Stojí nová adventura za naše peníze?

  The Great Dalaran Heist    Adventure    Hearthstone   

Nová adventura The Great Dalaran Heist odstartovala před necelým týdnem a my jsme se mohli připojit k čerstvě vzniklé E.V.I.L. League tvořenou, Madame Lazul, krysím baronem Togwagglem, šílencem Boomem, čarodějnicí Hagathou a toaleťákem omotaným Rafaamem. Čeho jsme se dočkali tento týden?

Tento týden došlo k otevření dvou Kapitol Adventury:

  • První Kapitolu, The Dalaran Bank, jsme dostali od vládců z Blizzardu zadarmo. ÓÓÓ, jak jsou štědří.
  • Druhou Kapitolu, The Violet Hold, můžeme otevřít také tento týden, avšak již si ji musíme zaplatit. Buď vysolíme 700 goldů nebo 6,99$
  • Celou adventuru si pak můžete zakoupit za pouhých 19,99$. Co se týče goldů, tak zde není žádná změna, každá kapitola za 700 goldů.
  • Další kapitoly si můžete potupně kupovat, kdy dokončením celý adventury získáte Zayle, Shadow Cloak.
  • Zbylé tři kapitoly budou dostupné postupně vždy po jednom týdnu.

uunvdfe8ii_b3ff270e53a8feb62889ce5d00f8a5d4f44e40f3_1557428648_5575.jpg

Specifika Kapitol:

  • Každá Kapitola má své vlastní specifikum, které ovlivňuje celou hru. Tyto specifika jsou aktivní po celou dobu, kdy zahájíte hru. Zatím jsou známé dvě mechaniky:
  • Dalaran Bank„Krabice plná mincí“ Váš protivník začíná s truhlou na svém boardu. Truhla má staty 0/3 a v případě jejího „zabití“ dostane každý z hráčů 2x Coin.
  • Violet Hold„Uvěznění minioni“. Na začátku každé hry bude náhodný minion z balíku obou hráčů vytažen na board a uzamčen. Odemkne se, až uplyne dostatečný počet kol, který odpovídá ceně manakrystalů uvězněného miniona.

Stojí Adventura za naše peníze?

Na diskuzních fórech probíhá nekonečné tlachání, zda je adventura a její odměny adekvátní vůči ceně. Pojďme se podívat, co za naše peníze dostaneme:

  • 15 balíčků Rise of Shadows
  • 1 Zlatý balíček Classic setu
  • Zlatou legendární kartu Zayle, Shadow Cloak.
  • 2 ruby karet
  • A samozřejmě obsah adventury, tedy nespočítaně hodin skvělé zábavy. Ech ech, tak určitě, ech ech.

blktmlnl5z_c0dee2a1b0f1a02bb601686054277b677dd2c8eb_1557429929_1822.png

Nyní přejděme k tomu, jestli to za to stojí:

  • Vyčíslit zda, si obsah adventury užijete, prakticky nejde. Každého advetura bude bavit jinak.
  • Zlatý Zayle, Shadow Cloak, se též těžko dá vyčíslit. S touto kartou asi bořit Ladder nebudete, a pokud máte dostatečně velkou kolekci karet, pravděpodobně Zayle ani nikdy nebudete hrát.
  • Ruby karet jsou pouze kosmetické záležitosti. Nic, co bychom nutně potřebovali.
  • Adveturu je lepší koupit naráz. Zakoupení každého křídla zvlášť by vás přišlo dohromady na 28$

Otázkou tedy zůstává, zda se vyplatí kupovat adventuru kvůli balíčkům. To je prakticky jediné, co se dá nějakým způsobem porovnat. Převládají pak dva názory:

 

Ten první porovnává, zda si koupit adventuru za goldy nebo reálné peníze. Ať tak či onak, výsledek není nijak přesvědčující. V případě, že si chcete koupit adventuru za reálné peníze, tak 15 balíčků Rise of Shadows stojí úplně stejně jako celá adventura, tedy 19.99$. V přepočtu na České Koruny to je také zhruba stejně. A to do toho nepočítáme ještě zlatý baliček Classic setu, což je minimálně 300 prachu (dust). Takže by se dalo říct, že se to vyplatí, protože k tomu ještě připočtěme zlatou legendárku a nějaký ten obsah. Pokud budeme přepočítávat hodnotu adventury na goldy, tak v čistém přepočtu jsme v mínusu 1300 goldů. Za celou adventuru zaplatíme 2800 goldů a 15 balíčků je 1500 goldů. Pokud si připočteme, že zlatý balíček Classic setu stojí zhruba 300 goldů, jsme v mínusu 1000 goldů, což není málo. Obsah adventury, zlatý Zayle (víceméně nepříliš použitelná karta) a dva ruby určitě nestojí za dalších 1000 goldů. Z toho tedy vychází, že je daleko výnosnější si koupit adventuru za reálné peníze. Pokud však máte kolekci Rise of Shadows celou a adventura vás jako taková nezajímá, tak nemá smysl si ji kupovat.

 

Druhý názor pak říká, že to je jedna z nejlepších adventur, které kdy Blizzard do Hearthstonu implementoval. Adventury tu jsou od toho, abyste si dali chvilku oddych od Ladderu a užili si zábavu s hrou jako takovou. Odměny za splnění jsou adekvátní vůči formátu adventury a ve finále jsou natolik dostačující, abychom si adventuru zakoupili. Jde o to si užít hru a nic neřešit.

 

Poznámka redaktora: Adventura již byla zakoupena a můj osobní názor je takový, že je to povedená adventura skutečně kombinující prvky mechanik a formátů předešlých adventur. Obsahuje nějaký ten příběh, vázající se k vydané expanzi a líbí se mi systém Dalaranských „hospod“. Kdy si v průběhu kapitoly můžete různě poupravit balíček. Je to takové příjemné osvěžení. Vše, co vývojáři slíbili. Nicméně, ztotožňuji se s názorem, že pokud adventuru nekupujete vyloženě s cílem získat 15 balíčků Rise of Shadows a 1 balíček Classic setu nebo nejste vyloženě fanda adventur, tak to za to nestojí. Pochybuju, že až to celé dohraji, tak se k adventuře někdy vrátím. Chybí mi ten koncept, kdy za každé křídlo hráč dostal nové karty, zvlášť pro každé povolání, které ve většině případů dokázaly pozměnit metu nebo ji zcela překopat. Everyone get in heeeeere. Avšak sto lidí, sto chutí a mě nezbývá nic jiného než vám popřát hodně zábavy a mnoho štěstí při otevírání balíčků.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vencino 20.05.2019 20:48

jedinej důvod to hrát je - vytřískat z prvního křídla packy a pak ruce pryč

Vencino 24.05.2019 11:06

tak na druhej pokus
vubec jedinej důvod hrát solo kampaně sou jednorázový rewardy nebo když má člověk guest, jinak je to uplně k ničemu
hrál sem sice jen první křídlo a na ty další nešáhnu, ale je vidět, že blizzardi se zas něčim sjeli, jinak nechápu, co je vede k takový infantilní/dětský/vomálovánkový stylizaci...

Kamahl 20.05.2019 11:54

Já ve ve chvíli vydání v nové expanze za všechny goldy nakoupím packy a začnu šetřit na další, tj. tímhle si vykrádám kasičku pro budoucí expanzi a to mi trochu vadí, jinak s poměrem cena/výkon problém nemám.

Thebeasthasneverrest 20.05.2019 08:51

Adventura mi přijde super o tom žádná, ovšem naprosto souhlasím s tím, že i mě chybí ten koncept a možnost, získávat cenné a hratelné karty :-( za 700 goldů dostat 3 packy je prostě nevýhodné a blbost. Osobně ještě pořád zvažuji zda-li do té adventury jít a pokud, tak za real money, protože za ty goldy se to fakt nevyplatí.

Frajda#2225 20.05.2019 08:07

Tak za me je ta adventura super.
Rozhodne nejobsahlejsi co kdy byla.

Nicmene tu nepadlo, ze jw taky nejlehci co kdy byla.
Obtiznost heroic jsem dal u jedne kapitoly na poprvne a u druhe na potreti.

Pokud dostanete ten ostep co zlevnuje na 5 a jeste k tomu ty brejle, tak hrajete v 2 kole 9ti dropy coz znamen win do 6kola.

Jinak palec nahoru!

Thebeasthasneverrest 20.05.2019 08:53

Mě přijde, že si nikdo neuvědomuje, proč je ta adventura vlastně tak lehká :-D jednak si myslím, že je to tah od Blizzardu nalákat zase nové hráče a jednak, protože hrajeme poprvé za padouchy a jak víme, tak ti rádi cheatují a nehrají fér, a proto mají silnější decky a soupeři jsou znatelně slabší a v nevýhodě. Nechci tu házet moudra, ale alespoň takhle na mě ta adventura působí a takový z ní mám pocit :-)

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet