Reno Warrior DeckGuide

Reno Warrior:

Vaší primární strategií je dostat se do late-game. Celou hru budete krotit soupeřovy bijce, efektivně měnit vaše miniony za ty soupeřovy a sem tam ozbrojíte Garroshe hezkou zbraní z jeho sbírky a půjdete do boje pěkně zhurta - život neživot. Věřte tomu, že právě vaše zbraně budou ideálním nástrojem, který vám pomůže prosekat se skrze hordy nepřátelských minionů do vytoužené late-game. Pro to, aby Garrosh nechytal spoustu úderů navíc, budete do hry cpát bandu vašich Taunt potvor, které mají velmi slušné statistiky v poměru k jejich mana costu. Samozřejmě v balíku jedete několik podpůrných kouzel, která vám nasadí krapet zbroje navíc, popraví načaté soupeřovy miniony nebo vyvolají pořádnou hospodskou rvačku, ze které může vždycky vzejít jen jeden vítěz. Late-game se nese v duchu legendárních minionů, které budete na hrací plochu vysílat pěkně jednoho za druhým. A přijde vám to všechno málo? Při nahlédnutí do útrob tohoto decku objevíte nenápadnou, ale krásnou Elise Starseeker, která vám do balíku schová mapu k pokladu. Při nervydrásajících soubojích proti control deckům, kdy prolížete celý balík skrz na skrz, se určitě dočkáte vaší Golden Monkey a hru si zpestříte kupou náhodných legendárních minionů. Takové hry lahodí oku, ale hlavně pohladí na duši.

 

Karty:

Hrajeme deck, který se téměř z jedné třetiny skládá z legendárních karet, pojďme se proto zaměřit především na jejich úlohu v balíku. (Elise Starseeker vynecháme, přece jenom o ní už byla řeč).

 

Harrison Jones:

Lovec pokladů jak má být. Za 5 many dostanete na board slušného 5/4 miniona, který je solidním dropem sám o sobě. Proti zbraňovým classám však budete Harrisona spořit do momentu, kdy likvidací soupeřova meče, sekery apod. nalíže pěkných pár karet (RIP Doomhammer).

Justicar Trueheart:

Bez této šampionky si dnes Control Warriora už těžko někdo dovede představit. Přeci jen Hero Power vašeho reka bude rázem nasazovat 4 veledůležité armory, což vám poskytne nějaké ty tahy přežívání navíc. Justicar je navíc docela nepříjemná 6/3, kterou bude chtít soupeř likvidovat.

 

 

 

Reno Jackson:

Bez Renanemá smysl stavět deck, který čítá každou kartu pouze jednou. O smyslu této karty toho bylo již namluveno víc než dost. Přeci jenom být plně vyléčen je něco, co se rozhodně nahradit nedá.

Sylvanas Windrunner:

Jedna z nejhranějších legendárek si našla cestu i do tohoto decku. Holka, co vám za 6 many dovolí skvostně tradeovat a v případě své smrti ukradne i nějakého toho nepřátelského pacholka, je navýsost dobrá karta.

 

 

 

 

Baron Geddon:

Přiznejme si, že Geddona krom Control Warriora budete v různých balících hledat přinejmenším s obtížemi. V Reno Warriorovi má však své místo. Ideálnější čištění malých potvor v kombinaci s kvalitním 7/5 tělem prostě nenajdete.

Dr. Boom:

Stálice téměř všech midrange a control decků. Za 7 many asi nejefektivnější a nejhranější minion, který na board vyhodí při svém vstupu párek malých, ale nepříjemných bombiček. Co víc dodat - bez Booma se dneska prostě neobejdete.

 

 

 

 

Gromm Hellscream:

Gromm patří ke Control Warriorovi bez nejmenšího zaváhání. Jednoznačně potřebujete silného finišera, který bude schopen v jednom mocném úderu odmazat téměř polovinu soupeřových životů. Považte, že Gromm naštvaný Cruel Taskmasterem bací za 12 dmg, kam si jen budete přát.

Ysera:

Tahle dračice vám jednoznačně přičaruje krásné Dream karty, tam ale její value nekončí - jako 4/12 minion bude velmi těžko k odstranění, přesto bude právě ona asi největším trnem v soupeřově oku. Proto na ni dávejte velký pozor, snažte se ji zahrát do zabezpečeného boardu tak, aby vám Ysera pár tahů vydržela.

 

 

Replacementy:

Nahrazovat jakoukoliv z karet v tomto decku budete krapet oříšek, přeci jen levné věci ve sbírce mít budete a pravým problémem bude velký počet legendárek, o které se Reno Warrior opírá. Snažte se tedy posílit útroby svého decku kartami, které vás nějakým způsobem udrží při životě. Takový Loatheb nebo Sunwalker vám rozhodně mohou pomoci, pokud nemáte Barona Geddona či Harissona Jonese.

Strategie:

Jak už bylo zmíněno úvodem - od samého počátku partie jednoznačně chcete kontrolovat board. Do prvních kol rozhodně na ruce podržte Zombie Chow, Fiery War Axe, Armorsmith, Fierce Monkey a další z vašich menších bijců. Rozhodně provádějte efektivní tradeování se soupeřovými miniony. Proti každému soupeři se snažte odhadnout skladbu jeho balíku - přeci jen proti aggru zvolíte drobet jinou strategii, kdy budete chtít na board téměř bezhlavě cpát zástupy minionů, kteří dají všanc své tělo místo Garroshových životů - vaše přežívání bude první a poslední myšlenkou, ke které se budete upínat a ve chvílích nejvyšší nouze se začnete modlit k RNGesusovi, jen aby vám na ruku přihrál Reno Jacksona. Proti control deckům budete muset hrát každopádně rozvážněji. Nechcete bezhlavě přicházet o vaše skvosty, jako jsou Gromm Hellscream, Sylvanas nebo Ysera. Proto se soupeřovy removaly snažte vylákat na o něco méně podstatné, ale přesto nebezpečné miniony typu Shieldmaiden nebo Justicar Trueheart. Nebojte se s Reno Warriorem jít do fatigue fází vašich klání. Tuna armoru (díky Justicar Trueheart) a samotný Reno Jackson vás nějakou chvíli udrží mezi živými. Navíc vzpomeňte na legendární Elise Starseeker a její poklad, který do fatigue rozhodně zužitkujete. Je to pravda otázka štěstěny, ale tomu se v karetních hrách prostě nevyhnete.

Závěrem:

Pokud Control Warrior patří mezi vaše oblíbence a ve sbírce držíte všechny podstatné legendárky, rozhodně vyzkoušejte i Reno Warriora. Jedná se o skutečnou výzvu, přece jenom každá karta je v decku zastoupena jen jednou, takže musíte dobře uvážit v jaké situaci co použijete. Nejedná se o lehký balík k naučení, takže rozhodně po prvních neúspěšných hrách nepropadejte chmurným náladám. Až s časem doceníte kvality a univerzálnost Reno Warriora.



Naposledy upravil/a MrDyDuska 26.01.2016 v 09:00:38.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

auriok 18.01.2016 11:00

Tak v tom případě je deck tracker legální docela se divím, že něco takového není již v základni verzy hry. Udělalo by to hry přístupnější pro všechny, o což se blizzard snaží podle toho co tvrdí.

chlopac 18.01.2016 10:05

auriok
Ahoj, jelikož hraju podobný styl balíčku, ale s priestem určitě vyzkouším i Warriora. Každopádně chybí tu deck list . Mimochodem nevíte někdo, jak se blizzard kouká na deck tracker? začal jsem ho nedávno používat tak abych nepřišel o svojí skoro kompletní sbírku
Můžeš používat programy, pokud za tebe nehrají, a pokud dělají jen to, co bys zvládl s tužkou a papírem...

auriok 18.01.2016 08:29

Ahoj, jelikož hraju podobný styl balíčku, ale s priestem určitě vyzkouším i Warriora. Každopádně chybí tu deck list . Mimochodem nevíte někdo, jak se blizzard kouká na deck tracker? začal jsem ho nedávno používat tak abych nepřišel o svojí skoro kompletní sbírku

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet