hratelný, ale jeho síla byla zmenšena o více jak dvě třetiny a to z něj dělá obyčejný agresivní jedna drop. Nynější meta na ladderu je plná všeho,ale nejvíce se hrají: Druid, Paladin a Mage, což však nedokazuje, že jsou nejlepší. Tyto decky zejména vynikají možnostmi hraní, tudíž nikdy nevíte, co čekat a co obehrávat. Samozřejmě že u Mága víte, ale jeho síla je dosti postavená na tom, že nevíte jak proti němu mulligenovat, kvůli spoustě druhů. Oproti ladderu jsou zde turnaje, na které si můžete vzít decky na ladder.  Když ho upravíte, např. přidáním druhého Big Game Huntera, nebo Silence tak si uděláte jistou výhodu nad hráči, kteří tohle nedělají a prostě si vezmou to stejné jako hrajou na ladderu. Takže shrnutí ladderové mety: Je vyrovnaná, zábavná a je těžké ji odhadnout. Její nejsilnější kartou kvalitativně je dr.Boom, kterého bych dnes zařadil do každého decku.  Shrnutí turnajové: Je důležitý typ turnaje,ale obecně je důležité mít nějaký překvapivý, ale vychytaný a ne moc hraný deck. Nejlepší classy: Mage-překvapuje typem, Paladin-univerzální, Rogue-nečekaný, Druid-univerzální.

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-54/



Naposledy upravil/a Kinedryl 03.02.2015 v 17:02:50.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

vojta_f 02.02.2015 21:26

normalně casual a pěkně mě to naštvalo, protože už obě použil a neměl mít žádnou, ale přišla mu další, tím vyhrál. Je alespoň vidět, že tam mají pořád bugy, hraju už rok a nikdy se mi nic divnýho nestalo až teď.

skeeroow 02.02.2015 20:36

vojta_f
já jsem hrál s hunterem
v tom případě to mohlo být jeste v arene jinak nevim

vojta_f 02.02.2015 20:23

skeeroow
To nebyl bug pod jsi hral i ty s priestem pomocí Thoughtsteal může mít i 6
já jsem hrál s hunterem

skeeroow 02.02.2015 19:27

vojta_f
je možný, je se stal bug a priest měl 3 shadow word death?
To nebyl bug pod jsi hral i ty s priestem pomocí Thoughtsteal může mít i 6

vojta_f 02.02.2015 19:16

je možný, je se stal bug a priest měl 3 shadow word death?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet