Týdenní meta report #14

A znovu zde máme žebříček týmu IHEARTHU. Nezapomeňte, že žebříček je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

WARRIOR

Control Warrior se po vydání GvG ukazuje jako nejvíce konzistentní deck vůbec. I když stále strádá proti Zoo a Druidům, už to není tak moc jako kdysi. Proti oblíbeným Paladinům a Mágům je Warrior dobrou volbou. Shieldmaiden dodává decku schopnost přežít proti agresivním balíkům a taky pomáhá vyhrát zdlouhavé control match-upy.

WARLOCK

Warlock pokračuje ve své dominanci, převážně díky spoustě variací, které jsou sjednoceny pod jedním hrdinou. Handlock a Zoo zůstávají nejhranější. Zoo s příchodem GvG spíše ztratilo než získalo díky Soulfire nerfu, ale stále se drží mezi nejsilnějšími decky. V tomto týdnu jsme mohli vidět i verzi se Sea Gianty a Imp-plosion. Handlock nejvíce získal z Antique Healbota. Ten vám umožní vícekrát Lifetapovat a soupeře tím vyprovokovat k chybě.

PALADIN

Paladin dostal masivní boost z GvG. Karty jako Muster for Battle, Shielded Minibot a Quartermaster jej vynesli na výsluní. Dokonce se dostal i na 1. místo Legendary ranku v EU a na turnaji Kinguin Charity se zdál neporazitelný. Pokud je Paladin váš soupeř, dávejte si pozor na jeho Silver Hand Recruity. Všímejte si, jakým způsobem s nimi váš soupeř nakládá, dokážete tak předpovědět, kdy přijde Quartermaster. Nebuďte překvapeni, pokud někteří vaši soupeři budou zkoušet více agresivní strategie.

MAGE

Mech Mage je další počin, který vzešel z turnaje Kinguin Charity.  Strifecro vytvořil velmi silný balík, kde obětoval spelly za skoro perfektní křivku tvořenou miniony. Mechwarper se zdá být nejsilnější kartou celého rozšíření.V budoucnu očekávejte  jeho přítomnost i v jiných decích než jen u Mage. Goblin Blastmage posouvá celý deck až za hranice jeho možností.

DRUID

Druid zůstává skoro stejný jako jeho verze před GvG. Pokud chcete porážet Warriory a Priesty, "Fast" Druid je správná volba. Zatímco na turnaje je dobrou volbou, na ladderu jej skoro nevidíme. Ve snaze bojovat s agresivními typy decků, někteří hráči  začali využívat Haunted Creepery a Violet Teachers. Nedivte se, pokud narazíte i na klasického Ramp Druida. Tree of Life může fungovat jako resetování zápasu v pomalých match-upech.

HUNTER

Hunter zůstává agresivním. Stejně jako u Druida ani tady nevzešlo moc nových variací. Nejúspěšnější balíky se jen velmi málo liší od těch, co tu byly před GvG. Snad jediné karty, které si našly své místo, jsou Clockwork Gnome a Glaivezooka. Je však jen otázkou času, kdy uvidíme novou verzi Huntera.

SHAMAN

Na ladderu ne zrovna populární deck, ale v současnosti si prochází experimentováním.  Někteří hráči se snaží postavit agresivní balík kolem Whirling Zap-o-matic a Powermace. Powermace se zdá být solidním removal i mimo Mechy. Neptulon se také prokázal užitečný, každý hráč Shamana by měl zvážit jeho začlenění. Zatímco se zdá být kartou pro Murloc decky, jeho batllecry  "armáda v plechovce" dokáže vrátit do hry každého.

PRIEST

Minulý týden byl Priest hodně diskutovaný, tento týden se o něm ani nešustne. Zatímco je silný proti spoustě balíků, v důležitých match-upech začíná ztrácet. Současného Control Warrirora neutaháte. Zoo a Hunter se také hrají o něco méně. Naneštěsí pro Priesta je zastupuje Druid právě kvůli match-upu s Warriorem. Priest však zůstává silným, jen potřebuje najít správný build.

ROGUE

Rogue v současné metě Shieldmaidenů a Handlocků strádá. GvG dodalo Rogue spoustu silných tempo karet, jako jsou Tinker´s Sharpsword Oil a Trade Prince Gallywix. Podobně jako u Priesta, i Rogue má spoustu nástrojů k úspěchu. Je jen otázkou času, kdy se tak stane.

Balíček týdne - Mid-Range Paladin

Paladin se projevuje jako dominantní hrdina jak na ladderu, tak i v turnajové metě. Tento decklist byl použit členem IHEARTHU týmu - Powderem, který s ním nejen získal 2. místo v turnaji Kinguin Charity, ale dokázal s ním držel první místo Legendary ranku na EU bezmála týden. Zatímco karty jako TInkmaster Overspark a Bolvar Fordragon se zdají na první pohled slabé, v agresivní mid range strategii u Paladina doslova září.

Dobří holubi se vracejí! Dnes tady opět máme Aleshe, tentokrát jako zástupce týmu mYinsanity!

Aleshův názor na metu

Meta po GvG je furt hodně experimentální. Hodně lidí stále ještě zkouší nové decky, ale přijde mi, že meta jako taková se trochu zpomalila.

Meta kartami jsou určitě Dr. Boom, tato karta se hraje skoro ve všech mid range, až control decích a určitě kraluje meta gamou. Na to navazuje další karta jako je Big Game Hunter, jelikož každý deck hraje alespoň Booma (a většina decků toho hraje víc), tak se pro Big Game Huntera najde místo snad všude a taky se proto všude, až na aggra, hraje. Undertaker a hromada early game mechů jsou další velká část mety, takže proto se objevuje v hodně decích třeba Zombie Chow, aby tuto early agresi counterovala. Nejčastější 5 mana drop je stále belcher.

Nejhranějšími decky jsou teď Mech Mage, Control warrior, Mid range paladin, sem tam člověk narazí na double combo druida, nebo Handlocka (který je extrémně výborný pro turnaje). Největším MVP téhle mety je ale stále zoo. V tuto chvíli co toto píši, sedi ROOT.Xixo na ranku 1 legendary se zoo na všech serverech(EU,NA,asia) a zatím to nevypadá, že by mělo něco z trůnu zoo schodit.

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-48/



Naposledy upravil/a Alandus 26.01.2015 v 11:43:54.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MaybeLater 21.12.2014 16:35

To s warriorom mozem potvrdit uz ani neratam kolko warriorov som mal doslova na kolenach s 3-5hp a prisla shield maiden a par dobrych kariet a konec otocka alexa gromash finish

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet