Naxxramas Token Druid

Představení

Jak všichni víme, Naxx byl vypuštěn do světa. I když otevřeny jsou zatím jen dvě křídla, každý jsme si na ladderu všimli decků obohacené o nové karty. Dnes se podíváme na Token Druida! Ten obsahuje nové karty z prvního křídla, jako je Haunted Creeper, ale i z křídla druhého, jako třeba Loatheba.

Nové karty

Nové karty, které vyšly až v Naxxu, jsou:

Haunted Creeper, nová token karta s naprosto jasnou synergií s tímhle deckem. Pokud umře, dostanete na board dva 1/1 pavoučky, které můžete nabuffovat pomocí Power of the Wild nebo Savage Roar. Je hrozně těžké pro soupeře, aby se s tím vypořádal a navíc hodně zpomaluje aggro decky.

Nerub'ar Weblord, 1/4 za dvě many jsou skvělé staty samy o sobě a jako bonus zdražení všech minionů s jakýmkoliv battlecry efektem  o dvě many,  včetně třeba Leeroye/Earthen Ring Farseer/Fire Elementala a mnoho dalších. Funguje to v Druidovi velmi dobře hlavně z důvodu, že Druid žádné battlecry miniony nemá, pouze karty, které říkají ''choose one'', ty se nepočítají. Přímo v tomhle balíku není ani jedna karta s battlecry efektem a nemyslím si, že by mu to nějak uškodilo. Azure Drake není potřeba.

Loatheba, jasná stopka pro miracle. Tahle karta vám zvedne win rate až o 10%. Vždy si ho proti rogunám nechávám na ruce, má však své využití i proti ostatním hrdinům. 5/5 samo o sobě je fajn, ale jeho efekt vaše soupeře vždy donutí změnit plány.

Sludge Belcher, starší brácha Harvest Golema, je jako Sen´Jin a Goldshire Footman v jedné kartě. Možná je i lepší než Druid of the Claw v taunt formě. Samozřejmě, že u něj nemáte možnost si žádný charge zvolit, takže celkově je Druid of the Claw stále lepší karta.

Jak zaměnit legendárky?

Thalnose můžete zaměnit za Loot Hoardera nebo Azure Draka. Cairne Bloodhoof může být zaměněn za Sludge Belchera nebo Azure Draka. Cenarius může být zaměněn asi jen za Azure Draka. Místo Black Knighta se hodí BGH, nebo nečekaně - Azure Drake. Ten je taková náhrada za vše.

Mulligan

Obecně se při mulliganu snažíte dostat ke kartám jako Innervate/Weblord/ Haunted Creeper/Wrath/Power of the Wild/Harvest Golem. Váš hlavní cíl je mít co hrát v early game, komba můžou přijít později. NIKDY nedávejte z ruky pryč Harvest Golema, jedině pokud máte dva. V decku totiž není moc 3 dropů, takže mít nějaký v ruce je velká výhoda. Pokud máte 2 drop, někdy je dobré si nechat i Keeper of the Grove, obzvláště pokud máte coin. Jen velmi málokrát se stane, že pro něj nenajdete využití.

Plán hry

Zkuste držet soupeře pod tlakem už od začátku hry, nějaký ten extra damage navíc se vždy hodí, přiblížíte se ke konci díky Force of Nature/Savage Roar kombu, avšak hlavním cílem by pro vás mělo být udržet board, dokud se nepropracujete k lethalu. Řekněme, že váš soupeř má 17 životů a drží board. Pokud jste v osmém kole a vy máte na ruce kombo, můžete board ignorovat kvůli lethalu v kole dalším. Hodně Druidů ignoruje tradování minionů v early game, jen aby protlačili nějaký dmg navíc, což si myslím, že je chyba, tak se toho zkuste vyvarovat. Pokud vyhrajete boj o board, většinou vyhrajete i hru.

Hodně štěstí na ladderu! A pokud si stále ještě nejste jistí, jak to správně hrát, koukněte na video! Kompletní decklist pod videem.

 

2x Innervate
2x Power of the Wild
2x Wrath
2x Savage Roar
2x Keeper of the Grove
2x Swipe
2x Druid of the Claw
1x Force of Nature
2x Ancient of Lore
1x Cenarius
1x Bloodmage Thalnos
2x Haunted Creeper
1x Nerub'ar Weblord
2x Harvest Golem
2x Violet Teacher
1x Loatheb
1x Sludge Belcher
1x Cairne Bloodhoof
1x The Black Knight



Naposledy upravil/a Kinedryl 03.08.2014 v 11:43:03.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sir Finley Mrrgglton 04.08.2014 17:40

Chýba mi tu Poison seeds aleb Soul of the forrest - môžu zmeniť obyčajné 1/1 tokeny na 2/2. A takisto Poison seeds vás môže zbaviť nejakého toho nepríjemného tauntu, keď sa chystáte použiť Force.

Durango 02.08.2014 22:35

Máte v textu minimálně jednu chybu - 'Přímo v tomhle balíku není ani jedna karta s battlecry efektem' - V balíku jsou karty s battlecry, Loatheb a Black Knight.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet