Battleground strategie - Beast

  battleground    strategie    beast   

Říkají mi ziksfiziks a vítám vás u dalšího článku série věnované strategiím pro herní mód Battleground – BG. Pod pojmem strategie si představte různé druhy karet - minionů, které kupujete a snažíte se docílit co nejlepší synergie (interakce) mezi nimi.

 

Na začátku bych rád podotkl, že není nejlepší strategie hrát hru s předem vybranou strategií. Až na některé výjimky se prvních několik kol snažíte kupovat hlavně silné karty a zaplnit stůl. Nejsilnější dvě karty jsou na začátku bezesporu Spawn of N´Zoth a Arcane Cannon – tyhle karty chcete koupit vždy, bez ohledu na to, co budete později hrát. Pokud tedy hrajete např. Patches the Pirate a nechodí vám piráti, nesnažte se je za každou cenu získat na úkor ztracených životů. Je klidně možné vyhrát hru za tuto postavu a stavět přitom draky.

 

V dnešním druhém článku se podíváme na strategii zaměřenou na kategorii Beast.

 

cwc5jdi4i0_ba8d7cbf340b5a6e6964f7f48b66b15f2e3920a0_1597651535_9508.jpg

BEASTI

Stavět silné beasty lze primárně dvěma způsoby. Ten první se točí kolem karty Goldrinn, The Great Wolf, druhá verze pak kolem jeho kámošky Mama Bear. Tyto dvě verze lze samozřejmě různě kombinovat podle toho, jak vám chodí karty.

Early až Mid game  

V této fázi hry obvykle ještě nevíte, co budete stavět. Pojďme se ale podívat na beast karty a na případnou synergii, kterou spolu můžou vytvořit.

 

Tavern 1:

Alleycat je v prvním kole téměř vždy jasnou volbou, protože vám, stejně jako Tidehunter dá token. Ten ve třetím kole můžete prodat a koupit 2 karty.

Scavenging Hyena se nám sice přesunula do tavern 1, obvykle to ale nebude vaše volba číslo 1. Pokud však již máte na stole Alleycat, vytvoří vám pěkné combo.

 

Tavern 2:

Rabid Saurolisk je solidní karta, nutno ji však doplnit dalšími kartami s efektem deathrattle. A těch je na na tavern 2 celá řáda (7). Z toho i 1 beasta:

Kindly Grandmother – pohádku o karkulce mám sice rád, ale tuhle kartu obvykle nekupuji.

Karta z Tavern 2, která je pro vás naopak velmi zajímavá při stavění beastu je Pack Leader. Obzvlášť v kombinaci s Rat Packem nebo Infested Wolfem. 

 

Tip! Pokud je v lobby hrdina Deathwing, chcete vždy koupit Rat Pack, a pokud jdete zrovna proti němu, můžete vzít i Kindly Grandmother.

 

Tavern 3:

V podstatě jediný dobrý beast, kterého na tomto tieru chcete je Monstrous Macaw (dále jen papouch). Jestli se ho vyplatí v této fázi koupit, musíte však posoudit sami. Nemusíte zatím ani stavět beasty, ale pokud máte na stole např. Spawn of N´Zoth nebo Kaboom Bot, jděte do něj.

Infested Wolf – obvykle vás příliš nezajímá, až na situaci s DEATHWINGEM nebo v kombinaci s kartou Pack Leader

The Beast – v 99 % případů o tuto kartu ani nezavadíte pohledem

 

Tip! Pokud máte na stole Pack Leadera a např. jeden Rat Pack a Bob vám na stůl vyloží další 2 Rat Packy, nezapomeňte napřed koupit jeden z nich, ten vyložit, aby dostal buff a teprve potom kupte trojičku. 

 

Tavern 4:

Cave Hydra – Hydra je možná nejsilnějším členem beast bandy. Pokud s k ní dostanete rychle, vytvoří spolu s Pack Leaderem smrtící combo.

Savannah Highmane – v průběhu mid-game se jeho koupě celkem vyplatí. S přechodem do late-game jeho efektivita však pomalu klesá. Také pozor na negativní synergii s papouchem.

 

Příležitostně můžete některou beastu (primárně Hydru) buffovat s kartou Virmen Sensei

 

Tavern 5:

Ironhide Direhorn - tuhle kartu mám osobně rád, nicméně v nabídce je řada lepších beastů. Zmíněna bude ještě dále.

Late-game strategie

1. GOLDRINN, THE GREAT WOLF

V kombinaci s Baron Rivendare bývala tato strategie velmi silná a zábavná. Poté do hry přišel ještě papouch a udělal z tohoto comba naprostou šílenost. Bohužel byla tato kombinace natolik OP, že musel přijít nerf. A to je příběh o tom, jak se Goldrinn dostal na Tavern Tier 6.

 

Jelikož jsou hry BG v současné době čím dál rychlejší, upadla tato strategie, alespoň prozatím, k ledu. Jde totiž o to, že abyste postavili silnou bandu, potřebujete Goldrinna a Barona a jednoho z nich ideálně ve zlaté kopii. A než tohoto nyní dosáhnete, budete pravděpodobně mrtví.

Tím určitě netvrdím, že to nejde. Pokud se ke Goldrinnovi dostanete relativně brzo, například přes Zerus nebo Captain Eduora hero power, můžete na něm postavit neporazitelnou bandu.

 

Ideální 3 karty, které k sobě hledáte jsou tedy Goldrinn, Baron a papouch. Nezapomeňte, že pokud již máte papoucha, který aktivuje Goldrinnův deathrattle efekt, nechcete mít na boardu jinou kartu s tímto efektem. To znamená žádný Ratpack, Gascoiler, Infected Wolf, Savannah Highmane apod.

 

Hrajete si tedy svoji hru, kupujete silné karty a snažíte se dostat do late-game. Obvykle objevíte Barona dříve než Goldrinna. To má tu výhodu, že Barona můžete napasovat na jakoukoliv jinou deathrattle bandu, např. moji oblíbenou s boom botem, o které bude řeč někdy příště.

 

Pokud jako prvního objevíte Goldrinna, pravděpodobně ho vezmete pouze za předpokladu, že již nějaké beasty na stole máte. Do začátku vám klidně postačí mít papoucha a hydru. Další beasty dokupujete postupně.

 

Jakmile se vám povede najít od každé karty jednu kopii, snažíte se udělat jednu z nich zlatou. V tomto buildu (na rozdíl o MAMA buildu) nestojí příliš za to, kupovat páry ke kartám jako Hydra, Hyena, Ironhide aj. – pouze pokud potřebujete doplnit karty na stůl. Jinak opravdu hledáte primárně páry a trojičky k jedné z těchto 3 karet.

 

Top build je pak zlatý papouch, zlatý goldrinn a zlatý baron. Pokud se vám toto povede, pošlete mi prosím screenshot!

 

Tip! Pokud Baron zemře zároveň s Goldrinnem (protivník má cleave, tzn. Hydru nebo Reapera4000), efekt z Goldrinna se vám bude počítat 2x (případně 3x).

 

Doporučuji v průběhu hry vytvořit 1 taunt. Ideálně z beasty (ne z Hydry a ne z Goldrinna) přes kartu Houndmaster. Použít můžete samozřejmě jakýkoliv jiný taunt, ale jistě chápete výhodu mít taunt na beastě.

 

2. MAMA Bear strategie

Podstatně snazší strategie - MAMA si na rozdíl od Goldrinna totiž vystačí sama. Jakmile se k ní dostanete, kupujete všechny beasty, které se vám nabídnou. Zde už taky dává větší smysl nakupovat páry. Až když máte stůl plný nabuffovaných beastů, upravujete si ho dle obrazu svého. Na stole chce vidět samozřejmě Hydru, dále Ghastcoilera a jedinou ne-murlok kartu s poisonous Maexxnu. Beasty nyní lze dobře doplnit i Amalgadonem, který se sice na stole plném beastů adaptuje pouze 2x, ale můžete ho později adaptovat znovu kartou Gentle Megasaur - což je shodou okolností taky beasta.

 

Zlatá kopie Mamy Bear je pak hitparáda. Přikoupit můžete samozřejmě i Goldrinna, kterého je zde dobré zatauntovat. V tomto buildu se taky mnohem lépe zužitkuje karta Ironhide.

 

Kombinace těchto dvou strategií se pak jeví jako nejsilnější možná, kterou z beastů na současné metě vytvořit.

 

!Update!

Blizzard si to skvěle načasoval a den po zveřejnění tohoto článku vydal patch, který zase tak trochu překopal beasty (a murloky). Co se změnilo?

-Rat Pack je nyní karta z Tavern tier 3

-Pack Leader se naopak přesunul níže na Tavern tier 2

-Mama Bear se dostala na Tavern tier 5, nicméně došlo k menšímu nerfu jejího buffu na +4/+4

-Naopak Goldrinnův deathrattle posílil na +5/+5, Tavern tier zůstává stejný

 

Co to znamená? Dle mého názoru se z beast strategie nyní stane velmi silná strategie od early, přes mid až po late game. Pack Leader bude jasná koupě. A uvidíme mnoho Rat Packů, to je jisté.

Za koho beasty hrát

Beast lze efektivně zahrát za jakéhokoliv hrdinu ve hře. Mým oblíbencem, za kterého se obvykle snažím vytáhnout beasty je Deathwing. Pokud se vám podaří získat velmi brzo Rat Pack + další karty s deathrattlem na vyvolání tokenů, jste v early game téměř neporazitelní. Můžete proto tzv. power-levelovat až na Tavern Tier 6 - zde hledáte jedinou kartu a tou je Ghastcoiler. Po cestě můžete posbírat další beasty a následně i s Ghastcoilerem vytvořit silnou beast strategii.

 

Dalším hrdinou, za kterého mě baví hrát beasty je George the Fallen - jako jediný ve hře je schopný dát vašim obří beastům, jako Hydře nebo Maexxně Divine shield.

ZÁVĚREM

V současné rychlé metě a po nerfu Goldrinna nejsou beast strategie k vidění tolik jako dříve. Je ale pravdou, že málo která hra je zábavnější, než když se vám podaří získat brzkou Mamu Bear.

Nyní po patchi 18.0.2 si troufám tvrdit, že se tato strategie opět vrátí na špici.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Minetrik 19.08.2020 08:14

Skvělý článek, ale po aktuálním patchi je toho hodně změněné - např. Megasaur je pryč, a tak se murloci nebudou hrát až tak skvěle.

ziksfiziks 20.08.2020 22:51

Naprostá pravda, dobře si to s tím patchem načasovali

Redaktor Hearthstone.cz

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet