Raptor Rogue DeckGuide

Raptor Rogue:

Síla nových raptořích balíků spočívá právě v nádherné Battlecry schopnosti kostlivého dinosaura. Při svém vstupu na board Raptor zkopíruje Deathrattle efekt nějakého ze spřátelených minionů. Rázem můžete mít na stole slušného napodobitele Nerubian Eggů, Piloted Shredderů nebo samotné Sylvanas Windrunner. Síla raptorů je prostě k popukání. Největší hrozbou pro váš balík je pak jediná karta - Mass Dispell, ale ruku na srdce, v současné době je tenhle priestovský spell téměř všemi opomíjen.

Pojďme si tedy představit balík, který je relativně levný, poměrně agresivní, ale především přizpůsobivý jakémukoliv způsobu hraní. Midrange Raptor Rogue bude spoléhat především na tempo, které už od začátku buduje svými levnými Deathrattle miniony, kteří dovolují jak agresivní způsob hraní, tak i možnost kvalitních tradeů, pokud stojíte proti ryze agresivnímu balíku vašeho soupeře. Deathrattle a tempo budou dvě kouzelná slova, která budete mít neustále napaměti. A jaké karty, že jsou pro sestavení tohoto balíku nezbytné?

 

Karty:

 

Loot Hoarder:

V poslední době jde o pozapomenutého miniona, který ovšem tomuhle balíku poskytuje velmi dobré tempo - možnost agresivního tlaku nebo efektivního tradeování a hlavně - tolik nutný proliz, jelikož služeb Azure Drakeů nebo Sprintu Raptor Valeera nevyužívá.

Nerubian Egg:

Naprosto klíčová karta, která se navenek tváří neškodně, nicméně potenciál její posmrtné vlastnosti je neuvěřitelný. Pro startování Deathrattle schopnosti vašich nerubianích vajec spoléháte především na Abusive Sergeanty nebo Defender of Argus. V krajní nouzi však může pomoci i dobře mířený Backstab nebo SI:7 Agent.

 

 

 

 

Unearthed Raptor:

Alfa a omega Deathrattle Valeery. Přeci jen 3/4 minion za 3 many je velice slušné tělo. Připočítejte luxusní Battlecry efekt a rázem máte na stole borce, který může těžit z malých Deathrattle minionů stejně tak jako například z legendární Sylvanas.

Piloted Shredder:

Tenhle 4-drop vyniká především díky své Deathrattle schopnosti, která vám nedovolí přijít o tolik důležité tempo. Společně s Nerubian Egg je Piloted Shredder nejlepším společníkem pro vaše Raptory, kteří se stanou pověstnou osinou v zadních partiích vašeho soupeře.

 

 

 

 

 

Defender of Argus:

Velká část midrange Valeery se skládá z levných a nepříliš silných minionů, kteří si jistě zaslouží nějaký ten buff. Defender of Argus kromě nezanedbatelných +1/+1 statistik navíc do vínku nadělí svým sousedním minionům i slušný Taunt, který vám nejednou zachrání krk.

Sludge Belcher:

Midrange balíky pro svoji všestrannost potřebují i slušné hráze, které zastaví neuvěřitelný nápor agresivních balíků, které září především v brzkých fázích hry. Dovedete si do tahu 5 představit lepší zeď než je Sludge Belcher?

 

 

 

 

 

 

Sylvanas Windrunner:

Sylvanas je velmi hodnotná legendárka, která vám pomůže ve velmi vypjatých situacích. Hlavně je to paní, na kterou nebude váš soupeř moci přestat myslet. Opomenout totiž Sylvanas a nechat ji nekontrolovaně operovat na hrací ploše, se prostě nevyplácí.

Dr. Boom:

Téměř nutnost většiny současných balíků. Pro tuhle kartu téměř jistě neexistuje žádný slušný replacement. Velké tělo a 2 menší minioni s krásnou, leč nevyzpytatelnou schopností za 7 many prostě nemají konkurenci.

 

 

 

 

Replacementy:

Pro ty z vás, kteří nemají to štěstí vlastnit ve své sbírce Sylvanas se jako dobrá náhrada za ni nabízí například Piloted Sky Golem, popřípadě legendární Cairne BloodhoofSI:7 Agenta můžete nahradit například užitečným Cold Bloodem, který nabíjí vaše miniony. Místo Dr. Booma můžete zvážit například Ragnarose, pokud RNG stojí na vaší straně.

Mulligan a strategie:

Do ideální počáteční ruky budete téměř vždy chtít Leper GnomaNerubian Egg a Unearthed Raptora. Tyto karty vám v počáteční ruce zajišťují slušný tlak a nádhernou křivku do úvodních tahů hry. Rozhodně nepohrdejte ani Loot Hoardery či Haunted Creepery. Od začátku budujte solidní board. Snažte se efektivně tradeovat s nepřátelskými miniony a hlavně - nebojte se soupeřových AoE spellů. Vzhledem k úžasným posmrtným schopnostem vašich potvor a krásnému Unearthed Raptorovi byste neměli mít problém s udržením tolik potřebných minionů na vaší straně hrací plochy. V tahu 4 až 6 spoléhejte na Piloted ShredderyDefender of ArgusSludge Belchery, Loatheba či Sylvanas. K duhu vám mohou přijít i Backstaby, Sap a Eviscerate, které vám pomohou efektivně likvidovat nepřátelské přisluhovače. Hlavním dorážedlem balíku je následně Dr. Boom. V ideálním případě bude tah 8 tím posledním kolem, do kterého se váš bezmocný soupeř dostane.

Hlavní výhodou midrange balíků je jejich přizpůsobivost. U Deathrattle minionů to platí obzvlášť. Pokud stojíte proti rychlému aggru, nebojte se vaše miniony používat jako hráz, o kterou budete rozbíjet nepřátelský nápor. Stačí vydržet několik úvodních kol a s postupem času převezmete otěže souboje vy. Proti Control deckům zvažte poněkud agresivnější strategii, snažte se nepřítele donutit k hraní AoE spellů v momentě, kdy i po jejich zahrání budete mít stále nějaké z vašich přisluhovačů na boardu a na ruce budete mít slušné tempo karty, jako je Piloted ShredderLoatheb či Dr. Boom. Při troše soustředění a lehké dávce štěstí budou vaše hry svižné a vítězné.

Závěrem:

Pokud hledáte levný balík, který Valeeru nutí hrát bez jejích vypiplaných zbraní, Tempo Raptor Rogue je určitě deck právě pro vás. Jedná se o skvělý a zábavný balík, který díky svým kombům s Raptorem a ostatními Deathrattle miniony způsobí vašemu soupeři slušný bolehlav a stavy bezmoci.



Naposledy upravil/a Tetrisek 30.11.2015 v 19:26:51.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 02.12.2015 19:27

Dá sa ešte navrhnúť subs - LH za BMT :3

MrDyDuska 30.11.2015 22:22

MaybeLater
Uz som hral proti tomuto decku akorat tu ale nikde nevidim kartu brann bronzebeard co je dost podstatna karta u tohto decku. Ale aj snaha sa ceni
Brann je samozřejmě super já ho nezařadil, ale je pravda, že s ním můžou být Raptor komba neskutečně šílená

MaybeLater 30.11.2015 20:16

Uz som hral proti tomuto decku akorat tu ale nikde nevidim kartu brann bronzebeard co je dost podstatna karta u tohto decku. Ale aj snaha sa ceni

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet