Na slovíčko s DeeThanem

Minulý týden jsme si pro vás připravili rozhovor s Alešem na téme BotB a o jeho začátcích v Hearthstonu. Dnes tu máme další rozhovor se známým českým hráčem - DeeThanem, který se nám rozpovídal o jeho streamech, jeho práci a taky o momentálně nejdiskutovanějším streamerovi Fatty Pillow.


Ahoj Dee, v současné době jsi jeden z úspěšnějších streamerů na naší scéně a samozřejmě také hráč Hearthstone. Jak tě napadlo spojit tyto dvě věci dohromady?

Ahoj! Prvně jsem začal hrát Hearthstone, když jsem byl jako překladatel v Plzni a nic moc jiného se tam dělat nedalo. Pak jsem jel na svůj první turnaj, kde jsem viděl streamovat pRayera. Hned jsem si řekl, že to musím zkusit. Zajistil jsem internet, oprášil notebook a šel jsem na věc.

Působíš v organizaci Inside Games, ale momentálně se věnuješ více streamu a moderování různých akcí, např. Fujitsu lan. Uvidíme tě třeba i na nějaké větší akci jako hráče?

Zatím nemůžu moc prozradit, ale pokud všechno vyjde jak má, je tady malá možnost, že mě uvidíš na velkém offline turnaji v Londýně. Myslím ale, že všechny větší turnaje budu pořád komentovat.

Kdyby ti někdo nabídl moderování MČR v počítačových hrách, přijal bys to, nebo by ses raději zúčastnil jako hráč?

Pravděpodobně bych radši komentoval, než se zúčastnil jako hráč. Hraní Hearthstone mě pořád baví, ale komentování mě baví ještě o ždibec víc.

Na svém streamu sis dokázal vybudovat docela početnou komunitu lidí, která tě podporuje. Čím si mysíš, že je způsobeno, že tě tihle lidi mají rádi a podporují tě?

Myslím, že je to tím, že se snažím vytvořit místo, kam si lidi rádi přjdou vydechnout a popovídat. Snažím se na streamu nebýt sprostý, bavit lidi „inteligentně“ a udržet přátelskou atmosféru. Vzhledem k tomu, jak se celá situace vyvíjí, asi se mi to daří.

Co bylo impulsem k tomu, aby ses pustil do akce jako byla podpora pro FN Motol v podobě 24 hodinové streamu?

 Dvě věci. Žena mého kamaráda, která mi dala najevo, jak mohu na streamu ovlivňovat lidi. A pak příhoda v metru, kde jsem viděl dva lidi se ošklivě pohádat před Vánocemi. Skloubilo se to v mé hlavě a napadlo mě zkusit udělat nějaký dobrý skutek.

 

 

Několikrát jsi opakoval, že si chceš svůj osobní život držet od fanoušků trošku dál, ale nedávno jsi zveřejnil video „Draw my life“, ve kterém popisuješ svůj osobní život docela podrobně, co přesně tě k tomu vedlo?

Jednak to byl „tlak“ fanoušků, kteří si to přáli. Jednak jsem hodně poslouchal jako feedback na streamy, že moc děkuju a moc často říkám, že jsem vděčný, díky čemuž to pak nevyzní upřímně. Chtěl jsem poděkovat fanouškům za 7000 followerů a 3000 liků na fan page. Plus jsem si říkal, že díky tomu videu lidé pochopí, proč tak často říkám děkuju.

Neplánoval jsi několikrát odejít z Hearthstone scény? Proč sis to rozmyslel? Nebyla za tím i spousta fanoušků, kteří tě obdivují a podporují tě?

Opravdu hodně vážně jsem přemýšlel, že odejdu jen jednou. To bylo v době, kdy jsem byl ústřední téma, které se řešilo všude a já jsem si říkal, že to není ten důvod, proč jsem začal streamovat. Nakonec to jednak byla ta síla fanoušků a dále to, že pořád beru Hearthstone komunitu jako tu nejlepší komunitu hráčů v ČR.  Teď jsem jen šťastný, že jsem to neudělal!

Fatty Pillow ... netřeba představovat. Když se tě na něj lidé ptají, raději neodpovídáš. Mohl by si nám sdělit, co ti na něm vadí (kromě nedávného incidentu s kravičkou)?

Nikdy jsem veřejně neřekl, že mi na něm něco vadí. Je totiž naprosto nemožné se vyjádřit na jeho jméno z pozice streamera tak, aby lidi neřekli že závidím. Neodpovídám na jeho jméno, stejně jako neodpovídám na žádné jiné. Myslím, že mám v sobě dost respektu na to, abych se nemusel k ostatním streamerům vyjadřovat. Ohledně incidentu bych snad dodal jen jedinou věc a to, že mi bylo Evy vážně hodně líto, protože tohle je něco, čím si si opravdu nechce projít žádný streamer, Youtuber, nebo veřejně vystupující osoba. Lidi tě uráží. A ty opravdu nemůžeš udělat vůbec nic. Naštěstí je to statečná holka a brzo se z toho oklepala.

Myslíš si, že je dobré, aby zde působili podobní lidé (i skrze to, že dávají špatný příklad mladistvým v podobě nadávání vlastní matce atd.)? Nekazí tak trochu Twitch scénu?

Víš, na tohle se fakt složitě odpovídá. Pro mě třeba a spoustu dalších streamerů je to problém z toho důvodu, že jsem byl pozvaný do dvou talkshow jakožto streamer, natáčel jsem videa pro Alzu jakožto streamer. Trochu se bojím, že díky tomuhle mainstreamu se slovo streamer pomalu stane sprostým. Ohledně toho, jak ovlivňuje diváky, to si myslím, že si neuvědomuje ani on sám a pevně doufám, že lidi pochopí, že jeho chování vůči mámě a vlastně vůči lidem je....špatné.

Proslul jsi i svými tzv. RAP challengy. Jak jsi k tomu přišel a myslíš si, že umíš rapovat, nebo to děláš jen pro pobavení lidí?

Já jsem miloval rap, když mi bylo tak dvanáct. Nosil jsem široké kalhoty a kšiltovky na stranu a nahrával rap songy na mikrofon za 120 korun. Dokonce jsem měl jeden koncert, kde bylo asi tak....15 lidí! Teď na streamu jsem se k tomu vrátil jen tak for fun a nečekal jsem, že se to tak uchytí, nakonec, proč ne, je to nevinná zábava a potřebuje to trošku...talentu?

 

 

Vzhledem k tvé angličtině, neměl jsi někdy v plánu zkusit streamovat i v jiném jazyce?

Napadlo mě to, přemýšlel jsem nad tím, ale nakonec jsem to smetl ze stolu a zůstal u češtiny.

Na naší scéně je momentálně spousta skvělých hráčů, kterého ty považuješ za toho nejlepšího?

Uh. Tahle otázka je vždy ta, na kterou se odpovídá nejhůř. Momentálně si myslím, že je tady kupa hráčů, kteří bojují o místo toho nejlepšího. Jmenoval bych určitě Aleše. Pak bych se přiklonil k Dodgymu, který i díky tomu, že je se mnou v týmu, vím, že nedělá nic jiného než posiluje a hraje Hearthstone a výsledky tomu zatím dost odpovídají (v HS samozřejmě).  Pokrovac vypadá, že brzy ovládne celou českou scénu...a pak je tu spousta dalších skvělých hráčů. Kdybych měl říct jednoho nejlepšího. Tak řeknu pořád Aleše Hemera (rozhovor s Alešem si můžete přečist zde).

Který český tým se ti nejvíce líbí z pohledu zázemí, komunikace s fanoušky, vstřícnosti apod.?

Inside Games! Od té doby, co jsem nastoupil, vidím šílenou snahu manažerů posouvat celou úroveň organizace co nejvýš. Momentálně bych řekl, že o to místo spolu bojují dvě organizace, a to Inside Games a eSuba.

Máš nějakého oblíbeného zahraničního streamera a co se ti na něm nejvíce líbí?

Počítá se Slovensko jako zahraniční? Pokud ano, tak určitě Kravicka, protože mě baví sledovat Counter Strike, navíc se na ní...hezky kouká. Z úplně zahraničních mě baví sledovat asi jen Trumpa, protože koukám hlavně na české.

 

 

Se stoupajícím počtem tvých followerů a fanoušků si někteří lidé z komunity myslí, že ti roste ego, co by jsi jim vzkázal?

Co bych jim vzkázal? Že se nikdy nic nezmění na tom, že se budu pořád nazývat randomákem.  Ono totiž neexistuje nic jako sláva, existuje jen pouze „známost v určité komunitě“. Říkám hodně slov a tudíž je možné, že jsem někdy řekl něco, díky čemu jsem vyzněl egoisticky. Budu si přát, aby se jejich názor změnil, ale někdy je to nemožné.

Momentálně pracuješ v RE-LOADu. Baví tě tato práce a co je její náplní?

Pracuju tam za barem a práce mě baví hlavně díky komunitě, která v RE-LOADu je.

Tvým oblíbeným zvířetem je panda a jde dost často vidět na streamu i na tvojí fan page. Proč?

Pracoval jsem jeden čas jako fitness trenér a jednou jsem do fitness komunity napsal, že jeden den jdu běhat, posilovat, hrát basketball. Druhý den jsem tam napsal, že nevylezu z postele. Tam jsem dostal přezdívku panda, protože jeden den jsem tak makal a druhý den jsem se jen válel a žral bambus. Pak jsem od jedné paní dostal panda čepici a pak už se to se mnou vezlo.

Určitě je tu spousta lidí, kteří chtějí být podobně úspěšným streamerem jako ty. Co by jsi jim doporučil a co by nikdy neměli dělat?

Já bych se tady hrozně rozepsal. Pokud je zajímá můj názor na tuhle otázku, na mém youtube najdou přednášku z PragoFFestu (video zde), kde jsem přesně o tomto tématu mluvil. Přednáška má cca 40 minut a přesně tam popisuju, jaké jsou možnosti, co dělat a co nedělat. Takže bych je nasměroval tam.

Tvůj prostor k čemukoli, co máš na srdci.

Určitě děkuji za rozhovor! Rád bych vzkázal fanouškům poděkování za veškerou podporu, čtenářům poděkování za přečtení a Tlupě poděkování, za to, že jsou nejlepší. 

Hearthstone x Counter-Strike - Hearthstone
Tiger x Kofola - Sakra ... Tigfola
Basketbal x Fotbal - Basketbal <3
Dance x Rap - Rap
Léto x Zima - Léto
Notebook x Stolní PC - Notebook

 

Pokud se ti rozhovor s Damienem Divišem líbil, tak se nezapomeň přidat na jeho Facebook stránku. No a pokud máš čas a chuť, určitě si nalaď jeho stream na TwitchTV a podívej se na videa na jeho YouTube kanále!



Naposledy upravil/a Kinedryl 12.02.2015 v 07:31:10.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

broke 11.02.2015 20:15

sice jste použili moji fotku, ale přece bych se nezlobil když jde o kravičku

Gregi1337 11.02.2015 19:25

Corrupter
Nádherné jak často budou tyhle rozvohory?
Ahoj, určitě se budeme snažit o to, aby byly co nejčastěji

Corrupter 11.02.2015 13:34

Nádherné jak často budou tyhle rozvohory?

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet