Paladin deck preview

  paladin    hero    uther   

V Hearthstone se nachází celkem 9 různých povolání. Jedním z nich je paladin, jinak také bojovník za Světlo Svaté. V tomto článku si shrneme veškeré paladinovy silné i slabé stránky a jeho možnosti. Také se podíváme na balíčky typické pro paladina. Osnovu článku naleznete ve spoileru.

Hrdina

V současnosti se můžete s postavou paladina setkat ve dvou podáních. Prvním, základním, zástupcem paladina je Uther Lightbringer. Znát jej můžete z Warcraftu, kde byl mentorem samotného Arthase Menethila. Uthera však potkal tragický osud, neboť z tohoto světa sešel rukou svého vlastního žáka, který se obrátil na temnou stranu.

Jednalo se o jednoho z prvních paladinů, stanul v čele Řádu Stříbrné Ruky (Order of the Silver Hand), díky kterému se povedlo Alianci zvítězit ve Druhé válce s Hordou. Pak však přišlo Arthasovo řádení, ve kterém Uther padl, když bránil ostatky Terenase Menethila, jinak také Arthasova otce. Pokud vás zajímá příběh Uthera, tak více se dozvíte zde.

Druhým zástupcem paladinů je Lady Liadrin, která vede Řád Krvavých Rytířů (Blood Knights) složený výhradně z Krvavých elfů. Dříve byla kněžkou nicméně po Arthasově řádění se princ Kael'thas vydal pryč, aby zachránil svůj lid. Jeden z jeho prvních darů byl naaru M'uru, z kterého začali čerpat sílu bez jeho svolení. Později Liadrin pochopila svůj omyl a stala se řádnou uctívačkou Světla Svatého.

Pokud se o Lady Liadrin chcete dozvědět více, tak si můžete přečíst článek na WoWfan.cz.

Hero Power

Identita každého hrdinu je v Hearthstone určena jeho specifickými kartami a také jeho hero power. Hero power je schopnost, kterou lze použít každé kolo jednou (existují karty upravující toto chování) a stojí 2 many.

V případě paladina je tato schopnost Reinforce, tedy vyvolání 1/1 miniona. U paladina naleznete rovněž některé karty, které posílí tyto slabé rekruty. Případní znalci příběhu se nedivte, protože i Lady Liadrin povolává Silver Hand Recruity. Blizzard o tomto ví a zjevně to tak zůstane, protože by to jen mátlo nováčky.

Schopnosti

Paladin může být velmi variabilním povoláním, ovládá totiž velice zajímavou škálu schopností. Záleží jen na vás, kterého stylu se rozhodnete využívat. Můžete je i kombinovat a dosáhnout tak ještě lepších výsledků.

Secret

Paladin je jedním ze tří povolání, které má možnost hrát secret karty. To jsou takové karty, které jsou aktivní pouze v oponentově kole a nastávají po nějaké specifické akci. Pravděpodobně nejznámější secret kartou je Noble Sacrifice. Dělá přesně to, co byste od ní čekali, jakmile oponent zaútočí, tak se objeví zachránce, který se obětuje a zachrání tak jiného miniona, či přímo vás, před jakýmkoliv damage.

Healování

Další schopností paladina je možnost neuvěřitelného healování. Není to sice jeho hero power jako v případě priesta, ale paladinova kouzla vás dokáží zachránit z téměř jakéhokoliv zranění. Základním léčivým kouzlem je Holy Light ale dalším velmi silným kouzlem je Forbidden Healing.

Divine Shield

Mezi důležitou schopnost rytířů bojujících za Světlo patří ochrana svých minionů. Toho paladin docílí pomocí Divine Shieldu. Najdete u něj hned několik karet pracujících s tímto efektem. Základní, ale nepoužívanou kartou je Hand of Protection. Avšak velmi zajímavou kartou, která může způsobit hodně problémů je Steward of Darkshire, která při správné kombinaci karet může vytvořit armádu minionů nezničitelných na první pokus.

Absolutní clear

Paladin je jedním z mála povolání, které je schopno takřka absolutního board clearu. Není to tak efektivní jako warlockův Twisting Nether, protože přežijí minioni s Divine Shieldem, nicméně i tak je to velmi efektivní čištění.

Řeč je o kombinaci karet EqualityConsecration, případně můžete použít Wild Pyromancera.

Buffy

Paladin je velmi dobrý v posilování svých vlastních minionů. Je úplně jedno, jestli posilujete miniony, které máte na boardu (= vyložené a naživu) pomocí karet jako je Blessing of Kings, nebo se rozhodnete jít novou cestou posílení minionů na ruce. Tuto novou cestu ukázal paladinovi gang Grimy Goons, který sdružuje paladina, warriora a huntera do jedné skupiny založené na buffování si minionů. Představitelem tohoto typu buffování je Smuggler's Run.

Debuffování

Vzhledem k tomu, že ne vždy je potřeba válčit, se toto povolání pyšní schopností snižování útoku nepřátelských minionů. Je to vlastně takový mírotvůrce. Zástupcem tohoto typu karet je Aldor Peacekeeper

Taktiky a balíčky

Při volbě taktiky můžete hrát zcela různé tipy balíčků. Lze vytěžit z paladinových schopností přežití a hrát control balíčky. Případně se můžete rozhodnout, že nechcete hrát tak pomalu a využijete paladinových schopností buffování.

Control

Díky kartám umožňujícím oponenta velmi dlouho držet zkrátka a když už by vám hrozila porážka, tak se extrémně vyléčit, je možné paladina hrát velmi pomalu a v závěru hry oponenta porazit extrémně silnými kartami. Příkladem této verze je Control Paladin.

Aggro Murloc Paladin

Další možností paladina je agresivní verze, která se nyní spoléhá převážně na murlocy a jejich synergie. Jde o poměrně rychlý balíček, který může oponenta velmi rychle zničit.

Budget Buff

Tento balíček se točí kolem toho, že zpočátku si posilujete své miniony na ruce, ale později je začnete hrát s tím, že získáte obrovský náskok vzhledem k tomu, že karta bude mít extrémně vysoký počet životů i útok vzhledem k tomu, kolik stála many. Velkou výhodou balíčku je, že je postavený velice levně a s lepšími kartami jej pouze vylepšujete. Na vyšší rank však bohatě stačí.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

DeadlyDrake 18.02.2014 13:08

U toho Blessing of Wisdom bych jen doplnil, že je možné ho použít nejen na svoje miniony (nejlépe na ty s windfury) ale také na nepřátelské. Jednou jsem to použil na Gurubashi berserker a nepřítel si dvakrát rozmyslel než zaútočil. No a když už byl 8/2 tak jsem do doklepl a měl card advantage. Takže výhra za jednu manu a pár životů hrdiny.

Javorovej 17.10.2013 18:08

Musyn11
U toho Avenging Wrath si myslím že tam jde o to kdy to zahraješ pač nebudu to třeba zahravat když tam bude hodně minionu ale zahraju to tak abych prostě oddělal hrdinu ale tak to bude taky těžký pač si myslím že každy kolo tam dá alespon 1 miniona =D no uvidíme ale hodně mě to chytlo tato hra =D
AW se hojně používá i na hordu minionů - pro třeba murlock deck, BM huntera je to hodně silná karta.

Musyn11 17.10.2013 17:47

U toho Avenging Wrath si myslím že tam jde o to kdy to zahraješ pač nebudu to třeba zahravat když tam bude hodně minionu ale zahraju to tak abych prostě oddělal hrdinu ale tak to bude taky těžký pač si myslím že každy kolo tam dá alespon 1 miniona =D no uvidíme ale hodně mě to chytlo tato hra =D

Blam 15.08.2013 23:18

Dav6
Bude si možné vybrat u každé classy s více hrdinů? Protože u mého oblíbeného warriora je tuším Garrosh kterého zrovna moc rád nemám...
Alespoň zpočátku nebudou hrdinové na výběr, což je trochu škoda a alespoň rozdělení Horda/Aliance mi chybí, ale časem se jistě i dalších hrdinů dočkáme

Dav6 15.08.2013 21:54

Bude si možné vybrat u každé classy s více hrdinů? Protože u mého oblíbeného warriora je tuším Garrosh kterého zrovna moc rád nemám...

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet