Quest for Packs: Změna hlavní ceny

  quest for packs    daně    soutěž   

Hned po oznámení soutěže Quest for Packs zavládla mezi hráči vlna nadšení. Ta později ochabla, jelikož vyšlo najevo, že Blizzard převádí veškeré povinnosti ohledně zdanění výhry na hráče. Čím se Blizzard pokusí rozhořčení hráčů umírnit?

 

Nejdříve si zrekapitulujeme, o co vlastně šlo. Hráč, který získá první cenu v podobě 3000 Card Packů, helmy Lich Kinga a několika maličkostí, fakticky přijme po potvrzení své identity cenu v hodnotě 6 564 USD. Ve většině zemí, kde soutěž probíhá, se výhra v takovéto hodnotě musí zdanit, i když se jedná pouze o věcné ceny. Česká republika není výjimkou. Více puntičkářští fanoušci si pořádně přečetli pravidla soutěže a ejhle! Blizzard od této povinnosti dává ruce pryč a veškerou zodpovědnost převádí na hráče. Ve většině zemí se jednalo v přepočtu o částku okolo 24 000 Kč, tím pádem se z výhry stala spíše „nevýhra“.

 

Poté, co se tato informace dostala do širšího podvědomí, se Blizzard rozhodl učinit vstřícný krok a udělat hlavní výhru znovu atraktivní. Přidal k ní totiž dalších 1 200 $, která by měla hráčům pokrýt výdaje na zdanění. Aktualizovanou verzi pravidel si můžete přečíst ZDE.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Drakunda 14.02.2018 13:58

a tech 1200 USD uz danit nemusim? takto mi pribudne dalsich 1200 k tem 6564 na zdaneni... to je totalna blbost

Erja 14.02.2018 22:44

Ano, přibude. Ovšem stále je 15 % ze součtu obou hodnot 1 164 USD, tím pádem peněžní výhra splní svůj účel a pokryje náklady na daň.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet