Superdata: Rekordní propad Hearthstone

  hearthstone    úpadek    příjmy   

Agentura Superdata Research se v únorové zprávě zabývala zisky za uplynulý rok.  Apex Legends měla nejlepší start free-to-play hry v historii. Za první měsíc vydělala 92 milionů amerických dolarů. Bohužel pro fanoušky Hearthstone už tak dobré zprávy agentura neměla. Celkové příjmy z prodeje měly za posledních 12 měsíců (únor-únor) klesnout o hrozivých 52 %. Na vině má být vyšší počet soupeřících her (hlavně pak Magic the Gathering: Arena a Gwent) a celkový úpadek frančízy.

 

Ať už je za propadem cokoliv, 52 % je vskutku obrovské číslo. Je pravda, že Heartstone zasáhlo několik odchodů klíčových tváří. Taktéž je na trhu několik karetních her, z nichž největší nárůst zažívá v posledních měsících Magic the Gathering: Arena. Ta možná odlákala část hráčů Heartstone. Ale že by sama zapříčinila propad, tomu se nám nechce věřit. V průbehu roku byla v několika etapách slavnostně spuštěna "pecka" od Valve - Artifact. Neslavně skončila. Veřejně dostupná čísla ukazují 300 aktivních hráčů ve špičce. Zde bychom problém taktéž neviděli. Že by za tímto propadem stál Gwent, který by měl mít podle odhadů okolo 100 000 aktivních hráčů?

 

Proto si v redakci klademe otázku, kam se hráči a jejich peníze poděli? Přestali ve velkém kupovat balíčky z Kobolds & Catacombs, The Witchwood, The Boomsday Project, Rastakhan's Rumble? Změní se situace s vydáním Rise of Shadows? Nebo prostě za propad může poslední půl rok, kdy Activision-Blizzard schytává kritiku snad ze všech stran a hráči na truc přestali utrácet? Tato zpráva vyvolala hodně otázek, na odpovědi si budeme muset počkat.

 

Jaký je váš názor? Přestali jste taktéž míjet peníze? Nebo naopak investujete více?


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Azog 18.04.2019 12:39

Za prepad počtu hráčov môže taktiež časté padanie hry.
Ako sa aj na fórach Blizzardu veľa ľudí sťažuje, čo hrá čisto na iOS zariadeniach, že dlho nevedia momentálne fixnúť to, ako hra vždy padne pri hľadaní súpera, alebo pri tvorbe balíčka, že momentálne je to ani nehrateľné pre niektorých hráčov, ktorý miesto čakania na opravu odchádzajú od hry a vlastne ani nekupujú balíčky, keď nemôžu hrať.

Jax 27.03.2019 18:51

Já za celou dobu trvání HS nedal vývojářům ani fenyk.Teď jsem se rozhodl je podpořit a to jen proto, že se mi nechce šetřit goldy na singl.Je fakt, že těch hráčů ubylo a zřejmě přešli na jiné karetní hry.Já mám náhradu,kdyby HS padlo a to Legends The Elder scrolls, či bych zkusil Gwent.Trochu mě mrzí, že i profíci (např. Stan Cifka) sekl s HS a po fiasku Artifactu se věnuje tuším Battle chess a nevrátil se zpátky k HS.

Frajda#2225 27.03.2019 20:17

Standa dostal zaplaceno za exkluzivitu Artifactu. Ze si nevybral zrovna spravneho kone, je uz holt riziko.

HS videa nahravat na YT ze stejneho duvodu nemuze a Artifact zase nikoho nezajima, tak tam haze aspon ty sachy, ikdyz to uz radsi bud7 koukat z okna nez na tohle

Sebastian 27.03.2019 18:30

Ja kupoval posledni expanzi, kde bylo 70 baliku za 50 ecek. Dalsi jsem za stejnych podminek chtel taky koupit, bohuzel bonus v podobe baliku navic byl zmenen za skin na hrdinu. Za tohle platit nehodlam, nejsem decko. Snazi se vytriskat cim dal vic penez. Politika “lidi to moc nekupujou, tak to tem, co by to koupili poradne osolime” neni nic pro me. Muzou si za to sami, navic ty karty novy, to je cista ubohost.

Frajda#2225 27.03.2019 16:03

Asi nic moc nového pro ty co sledují dění okolo HS, ikdyž je propad asi větší než bych čekal.

Ale diví se někdo. Poslední slušný expanze byly UnGoro a Frozen throne a pak už nic.

Ben odešel a s ním i dost dalších klíčových lidí, Activision podle mě a mnohých dalších Blizz pozitivních nasírá komunitu, kde to jde a nějaký vývoj ?!
Po 5 letech od Bety nemáme ani ten tournament mode, po kterým komunita volá celou dobu.

Sleduju u YTubery a ty už ze zoufalství a nudy, začli hrát Wild, protože to prostě nějak aktivně už hrát nejde.
Legendary ranku sebraly body do Turnajů, proboha, proč by někdo teď tryhardil Ladder?? Kvůli zlatýmu Epicu..asi sotva.

Bonox 27.03.2019 16:53

To s tím Legendary rankem není tak úplně pravda. Co jsem pochopil, tak v Master Qualifiers každý měsíc v sezóně MQ určitého regionu první 4 hráči automaticky postupují na Hearthstone Masters a dalších 196 bojuje o postup v Ladder Qualifiers. Problém bych viděl, ve změně Standard módu na Specialist...to absolutně nechápu, co je k tomu vedlo.
Podle mě dobrá expanze byla ještě Witchwood s Gennem a Baku. To byl dobrý tah a tenkrát jsem si říkal, že možná Herthstonu prospělo, že odešel BB, ale ty další expanze byly nic moc (hlavně Boomsday to bylo fakt špatný).
Myslím, že Hearthstone má už to nejlepší a sebou, ale určitě bych ho neodepisoval, vždyť Magic je tady mraky let. Chtělo by to ale nový formáty hraní. Balíček o 40 kartách, 50, 60. Balíčky, kde nesmíš mít žádnou kopii apod. Hearthstone se nikdy netajil tím, že se inspiruje od MTG a tady má ještě tunu možností.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet