RenoLock DeckGuide

RenoLock:

Asi se nebudete podivovat nad faktem, že právě legendární borec Reno Jackson dává tomuto balíku kromě jména i pořádnou šťávu. Nevyhnutelně se blíží skon vašeho hrdiny? Nezoufejte, Reno je přesně ta karta, která postaví vašeho polomrtvého reka na nohy. Pro její zaručený efekt je pak velice nutné hrát v balíku všechny karty jen jednou. Pokud narazíte na šíleně rychlé aggro - Face Huntera či Face Shamana - tah 6, a právě Reno Jackson, budou vaší spásou a soupeřovým koncem. Styl hraní Renolocka se asi nejvíce podobá control Handlockovi. V první řadě vám půjde o velmi důležitý boardcontrol - berte na vědomí, že AoE spellů je zde jako šafránu - Hellfire, Shadowflame a Demonwrath jsou vaše jediné pojistky, proto spoléhejte především na vaše silné miniony a pěkný zástup synergií, o které se můžete jaksepatří opřít. Představte si solidní heal v kombinaci Brann Bronzebeard a Antique Healbot, či párek brášků, kteří po své smrti přivolají neskutečného bijce Thaddiuse. Renolock rozhodně nepatří mezi nejjednodušší balíky k hraní. Na druhé straně je ale velmi stabilní, vhodný do téměř jakékoliv mety a hlavně - je vhodný pro případné replacementy. Pokud vám chybí některá z 30 karet, neměl by být problém tenhle balík přeskládat do trochu jiné podoby, využít jiných warločích synergií a drtit soupeře tak jako tak.

 

Karty:

 

Zombie Chow:

I přes svou zápornou Deathrattle schopnost se jedná o miniona, který je ideální pro čištění nepřátelské strany stolu. O stav soupeřova života vám moc nejde, kdežto boardcontrol pro vás hraje prim.

Dark Peddler:

Malý prcek, který ale díky svému Battlecry dává na výběr jednu ze tří 1-costových karet. Je jen na vás, co si vyberete - Soulfire, Power Overwhelming, nebo třeba Voidwalkera.

 

 

 

 

 

Brann Bronzebeard:

Brann poskytuje několik pěkných synergií s vašimi Battlecry miniony. Považte, že do tahu 3 je to docela odolný borec, který vám umožňuje z každého vašeho 4-dropu vytáhnout dvojnásobnou value.

Imp Gang Boss:

Pro tradeování soupeřových potvor je Imp Gang Boss ideální potvora, která vám na board za každý svůj šrám přičaruje 1/1 Impa, který je jako stvořený pro další tradeování.

 

 

 

 

 

Loatheb:

Krasavec, který vám nejednou zachrání krk - zastavte jakoukoliv spell classu minimálně na jeden tah. Zabrzdit druidovo combo, přibrzdit Freeze Mage nebo třeba stopnout Valeeru. Považte - Brann společně s Loathebem zdražuje všechny spelly o 10 many.

Reno Jackson:

Bez téhle karty Renolocka nepostavíte. Reno je sám o sobě docela solidním minionem, samozřejmě nás ale zajímá jeho Battlecry schopnost, která vás postaví zpátky na nohy, i když vás od smrti dělí jen vlásek.

 

 

 

Lord Jaraxxus:

Máte dojem, že život vám tak jako tak protéká mezi prsty? Jaraxxus je tu pro vás, rázem máte zase 15 životů, nádhernou zbraň a super Hero Power, která vám za 2 many na board přičaruje 6/6 Infernala. Jen pozor na Molten Gianta na ruce - zlevňování se bude rázem řídit počtem Jaraxxových životů.

Molten Giant:

S Renolockem se často dostanete na hranice smrti, respektive někam k deseti životům - to je ideální situace pro hraní Molten Gianta za směšnou cenu. Jde o krutou 8/8, která vám může sloužit k tradeování či pushování soupeře.

 

 

Replacementy:

Postrádáte nějakou z navrhovaných karet? V prvé řadě se zamyslete nad jejím smyslem v balíku a najdětě za ni odpovídají náhradu. Chybí vám například Refreshment Vendor? Vezměte Earthen Ring Farseera Nejde vám to? Nevadí, zkuste místo Brann Battlecry Renolocka zvolit například Combo Renolocka spoléhajícího na super burst v podobě (Leeroy Jenkins, Power Overwhelming a Faceless Manipulator - funguje i s Arcane Golemem). Vše je především o možnostech vaší karetní sbírky.

Strategie:

Vězte, že Renolock se dá hrát na mnoho způsobů - vaším hlavním cílem je vydržet dostatečně dlouho likvidovat soupeřovy miniony a ... určitě i roznést vašeho soupeře na kolenou. Volte proto deck, který bude mít pár "finišovacích" strategií, které nepřátelského hrdinu jednoznačně odrovnají. My si dnes představíme balík, který bych nazval Brann Battlecry Renolock.

V první řadě nám jde o boardcontrol, jak se sluší a patří. Do early-game chcete hrát malé potvory, jako jsou Zombie Chow, Dark Peddler, =Imp Gang Boss a třeba i pěkný Twilight Drake. Tihle slušní pomocníci vám dovolí velmi efektivně tradeovat ve většině případů s více než jedním soupeřovým poskokem. Mid-game se nese v duchu Sludge Belchera, Emeprora Thaurissana a brášků Feugena se Stalaggem. Sylvanas a Dr. Boom vám pomohou v ideálním tradeování. O život si starost nedělejte, Antique Healbot s Brannem jsou luxusní pojistkou stejně tak jako sám Reno Jackson. Tenhle balík se točí okolo pěkných Battlecry synergií, kdy vám Brann poskytuje nějakou tu value navíc - X životů pro Twilight Drakea, dvě karty z Dark Peddlera, nádherný buff od Defender of Argus a tak podobně. Stojíte proti rychlému aggru? Mind Control Tech vám trochu uleví a něco pěkného soupeřovi sebere, Molten Giant je ideálním bijcem, který zase trochu tempa přidá právě vám. Renolock je v první řadě reaktivní balík, který si při správném zahrání dovede poradit v téměř každé situaci. Stačí si jen projít nejpravděpodobnější situace a scénáře, rozmyslet, které miniony se vyplatí hrát společně, jak přesně řetězit komba, kdy zahrát jaký removal (do early-game proti aggro deckům zvažte Demonwrath, popřípadě Hellfire), do late-game se jednoznačně vyplatí Shadowflame apod.

Závěrem:

Pokud hledáte konzistentní balík, který je otevřený různým stylům hraní, s Renolockem jednoznačně nemůžete sáhnout vedle. Demon Renolock, Battlecry Renolock, Dragon Reno nebo i Combo Renolock jsou balíky, které se točí okolo neuvěřitelných comebacků, které zajišťuje právě Reno Jackson - každý z nich má však své jedinečné kouzlo a využívá rozličných strategií pro likvidaci vašeho soupeře. Stačí si jen vybrat ten deck, který vám bude sedět nejlépe.



Naposledy upravil/a MrDyDuska 05.01.2016 v 10:59:13.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

MrDyDuska 04.01.2016 08:45

Sariondil
Rychlá otázka : nebylo by lepší hodit rovnou celej deck list?
celý decklist je vždy v informacích pod videem na YT

Sariondil 04.01.2016 00:00

Rychlá otázka : nebylo by lepší hodit rovnou celej deck list?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet