Týdenní meta report #1

Někteří z vás možná ví, o co jde.  Pro ty, kteří nevědí vám představuji nejnovější sérii na našem webu a to pravidelné týdenní meta reporty! Od dnešního dne se můžete každý týden těšit na rozbor současné mety ladderu, názory našich redaktorů, možná i českých profesionálních hráčů a tipy na zajímávé balíčky! 

HUNTER

Je tu další týden a s ním přichází další dominance Hunterů. Midrange Hunter se pořád prohání po ladderu a vypadá to, že je hrán 90% hráči.  Po 3-4 týdnech se většinou objeví nějaký hard-counter na balíček takových kvalit, ovšem toto není ten případ. Zdá se, že Hunter bude dominantní classou až do nerfu Starving Buzzard, který přijde 22. září, do té doby se musíme klepat před balíčkem, jehož winrate je více než 50% nad všemi balíčky!

PRIEST

Vypadá to, že Deathrattle Priest začíná být skutečný. Je ale takový balíček vůbec dobrý?  Původně byl sestaven jako counter na Huntera, ovšem to se nepovedlo, a tak vzniknul nový typ decku. Deck je schopný skvělého tlaku na soupeře, přičemž se z něj stala dobrá volba pro šplhání po ladderu.

WARLOCK

Warlock je momentálně pomíjená classa. Je hrán pouhými 5% hráčů, což je zapříčiněno špatnou situací na ladderu. Zoo není schopné udržovat tempo proti nejrůznějším control deckům, kdy například Auchenai Soulpriest + Circle of Healing zničí vše, co zoo má a Handlock je demolován Huntery. Pár statečných se snaží s Warlockem šplhat po ladderu a my jim přejeme hodně štěstí a pevné nervy.

WARRIOR

Po pár týdnech Garroshovy nadvlády se zdá, že warrior ztrácí svoji sílu. Hodně lidí zaměňuje  warriora za priesta kvůli neschopnosti vypořádat se s midrange balíčky. Proti aggrům si vede skvěle, ale v nynější metagame se aggro potkává hodně těžce. Garrosh a spol musí tedy vyčkávat, než Mid-range decky zmizí a on s haldou legendárek bude moci uskutečnit svůj návrat.

DRUID

Kolentův Token/Midrange deck je asi nejsilnější counter proti Hunterům, avšak na ladderu jej skoro nikdo nehraje. Není to zrovna nejzábavnější hrdina a navíc je jedna z nejhranějších, takže většina hráčů dá přednost Priestovi. I když je Druid stále velmi silný, hráči jej volí stále méně. Rampa má velké problémy proti Hunterům, takže je skoro nehratelná. Nechme se překvapit, co s tím provede následující patch.

ROGUE

Vypadá to, že Rogue se propadá níž a níž. S nástupem tolika nových/různých decků přibyla spousta counterů na Miracle, což je vlastně jediná hratelná podoba. Nemluvě o přidání Loatheba a nadhcázejícím nerfu Leeroye. Ale nemyslete si, Miracle je stále velmi silný deck se skoro 50% winratem vůči všem deckům, které se teď hrají. Bohužel pro něj, vše závisí na prolíznutí se k Auctioneerovi, a pokud se tak nestane, je to skoro vždy prohra.

 

SHAMAN

Pro něj se vlastně nic nezměnilo. Stále je to jeden z nejstabilnějších decků na ladderu, avšak Unleash the Hounds je problém i pro něj. Shaman je jeden ze dvou hrdinů který má perfektní odpověď na Hunterovu Savanah Highmane, která je nejsilnějším Hunterovým minionem. Ale i on má svou nevýhodu. Stylem hraní (plněním boardu) hraje přesně Hunterovi do ruky. Nezbývá, než se modlit aby soupeř neměl combo, což se nestane téměř nikdy. A protože Huntera hrajou snad všichni, po Shamanovi sáhne málokdo.

MAGE

Zdá se, že v začátcích samotného HS byl Freeze Mage jeden z nejsilnějších decků mety. Chvíli to vypadalo na návrat, ale nepodařilo se. Jaina je teď ve velmi chabé pozici. Za její nejsilnější deck se teď dá považovat Secret Mage, ten však přesně hraje Hunterovi do karet. Vlastně jen do jedné karty. Nezbývá než čekat na jeho "smrt" a doufat.

PALADIN

Je zvláštní, dát Paladina na poslední místo, když víme, že Tauntadin nebo Control Paladin patří mezi nejhranější a nejsilnější decky tohoto hrdiny. S takovým množstvím dobrých karet, které Paladin může do decku dát, je až smutné jak málo lidí ho hraje. Meta se pravděpodobně bude muset hodněkrát změnit, aby se Paladin dostal zase navrchol, ale to se asi v brzké době nestane.

BALÍČEK TÝDNE

A na závěr tady máme balíček týdne! Pro dnešní týden jsme si vybrali Shamana! Je velmi účinný proti většině silných decků v dnešní metě, a když máte štěstí, porazíte i Huntera. Mnoho hráčů z Evropy, převážná část z Německa ho preferuje. Co si o něm myslíte?

Lakartův pohled na Metagame

Já osobně se v této sezóně snažím vyšplhat do Legendary Ranku. Potíž je v tom, že odmítám hrát huntera. Hunter je na každém rohu a žádná classa není 100% counter na jeho silný midrange build. Po protočení Control warriora, zoo, Handlocka a Ramp druida jsem přišel na zajímavý deathrattle build paladina, který vypadá na ladderu velice zajímavě. Jediné, na co momentálně čekám, je nerf Huntera, abych se mohl konečně pyšnit Legendary cardbackem.

Alandusův pohled na Metu

Jelikož tento měsíc slavím narozeniny, rozhodl jsem si dát jako dárek Legendary cardback. Po deseti odehraných hrách, kde jsem v devíti případech potkal Huntera, mě však od ladderu velmi odrazuje. Nemám ani zdaleka všechny karty, tudíž si ani nemůžu postavit nic, s čím by se dalo obstojně hrát. Nezbývá než nahrabat co nejvíc dustu, počkat na další patch, rozcraftit Leeroye a postavit Handlocka. Snad to do konce měsíce stihnu.

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 20.09.2014 v 10:49:46.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sunnyknight 18.09.2014 10:24

Díky za ujasnění. Tak jen pro info já hraji hlavně Paladina a Warlocka nyní na LVL 14, přičemž Paladin je lepší, zhruba tak 75% výher, ale nesmí potkat dalšího Warlocka.

Adamit 17.09.2014 20:36

Sunnyknight
Ahojte, jsem tady nový a jen bych potřeboval ujastnit, co je to ta meta? Nevím totiž zda-li je to průměr co všichni hrají, či to co hrají ti nejlepší??? Díky za ujasnění
Polopticky řečeno meta znamená to co nyní nejčastěji hraje na ladderu (v ranked mode) =))

Adamit 17.09.2014 20:32

Hojte kluci, super článek jak mít přehled doufám že vám tenhle pořad vydrží co nejdéle =)) Akorat mi příjde že asi hraju HS v nějakém jiném světě jelikož z 5 her potkám min. 2x Warlocka takže těch 5% nechápu, navíc mně osobně se snad nejvíce daří s Handlockem, s kterým skoro všechno vyhrávám =P

Sunnyknight 17.09.2014 10:35

Ahojte, jsem tady nový a jen bych potřeboval ujastnit, co je to ta meta? Nevím totiž zda-li je to průměr co všichni hrají, či to co hrají ti nejlepší??? Díky za ujasnění

Alandus 15.09.2014 20:35

torrosicek
pěkné, ale hodilo by se napsat, že je to překlad z http://ihearthu.com/meta-report-34/
To máme napsané v novince ke článku, nicméně od příštího reportu to bude uvedeno i ve hlavním článku.

torrosicek 15.09.2014 17:30

pěkné, ale hodilo by se napsat, že je to překlad z http://ihearthu.com/meta-report-34/

lojza 15.09.2014 15:44

Pro srandu se snazim hrat něco, cemu rikam Murlock warlock a je to docela sranda, ale pravda před novyma kartama se mu dařilo nesrovnatelne lepe, dneska uz s tim nemam moc sanci a vyhraju obecne tak 4 hry ze 7 (coz celkove není az tak spatne, na to, ze porad narazim na huntery, pro které je to docela v klidu)

Alandus 15.09.2014 15:29

Cosax
Skvělý článek, díky za něj.
Děkujeme!

Cosax 15.09.2014 14:53

Skvělý článek, díky za něj.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet