Mýtus jménem Hearthsteed

/pic/loga/hearthsteed
Kolem každé hry se postupně tvoří různé mýty a záhady. Existuje tato postava? Dá se získat tento předmět? Zářným příkladem takových mýtů byla vždy série Grand Theft Auto, kolem níž vzniklo dokonce několik internetových stránek zabývajících se pouze řešením záhad. A jedna podobná nyní koluje po světě Hearthstone. Jmenuje se Hearthsteed.

Co je Hearthsteed?

Hearthsteed je mount do hry World of Warcraft, jehož model se již v datech nachází, není ovšem nijak přístupný. Jeho rychlost se škáluje podle vaší schopnosti Ridingu, a protože navíc ve hře dosud neexistuje, nikdo neví, zda náhodou nebude moci i létat. Příkladů takových létajících koníků jsme již ve WoW viděli bezpočet. Jak naznačují modely, verze pro Hordu a Alianci by měly být odlišné. Jediným rozdílem je však barva jakési spektrální záře, která z koně šlehá a nahrazuje například hřívu nebo ohon – pro Hordu červená a pro Alianci modrá. Tematičnost mounta pak doplňují runy na těle koníka, které napodobují známý kamenný hearthstone z WoW.
/pic//clanky/pegasus

Co o něm víme?

Tento mýtus se zjevil přibližně s uvedením uzavřené bety Hearthstone. Vývojáři jeho účel nikdy neodhalili, neboť byl model tohoto povedeného koníka pouze vytažen z dat samotnými hráči. Jediné, co hráčům rádi připomínají, je fakt, že mají zcela zcestné informace. První teorie o Hearthsteedovi vypadala tak, že by měl být obdržen za účast v uzavřené betě. To, jak již dnes sami víme, rozhodně neplatí. Druhá teorie již vypadala mnohem reálněji: Blizzard zveřejnil, že všichni, kdo v této fázi testu provedou nákup v in-game obchodě, dostanou speciální odměnu. Okamžitě se začalo spekulovat, že by se mohlo jednat o tohoto mounta, což by ovšem na jednu stranu nebylo příliš fér vůči hráčům, kteří hrají Hearthstone, ovšem nikoliv WoW. I tyto spekulace nakonec utichly, když bylo oznámeno, že za nákup z obchodu obdržíte Golden verzi gnóma Gelbina Mekkatorqua. Přesto se mnozí naděje nevzdali a pokračovali ve vymýšlení a šíření dalších potenciálních scénářů jeho zisku. Celkem solidně vypadala možnost zisku Hearthsteeda za nákup Virtual Ticket na loňský BlizzCon, což ovšem z pohledu hráčů Hearthstone nedává příliš smysl. Proč by měl být odměnou pro hráče této hry tématický mount do hry zcela jiné? Nejnaivnější jedinci pak nadále věří, že se jednoho dne zkrátka roznese zpráva, že Hearthsteeda dostanou všichni, kteří někdy hráli betu. Jedno je jasné. Momentálně získat nejde.

Co prohlásil Blizzard?

Součástí jednoho z interview s vývojáři hry, Jaysonem Chayesem a Ericem Doddsem, byla i otázka, jak to tedy s Hearthsteedem je a zda plánují do hry časem přidat nějaké odměny, které by takto spojovaly různé hry Blizzardu. Odpověď byla pro hráče nadějná, Eric Dodds prohlásil toto: „Hearthsteed je něco, co ještě čeká na svou chvíli. Ještě jsme neoznámili, jak celé propojení různých her bude fungovat, ale něco se již chystá.“ Jason Chayes ho doplnil, že jsou toho názoru, že takovéto vzájemné propojení her považují za „cool“ a že již mají pár nápadů, na kterých pracují, ale ještě nemohou nic oznámit. To vše je však již poměrně stará informace, samotný rozhovor pochází již z 4. října minulého roku. A Blizzard? Ten od té doby stále mlčí. Nezbývá nám tedy než spekulovat, jak by se Hearthsteed a podobné formy propojení mohly do hry dostat.

Jak by ho mohlo být v budoucnu možné získat?

Existuje hned několik potenciálních způsobů, jak by takovéto předměty mohly být získány. Jednou snadnou teorií je, že by mohl Hearthsteed fungovat jako odměna za dosažení nejvyššího ranku v Play módu, kde pravidelně každý měsíc dochází k resetu dosažených pozic. Právě krátká doba těchto „sezon“, na rozdíl například od Arena sezon ve WoW, je však svým způsobem problém. Pokud by takováto speciální odměna měla být pro každý reset unikátní, vývojáři by rozhodně měli co dělat. A stojím si za svým opakovaným názorem, že hlavní odměnou za dosažení určitého cíle v jedné hře by neměl být předmět do jiné hry. Dokážu si však snadno představit systém, který by fungoval podobně jako Loot cards v dnes již zaniklém WoW:TCG. Hearthsteed by byl zkrátka například náhodně otevřen jako odměna v Card Packu nebo jako odměna za vydařenou Arenu, samozřejmě by se však jednalo o extrémně vzácnou odměnu a velké štěstí na straně toho, kdo by ji otevřel. Takováto motivace by jistě k Hearthstone přitáhla spoustu hráčů WoW, podobně, jako mnoho hráčů této hry z touhy po Loot kartách kupovalo boostery WoW:TCG. Lidé v Blizzardu byli vždycky skvělými obchodníky, proto si tohoto potenciálu jsou jistě vědomi. Co se nás hráčů týče, nezbývá nám než čekat, kdy takováto možnost nastane a my budeme tohoto zajímavého mounta moci zařadit do své sbírky. Máte nějaký jiný nápad, jak by bylo možné Hearthsteeda využít nebo přidat do hry? Podělte se s námi v komentářích!

Naposledy upravil/a Bellatrix 09.02.2014 v 15:17:36.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Bellatrix 09.02.2014 15:18

Kůň pankáč!

Blam 07.02.2014 15:04

S tím létáním máš pravdu a je to tak koneckonců u všech podobných mountů, že mohou létat ... nicméně, co se zbytku týče, jeho model skutečně ve hře je, ale získat ho přímo nelze. A co se týče toho Achievementu, je pro něj připraven ... ale když se podíváš na jeho znění, nedává smysl - abys ho naplnil, musíš být majitelem mounta Hearthsteed ... a odměna za Achievement? Mount Hearthsteed

Ronin 07.02.2014 11:48

trochu se mílíte je už vidět že bude lítaci ve videu http://www.youtube.com/watch?v=fgerPL4btGk a pak není jen vytažený od hrácu ale i na oficiálnich stránkách je zařazený do mountu kdiž se podivas na svojí postavu a roskliknes mounty tak tam je a tady je že se dá ziskat http://www.wowhead.com/achievement=8345 jako promition takže za nejakou kartu která ti příjde tipuji při vydání hry jako sberatelská verze

Buggies 05.02.2014 22:08

Super díky...

Warond 05.02.2014 20:49

Pokial sa celý čas bavíme o wow mountovi a nie o karte tak ma to nezaujíma

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet