Murloc Shaman DeckGuide

Murloc Shaman:

Murločí balík není deckem na dlouhý běh. Povětšinou budete chtít hrát pořádně agresivně a vězte, že pokud se vašemu soupeři několikrát podaří zlikvidovat tlupu vašich "žaboidiích" minionů, se hrou toho nejspíš už moc nenaděláte. O murločí přisluhovače je potřeba se starat, každý buff, který je dokáže ochránit před smrtí, je nejvíc cenný. Raději nastavte vlastní tělo než vaše miniony, a když už na to dojde, vždy obětujte nejprve totemy. Na murlocích tenhle balík prostě stojí. Snažte se vždy efektivně zužitkovat váš mana pool. Pakliže soupeř v následujícím tahu nejspíše zahraje AoE spell, podržte raději nějakého toho murloca na ruce. Ztracené tempo se s tímhle deckem přeci jen těžko dohání. Hlavní jsou murločí strategie, přeci jen nejsilnější z vašich minionů má jen velmi slabé 3/3 tělo. Až ve velkém množství se šamaním kouzlením z těchto oblud uděláte pořádnou hrozbu.
 
 

Karty:

 
 
 

Murloc Tidecaller:

Luxusní 1-drop, který poroste s každým dalším zahraným murlocem. Pro tohoto bijce chcete jednoznačně pokaždé mulliganovat.
 

Sir Finley:

Jediná legendárka tohoto decku. Mezi nejchtěnější Hero Power bude patřit Life Tap, Steady Shot a druidí Shapeshift. Nicméně i shamanova Hero Power vám přijde vhod.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilefin Tidehunter:

Krásná potvora, která díky svému Battlecry vyhodí i 1/1 sliza s Tauntem, který vám pomůže udržet při životě vaše murločky.
 

Murloc Warleader:

Naprosto klíčový murločí náčelník, který dává velmi solidní +2/+1 buff všem ostatním murlocům. Bez této karty se neobejdete. Je to kupodivu váš nejsilnější bojovník v celém balíku.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doomhammer:

Epická zbraň, kterou v mnoha případech využijete k tradeování a ochraně vašich minionů. Nicméně díky buffu v podobě Rockbiter Weapon Doomhammer často využijete spíše pro finální burst damage.
 

Everyfin is Awesome:

Kouzlo, kterým boostnete každého z vašich minionů na boardu o +2/+2. Navíc za každého vašeho murloca ve hře zlevníte manacost tohoto spellu o jednu manu. Takže už v tahu 4 budete schopni v ideálním případě vytvořit neskutečný tlak.
 
 
 
 
 

Replacementy:

Věřím, že pro sestavení tohoto decku se nebudete muset trápit s replacementy. Za zvážení možná stojí výměna Ancestral Knowledge za Coldlight Oracle. Jediným problémem tohoto miniona je však jeho záporná Battlecry schopnost, která nalíže dvě karty i vašemu soupeři.
 

Strategie:

Do úvodní ruky budete chtít téměř pokaždé Murloc Tidecallera a nějaký z murločích 2-dropů. Počáteční tempo je velmi důležité. Navíc z množství vašich murloků čerpá i Everyfin is Awesome, které stojí o jednu manu méně za každého vašeho murloca na hrací ploše. V ideálním případě tak v tahu 4 nabuffujete každého vašeho miniona o +2/+2. Samozřejmě, že soupeřův face bude hlavním cílem vašich agresivních choutek. Pro tradeování využívejte vaše podpůrné spelly nebo třeba totemy čerpající z Flametongue Totemu. Murloci jsou klíč k vítězství. Díky Coldlight Seer buffujte i menší množství vašich "žabích" minionů. Murloc Warleader je pak nádherným follow-upem do boardu obsahující nemalé množství vašich murloců. Pro finální burst šetřete combo Doomhammer + Rockbiter Weapon. Nicméně tuto epickou zbraň používejte opět k ochraně vašich murločích minionů. Oni to potřebují ze všeho nejvíce.
 

Závěrem:

Pakliže hledáte neotřelý balík, který nekopíruje tolik profláklé decky, určitě zvaže tuhhle murločí pakáž alespoň jako odreagování. Většina her odyspe v pořádném tempu, kdy už za několik málo tahů budete schopni vyvěštit konec karetní partie.

 

 

 

Naposledy upravil/a Tetrisek 18.07.2016 v 16:13:50.

 

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet