Treasure Hunt DeckGuide

Treasure Hunt Valeera

Kdo z nás by netoužil objevit ve svém decku 4 many stojící Golden Monkey - nádherný poklad - 6/6 miniona s Tauntem, který promění celou vaši ruku i všechny zbývající karty v balíků v náhodné legendární miniony. Ale poklad není lehce k mání, předchází mu zdlouhavé hledání. V první řadě musíte na board vyslat Elise Starseeker, která je velmi slušným 4-dropem, ale hlavně, do balíku vám zamíchá mapu k pokladu. Pak už stačí jen poctivě hledat a 2-manová mapa vám do decku přičaruje onu Golden Monkey. V současné metě však bude setsakramentsky těžké proklestit si cestu až k samotnému pokladu. A právě s tímto nelehkým úkolem vám pomohou další legendární minioni z LoE. Valeeře do balíku rozhodně přimíchejte Sira Finleyho, který vám při troše štěstí umožní vyměnit Valleeřinu dýku za Garroshův armor up (to proto, abyste byli po čertech odolnější při vašem zdlouhavém putování). Brann Bronzebeard vám zase pomůže neuvěřitelně vytěžit vaše Battlecry miniony. Reno Jackson je tu pro nejkrizovější momenty (hádejte, proč v balíku schováváme i Shadowstep). A samotný Rafaam je ideální padouch, který vám do tahu 10 poskytne velmi mocný spell. Tahle sebranka a další, ať už Deathrattle či Battlecry minioni, vám rozhodně pomohou při vašem pátrání po zlaté opici. A vězte, že samotná cesta k pokladu samotnému je s tímhle deckem neskutečně zábavná a uspokojující.

Karty:

 

Jeweled Scarab:

Za 2 many 1/1 minion? Slabé? Ani náhodou. Discover mechanika tohoto borce vám do ruky přihraje 3-drop podle vašeho výběru. Kombinujte s Brannem a rázem máte neskutečnou value.

Tomb Spider:

Stejný případ jako u maličkého Scaraba. Přeci jen 3/3, která vám poskytne slušnou Beast kartu se vyplatí. Mějte na boardu Branna a začněte si pískat.

 

 

 

 

Unearthed Raptor:

Velice oblíbená Valeeřina karta - užijete na všechny Deathrattle miniony - ideální je tvořit pěkný tlak už od počátečních fází hry. Proto se nebojte "raptořit" Loot Hoardera, Haunted Creepera apod. Do late game si zase zkopírujte vlastnost Sylvanas či Piloted Shreddera.

Sir Finley:

Malý murloc v nemurločím balíku. Přesto se Valeeře v její cestě za pokladem bude hodit spíše jiná Hero Power než maličká dýka, se kterou příliš škody nenapácháte. Všechny spell boostíci tuhle maličkou zbraň raději nacpěte do jiného balíku.

 

 

 

Brann Bronzebeard:

Tenhle borec poskytuje to, čemu se říká value. Každý z vašich Battlecry minionů spustí svoji schopnost dvakrát. V kombinaci s Antique Healbotem, Unearthed Raptorem a dalšími skvosty slušně rozezlíte soupeře.

Reno Jackson:

Reno vám zajišťuje dlouhý a pevný život. Agresivních balíků se nemusíte bát, pokud vám tenhle krasavec trůní na ruce. V kombinaci se Shadowstepem pak Valeeře poskytujete téměř nesmrtelnost.

 

 

 

 

Elise Starseeker:

Alfa a omega celého balíku - vydali jste se přeci na výpravu za pokladem. A u Elise Starseeker všechna sranda začíná. Samozřejmě, že ne vždy ji budete schopni hrát do tahu 4, ne vždy najdete mapu k pokladu po pár dalších tazích. Ale být lovcem pokladů nikdy nebyla hračka.

Arch-Thief Rafaam:

Za 9 many 7/8 minion, který vám při svém vstupu na board nabídne jeden ze 3 luxusních spellů. Je jen na vás, který se vám bude hodit nejvíce (pamatujte, že tato epická kouzla vás však přijdou na celý váš pracně budovaný manapool). V kombinaci s Brannem na ruku nahodíte tyhle spelly rovnou dva. Krásnější pocit zažijete snad jen, když konečně najdete zlatou opici.

 

Replacementy:

Chybí vám nějaká z karet v balíku? Nezoufejte, nahradit se dá téměř vše (krom samotné Elise Starseeker samozřejmě). Nejdůležitější je zamyslet se nad podstatou decku, kdy vaším hlavním a jediným úkolem je přežití samotné (mrtví se pokladu nedočkáte). Volte proto miniony a spelly, které vám usnadňují život, čistí nepřátelskou stranu boardu a kupují vám dostatek času pro nalezení pokladu.

Strategie:

Balík se skládá z velkého počtu drobných minionů, proto by pro vás mulligan neměl být velkým problémem. Téměř vždy chcete malé, ale poctivé Deathrattle miniony, jako je Haunted Creeper, Bloodmage Thalnos nebo Loot Hoarder. Na tyhle borce do tahu 3 rozhodně zahrajte Unearthed Raptora a vaše Deathrattle Value jednoznačně vzkvétá. Máte raději Battlecry - není co řešit: Jeweled Scarab nebo Tomb Spider (ideálně v kombinaci s Brannem) budou víc než slibnými pomocníky. Do mid-game se vám jednoznačně hodí Sludge Belcher, který je ideální závorou proti lačným minionům vašeho soupeře. Dark Iron Skulker je zase borcem ideálním k potlučení menších nepřátelských minionů. Pro vyvinutí dalšího potřebného tlaku proti control a midrange balíkům určitě využijete Sylvanas, BoomaArch-Thief Rafaama. Teče vám do bot? Přemýšlejte o různých synergiích tohoto decku. Brann a Antique Healbot je heal v podobě 16 životů. Reno Jackson vás vždy zaručeně postaví na nohy (tenhle balík nejede žádnou kartu dvakrát - pozor však na kombinaci Brann + Elise Starseeker), přimyslete k Renovi Shadowstep a Valeera je rázem téměř nesmrtelná zlodějka.

Závěrem:

Ve velké spoustě her se k pokladu skutečně nedostanete. I ti největší lovci drahocenných artefaktů potřebují řádnou dávku štěstí. Tenhle balík je ale koncipovaný tak, aby řetězil velice užitečná a líbivá komba a vymačkal tak z vašich minionů naprosté maximum. Přesto mějte na paměti, že se jedná spíše o balík stavený pro zábavu. Pro tvrdý tryhard na ladderu upřednostňujte spíše jiné decky.



Naposledy upravil/a Tetrisek 24.12.2015 v 11:37:28.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet