Priest Deck Preview

Hrdina

Anduin je jedním z největších zastánců Světla v aktuálním příběhu světa Warcraftu. Nejen, že je velkým spojencem Velena, jsou mu také souzeny velké věci, které již brzy přijdou na Azeroth. A tak není divu, že se právě Anduin, korunní princ Stormwindu, stal zástupcem priesta v Hearthstone. Svou náklonnost ke Světlu používá nejen k léčení svých pomocníků, ale také k uštědřování zranění svým nepřátelům, a že nejsou zrovna nejmenší! Anduinovy schopnosti vás dokáží vyléčit, ochránit, požehnat vám, zranit vás, zmást, utišit a ovládnout. Všechny tyto schopnosti jsou ve správné kombinaci velmi účinné a nebezpečné. Když už si myslíte, že bude brzy konec, síla Světla vás dokáže přesvědčit o opaku. Pojďme se tedy podívat na slibného válečníka Světla!
Pokud vás zajímá příběh Anduina napříč Warcraftem, podívejte se na WoWfan!

Hero Power

Někteří hrdinové mají jednu Hero Power, někteří dvě, ale jako priest máte rovnou tři! Ano, tušíte správně, je v tom nějaký háček. V základu má Anduin Lesser Heal, který vyléčí vašeho miniona nebo vás, dokonce však můžete vyléčit i protivníka či jeho miniona za dva životy. S pomocí Shadowformy získáte Mind Spike, který dává poškození za dva životy. A do třetice tu je Mind Shatter, který se aktivuje po použití druhé Shadowformy a uděluje poškození za tři životy! Všechny Hero Power stojí shodně dva mana krystaly. Lesser Heal - Uzdraví vás či vašeho miniona za 2 životy a stojí 2 mana krystaly. Mind Spike - Udělí poškození za 2 životy a stojí 2 mana krystaly. Tato schopnost se dá získat pouze po zahrání první Shadowform karty. Mind Shatter - Udělí poškození za 3 životy a stojí 2 mana krystaly. Tato schopnost se dá získat po zahrání druhé Shadowform karty.

Ability

Free (základni ability, které dostanete v úvodním balíčku)

Holy Smite – Kouzlo za jednu manu, které uděluje 2 poškození. Výborná karta do začátku hry, kdy s její pomocí lehce sestřelíte slabšího soupeřova miniona. Může však být také velice nápomocná v pozdější fázi hry, kdy vám pomůže zbavit se soupeřova silného miniona, jemuž zbývají maximálně dva životy a vy mu už s pomocí svých minionů nemůžete nic udělat. Mind Blast – Velmi silné kouzlo způsobující 5 poškození do nepřátelského hrdiny za pouhé 2 many! Tohle nesmí chybět ve vašem herním balíčku, protože způsobit tak velké poškození za tak málo many, když to soupeř nejméně čeká, je velmi povzbudivé, navíc vám tato karta může výrazně pomoci k vítězství. Power Word: Shield – Přidává 3 životy minionovi, kterého vyberete, a to jen za 1 mana krystal. Výborná karta nejen do začátku, ale počas celé hry. S touto kartou lépe udržíte vašeho miniona při životech. Často tak můžete překvapit sebevědomého soupeře, který už čeká, až pošle vašeho miniona do záhrobí. Shadow Word: Pain – Za 2 many zničí vybraného miniona, pokud má útok za 3 nebo menší. Také jedna ze zajímavých karet do začátku. Především na tanky, kteří stojí málo many. Lehce a levně se jich zbavíte.

Common

Circle of Healing – Skvělá karta do každého balíku, do každé situace! Za 0 many vyléčí všechny miniony, i soupeřovy, za 4 životy. Je nemilé, že i ty na druhé straně barikády, ale pokud nepřítel žádné nemá nebo je má v plné síle, jistě vám to dost pomůže. Je to také skvělá karta do murločího balíku! Divine Spirit – Za pouhé dvě many zdvojnásobí životy vámi vybraného miniona. Opravdu skvělá věc do pozdější fáze hry, kdy již hrajete se silnějšími miniony. Lze se tak u některých dostat i přes 20 životů a například z vašeho tanka se může stát nepřemožitelné monstrum! Poté si už jen musíte dávat pozor například na Hex či Ovečku, jinak váš nový „super hrdina“ rychle umře. Shadow Word: Death – Za 2 many uděláte ze všech vašich minionů tanky. A nejen to, navíc si ještě líznete kartu! Tato abilita se může náramně hodit, pokud potřebujete ochránit jiné miniony před soupeřem. Holy Nova – Uštědří 2 poškození všem nepřátelům a vyléčí všechny přátelské postavy za trochu dražších 5 mana krystalů. Kouzlo můžete dobře využít, pokud má váš soupeř více slabších minionů před sebou, nebo pokud jich má více zraněných. A nezapomeňte, že s lehkou pomocí Spell Power může tato abilita nabrat nový, ničivější rozměr!
Inner Fire – Jedna z nejlepších karet pro priesta. Za jednu manu změní útok miniona tak, aby odpovídal jeho počtu životů! Tuto kartu lze dobře využít, když zahrajete Divine Spirit. Můžete tak snad a rychle vyhrát nebo obrátit hru ve svůj prospěch! Mind Control – Za 8 mana krystalů převezmete kontrolu nad soupeřovým minionem. Velice silné kouzlo, kterým lehce obrátíte hru, pokud převezmete někoho silného od vašeho nepřítele. Chudák paranoidní soupeř pak musí mít strach vůbec hrát své silné spojence. A to je pro vás jen a jen dobře! Mind Vision – Velice užitečná karta. Zkopíruje vám do ruky náhodně vybranou kartu ze soupeřovy ruky. Můžete tak snadno získat slabého miniona, nebo naopak silného, případně i užitečné kouzlo se může hodit. A když nic jiného, alespoň víte, na co se musíte připravit. Je totiž logické, že to, co má soupeř na ruce, dříve nebo později spatří světlo světa. Silence – Umlčíte miniona za 0 many. Neumlčíte ho doslova, ale zakážete mu jeho schopnost. V praxi to znamená, že například u Northshire Cleric si již soupeř nebude lízat kartu, pokud vyléčí miniona. Thoughtsteal – Za tři mana krystaly zkopírujete 2 karty ze soupeřova hracího balíku a vložíte si je do ruky. Může vám tak přistát v ruce něco hodně silného! Ideální karta do pozdějších fází hry. Nechte nepřítele ochutnat jeho vlastní medicínu!

Rare

Holy Fire – Obnoví 2 životy vašemu hrdinovi nebo minionovi za každou kartu v soupeřově ruce, a to pouze za 2 mana krystaly. Každé levné léčení se podle mě vždy hodí, je však nutné vhodně načasovat jeho zahrání. V pozdějších kolech totiž často nemívá příliš karet ani jeden z hráčů. Mass Dispel – Za 4 mana krystaly dáte všem nepřátelským minionům Silence. Takový větší bratříček karty Silence. Shadow Madness – S touto kartou získáte kontrolu nad soupeřovým minionem, který má útok za 3 nebo menší. S radostnými fanfárami to však nepřehánějte, tento minion si nově nabytou loajalitu udrží jen do konce kola a pak se zase vrátí do původního tábora.

Epic

Mindgames – Náhodně vybere a zkopíruje ze soupeřova balíku miniona, kterého přidá na bojiště. A to pouze za 4 many. Tyto karty, co něco náhodně vybírají, jsou dosti zrádné. Často se totiž zdá, že se pravidla Hearthstone řídí zákonem schválnosti, což v praxi znamená, že ve chvíli nouze vám přijde dost možná nejhorší minion v soupeřově balíčku. Shadowform – Karta za 3 many. Tato abilita je velice zajímavá, protože vám trvale změní vaší Hero Power a vy se již nebudete moci léčit, zato však máte možnost způsobovat poškození. Po použití první Shadowform budete dávat za 2 poškození, ale po použití druhé už dokonce za 3. A to už není zrovna málo!

Priestovi minioni

Northshire Cleric – Za dvě many vpustíte do hry miniona s 1 útokem a 3 životy. To by nebylo nic zvláštního, kdyby neměl unikátní schopnost - kdykoli vyléčí kdokoliv jakéhokoliv miniona (tedy i pokud soupeř vyléčí ty své), líznete si kartu. Lightspawn – Tento minion s 5 životy vás bude stát 4 many. O to víc se vám bude líbit jeho schopnost! Jeho útok se rovná momentálnímu počtu životů, takže pokud budete mít po ruce Divine Spirit, můžete z něj udělat hodně silného útočníka. Nezapomeňte však, že zároveň se životy ztrácí po poškození nepřítelem i útok. Temple Enforcer – Minion za 6 many s 6 životy a útokem za 5 přidá přátelskému minionu 3 životy navíc. Auchenai Soulpriest - Rare minion za 4 many s útokem za 3 a 5 životy. Schopností této karty je to, že vaše léčivá kouzla a Hero power nyní namísto uzdravení zraňují. Aneb v praxi si to představte asi tak, že do nemocnice místo chirurga nastoupí řezník. Výsledek bude stejný.
Lightwell – Silná karta do počátku hry. Za 2 many dostanete miniona (ano, i „studna“ je v Hearthstone minion) s 5 životy a schopností vyléčit zraněného miniona na začátku vašeho kola o 3 životy. Dá se také skvěle kombinovat s . [e=147]Cabal Shadow Priest – Minion se 4 životy a útokem za 3 vás bude stát 6 many. Jeho schopností je ovládnutí nepřátelského miniona, který má útok za 2 a méně. Shadow of Nothing – Pokud použijete Mindgames a váš protivník nemá žádné miniony, dostanete tuto kartu jako náhradu. Jedná se o miniona za 0 many s jedním životem a nulovým útokem. Zkrátka karta na nic. Neházejte však flintu do žita, vždy se dá něčím posílit. Prophet Velen – Legendární draenei, který stojí 7 many a po sedmi jsou i jeho životy a útok. Velen dává schopnost zdvojnásobit nejen léčivá, ale také útočná kouzla! Tato karta najde velké uplatnění, pokud ji můžete schovat za silného tanka.

Závěr

Priest má mnoho léčitelských, ale také útočných kouzel. Dá se hrát na mnoho způsobů, ať už pomalejší způsob, kdy se snažíte pomalu ubíjet nepřítele a využívat léčivých kouzel, nebo naopak nahozením Shadowform využijete jeho stinnou stránku a rozpoutáte peklo. Na druhou stranu mi přijde hraní za priesta náročnější než u ostatních povolání. Je totiž třeba si dobře rozmýšlet, kdy sešlete jaké kouzlo, aby vám třeba nechybělo o dvě kola později nebo naopak, aby o dvě kola později nebylo příliš pozdě. Otázka do pranice, budete hrát priesta a co byste na něm změnili?

Naposledy upravil/a Glea'ar 21.03.2014 v 13:36:20.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Georgiot 20.09.2017 02:02

I play Hearthstone shortly and Priest is the best! I tried 4 occupations and with priest I won 4 times in a row, even ranked, for the first time! This game is really cool, funny and playable, in compare with Magic it's easier, faster and more funny! Looking forward to tommorow, I'll buy a Starter pack!
Čau chlapi

pavcik 08.09.2013 11:17

Jak to potom funguje když mám Lightwell a Auchenai Soulpriesta, to si je budu zraňovat?

Valefar 05.09.2013 06:15

fakt je že priest je málo čitelný z pohledu soupeře. To si myslím že je jeho hlavní výhoda pokud se bude hrát na jednu hru, nechtěl bych mít priesta proti sobě. Pokud se bude hrát na dvě vítězné, už moment překvapení odpadá, a vzhledem k tomu že tu není side a výměna karet mezi koly, nejspíš bude priest v druhém a třetím kole dostávat na budku. Osobně bych to viděl že za prista se bude hrát první kolo na překvapení, a druhé + třetí na udržení na životy a soupeř si vylíže balík, nebo mu nedojdou správné karty.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet