Mike Donais prozradil chystané novinky

  Mike Donais    stream    Hearthstone   

Vrchní velitel divize Team 5, která stojí za naší karetní závislostí, Mike Donais, před několika dny streamoval Hearthstone se svojí dcerou Melodyserafina. Během streamu prozradil několik novinek, které nás do budoucna nejspíš čekají:

Nová expanze

  • Nová expanze bude mít pravděpodobně pouštní téma.
  • Vytváření jedné specifické karty bylo velmi náročné a podílelo se na tom mnoho vývojářů.
  • Možná se opět dočkáme Sira Finley Mrrggltona.

Wild

  • Big Priest se na Wildu nejspíš dočká nerfu, primárně by se nerf točil okolo karty Barnes, protože nerfnutí Ressurect efektu by zabilo ostatní decky.
  • Mike hraje Wild poměrně hodně, oblíbený balíček má Reno Mage s N'Zoth.
  • SN1P-SN4P se na Wild moc nehraje, nerf není potřeba.
  • Naga the Sea Witch neměla příliš velký Win Rate, byla nerfnuta, protože nebylo zábavné hrát proti tomu combu.

Fičury, design, UI, karty a další

  • Vývojáři diskutovali ohledně možnosti přidat Glowing efekty okolo karet, ale zatím nemají nic k oznámení. Jako příklad uvedl Mike E.V.I.L karty, kolem kterých chtěli mít červenou záři.
  • Možná někdy v budoucnu bude Hero karta s Bartender Bobem.
  • Tým diskutoval odebrání The Darkness karty z náhodně generovaných karet (Evolve, Summon effects, atd.), možná se toho v budoucnu dočkáme.
  • Náznaky nové expanze jsou vymýšleny tak, aby nic nespoilovaly a aby hráče spíš zmátly.
  • Možná uvidíme nový Board, na kterém budou karty tak, aby byl lépe vidět váš Card Back. Kliknutím na rub by se zobrazil celý Card Back. Zatím je to ve fázi nápadu, jelikož je to těžké na naprogramování.
  • Bude přidán indikátor pro Hagathin token (Drustvar Horror), jelikož je hodně žádaný.
  • George možná bude přidán jako hratelný skin. Důvod proč ještě nebyl přidán je, že přidávají hrdiny, kteří lépe sedí k dané expanzi.

4xmqi06tzg_1187fc7f0964aaea4e7b5dab35f2d8783d6c42db_1561360408_211.png

  • Mike řekl, že by se vývojáři měli více zaměřit na Sha postavy (třeba Shaku the Collector), jelikož mají zajímavý příběh.
  • Možná se jednoho dne dočkáme více karet s Questy.
  • Možná se v budoucnu dočkáme nového módu.

Obecné

  • Ben Brode si najal Mika, aby s ním pracoval na Hearthstone.
  • Vývojáři mají v kanceláři tlačítko, které po zmáčknutí vydává smích Bena Brode.
  • Jason Chayes už nepracuje na Hearthstone, ale vývojáři s ním stále disktují některé věci.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 26.06.2019 17:40

Když hraju na wildu OTK mága, tak děkuji za každýho ressurect priesta kterýho potkám Jinak bez Barnese bude ten priest nehratelnej, i tak je proti aggru slabej. Mně spíš než toto vadí třeba ten warlock, co vyhodí x impů a vymění je za miniony z balíku. Wow, došly mi 3 karty, to jsem ale skiller...

Vencino 26.06.2019 08:06

nerf Barnse ZDALEKA NESTAČÍ na vyřeřešení problémů s wildem

- nadále potrvá příšerná polarizace her (a to i v casual modu) kdy se winrate v určitých situacích dostává k 0% nebo 100%
- nadále nebudou hratelné midrange decky (aggra vás roztrhaj na kusy svoji rychlostí někdy i ve 4. kole! kontroly maj zase MNOHO utlilit na boardclear, heal, armor, silnej lategame, pomalejší mid pro ně neni problém)
- pořád budete potkávat archetypy, kde budete dávat concede, protože vás nebude bavit prohrávat hru 20 minut

Wild už je hrozně velkej a neustále roste, vyjdou další a další expanze. Vyřešit tedle problém by šlo buď nerfem většíno množství karert, a to si myslim nebude řešení na dlouho, ANEBO - už je na čase vytvořit novej formát. Klidně něco jako wild, kde by akorát byl BAN klidně většího množství karet, 20, 30.. nevim. Prostě karty co podporujou polarizaci, karty s absurdnim powerlevelem, atd. Starej wild by zustal, nikdo by nebřečel, že zas blizzardi něco zkurvili, že mu zabili jeho milovanej archetyp nebo kartu. Todle by tu hru oživilo a byla by neuvěřitelně SVĚŽÍ! Navíc by takovej formát šel snadno balancovat, občas by se do banlistu něco přidalo nebo ubralo.

Vencino 26.06.2019 08:21

eště dodám - lidi si občas stěžujou, že meta je moc aggresivní, ale ono se neni ČEMU DIVIT! Chápu, proč některý lidi nesnáší aggra, když ve 3. kole vědí, že už prohrajou. Blizzardi na to zatim kašlou. Na druhý straně sou lidi, který chtěj hitovat ranky, chtěj si zahrát a sou FRUSTROVANÝ tou polarizací a NECHTĚJ kuli tomu hrát dlouhý hry. Taxi prostě vemou megasilný SPOLEHLIVÝ aggro a vytřískaj si svuj rank, bum prásk do 7mýho kola máte většinou vyřešeno..

tady prostě nepomuže nerfnout jednu dvě nebo tři karty...

Bonox 26.06.2019 11:43

Souhlasím, že karet ve Wildu je fakt už moc. Nicméně nerf karet by byl příliš brutální. Za mě by se Hearthstone měl podívat k MTG a inspirovat se místními formáty. Balíčky by se mohly rozšířit třeba na 40, 50 nebo 60 karet. Jo byly by to kůra dlouhý hry, ale přineslo by to vitane oživení. Nebo jednoduše udělat formát, jak píšeš, kdy určitě karty jsou zakázané.

Vencino 26.06.2019 12:29

@Bonox
právě ten banlist je inspirovanej Magicem , tam sou taky jakoby dva wildy, je tam seznam cca 30ti karet (skoro stejnej), v jednom formátu sou omezený na 1 kopii a v druhym maj ban; myslel sem to tak, že by nám v podstatě zustala možnost hrát všechno krom toho ban listu

zvýšení počtu karet v balíku by zvýšilo nekonzistenci (vzhledem ke dvou kopiím každý karty) a určitě by to neprodloužilo hru - pořád by bylo 30 životů, ale jako myšlenka to je zajímavá, do budoucna kdo ví, Magic tu je 25 let a je v něm hromada formátů, třeba se toho HSko dočká taky

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet