Týdenní meta report #11

A znovu zde máme žebříček týmu IHEARTHU. Nezapomeňte, že žebříček je seřazen podle četnosti a oblíbenosti, nikoliv podle síly. Bývá pravidlem, že nejhranější deck je i nejsilnější deck, ale vždy tomu tak nemusí být.

HUNTER

Hunter je na vrcholu ladderu doslova zabetonovaný, a to již nějaký ten pátek. Zatímco minulý týden jsme viděli verze s Explosive Trapama a Wolfriderama, kvůli výhodě v mirror zápase, dnešní varianty se vrací k midrange podobě. Nebuďte překvapení, pokud na vás vytáhne Sludge Belchera. Očekávejte Snake a Freezing Trapy, nicméně hrajte i kolem zmíněné Explosive Trapy, protože někteří hráči mohou stále hrát tu agresivnější verzi. V některých případech hráči do svého Huntera zakomponovali i The Black Knight.

WARLOCK

Zoo zůstává bez výrazné změny. Stále patří mezi dominantní síly na ladderu, ve většině balíků najdete Power Overwhelming, Ironbeak Owl, a někdy i Dark Iron Dwarf.

Handlock  zůstává silným, hlavně v turnajích. Jeho variace se zaměřují vždy na jednu verzi AOE removalu: buď je to 2x Hellfire, nebo 2x Shadowflame . To se dále odvíjí od vašich soupeřů a kolik toho vyloží na stůl. Pokud očekávate spíše control decky,můžete používat karty jako je Sylvanas nebo Ragnaros, na úkor např. Mortal Coilu. Pokud hrajete na ladderu, lepší variantou bude připravit se na aggro. 2x Mortal Coil a 2x Ironbeak Owl vám v těchto match-upech rozhodně pomůžou.

PRIEST

Priest zůstává dobrým counterem na oba své soupeře nad sebou. V poslední době se mu dostává stále více podpory díky streamerům, kteří s ním na ladderu mají úspěch.

Deathratlle Priest je taktéž znovu ve hře, takže se připravte jeho Undertakery. V control verzi zvažte použití Earthen Ring Farseera místo jedné kopie Thoughtstealu, ke zvýšení efektivity proti aggro deckům.

ROGUE

Rogue se těší oblibě hráčů především díky svému fantastickému match-upu s priestem a průměrným match-upům se Zoo a Hunterem. Miracle Rogue skrývá hodně flexibility. Někteří mají jako finisher Southsea Deckhand a Faceless Manipulatora, někteří se vrátili k Leeroyovi a jednomu Shadowstepu. Ostatní se spoléhají na své kopie Cold Blood. Dávejte pozor na jejich Sapy a náznaky jejich finisheru.

WARRIOR

 

Warrior si udržuje svůj průměr, díky match-upům. Jeho variace se za poslední týden moc nezměnily, velká většina se zaměřuje na aggro a takový Baron Geddon je součástí stále více a více decků. U Warriorů, kteří se snaží counterovat Priesty a Druidy, můžete vidět i Gorehowl.

DRUID

Druid měl menší skok v oblíbenosti díky Miracle verzi. Ti používají Gadgetzana spolu s levnými spelly jako Moonfire a Claw, k prolíznutí se do svého finisheru v podobě Force of Nature a Savage Roar. Tento deck je velmi unikátní a mohl by na ladderu překvapit.

SHAMAN

Shaman se v poslední době moc nehraje, ale s Hunterem, který opět vypouští Explosive Trapy, může být rozumnou volbou. Někteří hráči zkouší experimentovat s agresivní variantou, můžete od nich čekat Undertakery a Zombie Chow.

MAGE

Mage se od minulého týdne nezměnil. Secret Mage stále patří mezi nejhranější verzi. Někteří v něm hrají po dvou kopiích karet Mirror Entity a Counterspell, doplněné o jeden Duplicate. K jejich porážce vám stačí správně odhadovat secrety a nenechat je nabrat tempo.

PALADIN

Že je Paladin na posledním místě snad nikoho nepřekvapí. Naštěstí však byla odhalena další karta! Coghammer může poskytnout ohromnou value, protož s ním můžete posílit váš board a vyčistit soupeřův. Zatím to vypadá tak, že Goblins vs. Gnomes Paladinovi pomůže.

Balíček týdne - Yeti Hunter

V některých nedávných balících se objevuje i Chillwind Yeti. Ten představuje velkou hrozbu v mid-game, která většinou Hunterovi chybí. Přidáním Yetiho do vašeho balíku získáte další možnost, jak tradovat miniony se soupeřem. Obzvláště ve spolupráci s Leokkem může být užitečný,dostanete se pak i přes Sludge Belchera. Dejte jim na ladderu šanci, třeba vám tento deck sedne!

Dnes se nám se svým názrem představí další člen týmu iG - ixxii!

ixxiiho názor na metu

Myslím, že ladderová meta, tak ako aj tá turnajová sa moc za poslednú dobu nemení. Dostala sa do takej, dá sa povedať, ustálenej fázy, kde asi najviac budete už klasicky stretávať Hunterov a Zoo Warlockov. Ich samozrejme nasledujú známe veci ako Control Priest, ktorý sa snažil viac prispôsobiť control-mete oproti svojej tempo verzii, ďalej Control Warrior, Handlock, ktorý je v obľube na lepších legendary rankoch. Rogue sa drží svojho Miracle základu, no po nerfe Leeroya sa ukazuje viacero mierne odlišných verzií, napr. Malygos verzia, Violet Teacher verzia a niekto neupustil úplne ani od klasickej Leeroy verzie, ktorý je niekedy nahradený Arcane Golemami. Freeze Mage sa tiež niekedy objaví, no stále to nie je ono, pri "Hunter mete". Shaman sa drží klasiky s menšími obmenami. Vždy známa "istota" v podobe Druida je taktiež dobrá voľba na ladder a sem tam narazíte na "nového" miracle Druida. Class, ktorá ostáva stále tak trochu pozadu je Paladin, ktorého stretnete minimálne. Takto podobne vyzerala meta v poslednom čase a všetci si ju ešte do poslednej chvíle vychutnávajú a nestihne to už zmeniť ani práve prebiehajúci DreamHack turnaj, na ktorom sa môžu objaviť nejaké novinky alebo zaujímavé nápady keďže nové rozšírenie už kričí z poza rohu a určite pohne s metou a my konečne uvidíme nové experimenty a budeme očakávať neočakávané tak, ako keď hra bola novinkou. Bude to výzva pre nás všetkých a noví reynadi, budú mať možnosť sa ukázať. Turnajová meta sa tomu samozrejme tiež nevyhne a možno uvidíme ako sa na nejakú dobu schovajú niektoré classy do úzadia podobne, ako kedysi Mage alebo Priest. Nechajme sa prekvapiť :)

 

zdroj: http://ihearthu.com/meta-report-45/



Naposledy upravil/a Kinedryl 30.11.2014 v 16:10:17.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ceris 30.11.2014 20:20

ja su na ranku 12 a uz asi 3 tydny potkavam porad jenom same deathrattle priesty (hraju huntera)

MaybeLater 30.11.2014 19:36

Chcem sa spytat, ten ladder berete od akeho ranku? pretoze ja mam momentalne 7 rank a stretavam tie classy uplne inak , rozumiem ze to je report nie neake officialne stastiky ale ani decky ani popularita mi nesedia z mojimi zisteniami.. ja hram ladder len s mageom a davam si kazdeho vacsiou idem 5-6 vyhier 1-2 prehry furt dookola dava ma len warrior a rouga zbytok nema sancu.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet