Na slovíčko s Nooxlym

Vítejte u dalšího rozhovoru! Tentokrát se rozpovídal vítěž Fujitsu lan #3 - Tomáš "Nooxly" Hamerník. Dozvíme se něco víc o organizaci, kde působí, popíše svoji cestu turnajem Fujitsu a spoustu dalších věcí.


Ahoj Nooxly, spousta lidí tě na Hearthstone scéně ještě nezná. Mohl bys nám na začátek říct par informací o sobě?

Čau. Jmenuji se Tomáš, je mi 21 let a v současné době studuji vysokou školu a bydlím v malé vesničce kousek od Prahy.

Společně s Winchem, Namcorem a Karolinkou působíš v organizaci ENVi ESPORTS. Jak se ti zde líbí?

V ENVi jsem teď přibližně dva měsíce a myslím, že lepší to být ani nemůže. Skvělá atmosféra v týmu a velká podpora našeho kapitána Torquizze spolu s tréninky mi dává vše, co bych od týmu očekával. Takže za mě rozhodně spokojenost.

Poslední Fujitsu lan jsi ovládl a umístil se na prvním místě. Bylo to pro tebe překvapující, nebo jsi na tuto akci jel s tím, že se chceš umístit na vyšších příčkách?

Tak rozhodně jsem tam jel s tím, že chci postoupit do play off a případně dále. Dost jsem se připravoval a nakonec to dopadlo senzačně a jsem za to moc rád!

Ve čtvrtfinále si se utkal s mexoffem a těsným výsledkem jsi jej zdolal 2:1. Jak bys popsal toto utkání?

Mexoff byl jeden ze soupeřů, který mě v první části turnaje porazil, takže jsem z něj měl samozřejmě respekt. Proti jeho výběru class jsem se cítil dobře, takže jsem si věřil a nakonec i vyhrál.


Nooxly v pražské herně RE-LOAD (zdroj: ENVi facebook)

Poté, co jsi vyřadil mexoffa, tě v semifinále čekal Esosek. Tam jsi byl opět úspěšnější a stejně jako proti mexoffovi jsi vyhrál 2:1. V čem se tento zápas lišil?

S Esoskem jsem do té doby měl šílené osobní skóre a to snad 0:3, kde dvě prohry byly z online turnajů. Rozdíl oproti první části byl Esoskův pick huntera v poslední hře, kde rozhodovalo naprosto všechno. Věděl jsem, co může mít na ruce a existovala i kombinace, se kterou by mě zabil, což se naštěstí nestalo a já jsem ze zápasu s Esoskem konečně jednou odešel jako vítěz.

Ve finále jsi nastoupil proti Meygerovi, který dokázal vyřadit hráče jako Silhana či Pt44ha. Překvapilo tě, že jsi jej zdolal jasně 3:1?

Meyger je samozřejmě skvělý hráč a bylo to finále, takže nervy rozhodně pracovaly. V druhé hře mi přišel senzační topdeck Force of nature a to mě dostalo do vedení 2:0. V tu chvíli už mu zbýval jen mech mage a to by bylo vážně štěstí, kdyby s ním otočil celý zápas.

Studoval jsi nějak podrobněji taktiky a decky svých soupeřů?

Během turnaje nebylo úplně možné studovat decky soupeřů a navíc by mi to přišlo dost nefér. U Silhana jsem se bál freeze mage a proto jsem ho banoval, i když jsem věděl, že s warriorem je vážně dobrý. To samé u Esoska toho druida jsem mu tam vážně nechat nemohl. Jinak jsem se rozhodoval podle matchupu.

Koho jsi před turnajem tipoval na vítěze?

To je těžká otázka. Myslím si, že adeptů na vítězství bylo více. Rozhodně jsem doufal v úspěch našeho týmu a hodně jsem věřil Namcorovi. Dál bych určitě zmínil Melaneho nebo Scruffyho z týmu Inside Games.

Myslíš si, že tě toto vítězství "nakopne" k dalším skvělým výsledkům?

Přál bych si to. Poslední dobou tvrdě trénuji a dělám maximum pro to, abych vyladil decky i herní styl. Věřím, že za všechnu vynaloženou práci a čas se dostaví odměna v podobě dalších úspěchů.


Nooxly při přebírání cen za 1. místo (zdroj: ENVi facebook)

Prozraď nám, jak se připravuješ na turnaje?

Jelikož jsme všichni chtěli na turnaji v Praze uspět, tak jsme přípravě věnovali maximum možného času. Chystaly se speciální turnajové balíčky, diskutovali jsme o vhodné skladbě hrdinů a nahrávali si jednotlivé matchupy. Trénujeme samozřejmě i průběžně a prakticky každý den hrajeme ladder + nějaký turnaj, takže na online turnaje většinou úplně speciální příprava není, pokud nejde o nějaký velký online turnaj nebo kvalifikaci.

Jak bys zhodnotil výkony svých spoluhráčů Winche, Namcora a Karolínky?

Všichni jsme měli slibný začátek. Konkurence byla velká a když Winch porazil Pokrovače, měli jsme slušně nakročeno. Nakonec Winche i Namcora přemohla nějaká ta náhoda a neočekávaná play ze strany jejich protihráčů, ale o tom Hearthstone je. Karolínka ještě neměla všechny potřebné karty, ale na turnaji byla jako skvělá podpora a aby nasála atmosféru na další turnaje.

Pověz nám něco o Karolince, jaká je hráčka?

Karolinka má velké zkušenosti z Magic the Gathering a jakmile bude mít všechny potřebné karty, můžeme se těšit na druhého Namcora bez vousů. Myslím si, že způsobí velký poprask na naší scéně.

Jaký je vůbec tvůj postoj k dívkám, které hrají počítačové hry?

Je škoda, že je jich tak málo. Většina to asi vidí jako ztrátu času a ty, co hrají, tak se tím moc nechlubí. On je problém i v tom, jak hloupě občas reaguje hráčská komunita vůči nim. Ale všechny gamer girl u mě mají velké plus!


Karolinka na turnaji v pražské herně RE-LOAD (zdroj: ENVi facebook)

Na naší scéně je spousta streamerů (např. DeeThane, Al3sh3k, ...). Neplánuješ i ty začít se streamováním?

Já streamoval už dřív, ale nemám tolik času pravidelně streamovat, trénovat a ještě se věnovat všemu ostatnímu. V úterý po lance jsem streamoval spolu s Torqem, kde nám hostingem pomohl Dodgy a myslím, že to mělo celkem úspěch. Až to bude zase v plánu, tak se určitě objeví post na skupině a pokusím se rozjet stream pravidelně a to asi hlavně o víkendech.

Sleduješ a popřípadě učís se i od nějakého zahraničního streamera?

Nejraději sleduji Sjowa protože je to hlavně warrior player. Jinak se kouknu i na Massana nebo Kolenta.

Na naší scéně je v součastnosti spousta skvělých hráčů. Které ty považuješ za ty nejlepší?

To se dá takhle těžko říct. Aleš má asi nejvíc úspěchů, ale skvělých hráčů je tu spousta.

A ze světové scény?

Kolento. Ten člověk je někde jinde než většina lidí a je to prostě borec.


Namcor, Nooxly, Karolinka a Winch na týmové fotce (zdroj: ENVi facebok)

Jaký je život Tomáše Hamerníka a ne hráče Nooxlyho?

Hlavně studijní :D ale mám taky přítelkyni, hraji golf a teď ještě chodím do práce. Také mám dvě fattycats, které často hrají se mnou.

Pokud tě sleduje nějaký mladý hráč a zaznamenal tvůj úspěch, co bys mu poradil a doporučil?

Pokud se tomu chce věnovat a brát to vážně, ne jako casual, tak prostě trénovat a sledovat streamy, bez toho to nejde. Později by potřeboval schopné lidi na trénink.

Tvůj prostor k čemukoli, co máš na srdci.

Tak nakonec bych asi rád poděkoval klukům z IG kteří mi dali inspiraci na priesta:D. A pak samozřejmě klukům z týmu a Torqovi, kteří se mnou trénovali a dali mi příležitost hrát za ENVi. ENVi HYPE.

Priest x Warlock - Priest
Monster x Tiger - Monster
CzechCloud x Al3sh3k - Al3sh3k
Inside Games x eSuba - IG
League of Legends x Dota - ani jedno
 

Pokud se ti rozhovor s Tomášem Hamerníkem líbil, tak se nezapomeň přidat na Facebook stránku jeho týmu. No a pokud máš čas a chuť, určitě si nalaď jeho stream na TwitchTV a podívej se na videa ENVi na YouTube kanále!

 



Naposledy upravil/a Gregi1337 21.02.2015 v 19:00:19.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet