Mech Token DeckGuide

Mech Token Druid:

Jako u většiny agresivních balíků budete chtít od začátku tlačit vašeho soupeře do nevýhodných tradeů. Ideálními miniony do vaší počáteční ruky bude sada mechanoidů, kteří patří mezi služebníky, jež se nelehce odstraňují. Token mechaniku zase obstarává Violet Teacher se spoustou dalších podpůrných či útočných spellů, které může nabídnout karetní sbírka každého pravého druida. Právě ze silného nebo alespoň plného boardu budete těžit nejvíce díky 3-manovému Savage Roar, které boostí jak mechanické příšery, tak i malé tokeny. Ve velkém množství případů vám bude bohatě sačit srazit protivníka na 14 "hápéček", se kterými si umí poradit profláknuté Malfurionovo combo. Snažte se hrát okolo velkých AoE spellů, které se postarají o váš celý board a znesnadní vám cestu za vítězstvím. Vzhledem k téměř nulovým mechanikám prolizu budete odkázáni na solidní tempo, které jste schopni s tímto balíkem zajistit od začátku souboje, a top-decky, které budou vaši ruku plnit po většinu zápasu. I přesto je však tenhle hybridní balík velmi slušným pomocníkem v rychlém šplhání na ladderu.

 

Karty:

 

Living Roots:

V early game jde o ideální kartu, která na board vyšle dvě malé 1/1 potvory. Do late game zvažujte i přímé 2 dmg do nepřátelského obličeje. Prostě univerzálnost této karty je to, co hledáte.

Power of the Wild:

Po většinu času budete chtít s Power of the Wild přidávat všem vašim minionům +1/+1 a činit váš board o trochu mocnějším. Ideální v kombinaci s Violet Teacher.

 

 

 

 

Darnassus Aspirant:

Samozřejmě, že pro solidní tempo potřebujete relativně velký manapool a to je přesně to, proč v balíku hrajete dva Darnassus Aspiranty. Mana crystal navíc a solidní 2-drop se vyplatí.

Spider Tank:

Suprový mechanický tank za 3 many, ideální pro tradeování většiny early game potvor stejně tak jako suprový damager, se kterým se oponent bude muset vypořádat.

 

 

 

 

Violet Teacher:

Jedna z klíčových karet v balíku. Při kombinaci s jakýmkoliv vaším spellem na board vypustí malou 1/1 přisluhovačku. Považte, že do Token Druida je to klíčová karta.

Druid of the Claw:

Ve většině případů váš jediný Taunt minion bude právě 4/6 méďa. Na druhou stranu v případě nutnosti neustálého tlaku určitě využijte i možnost 4/4 Charge kocoura.

 

 

 

 

 

Fel Reaver:

Nejsilnější mech v decku. Pozor jen na jeho zápornou vlastnost. Tuhle 8/8 hrajte v situacích, kdy si jste jisti tím, že alespoň pár kol přežije a slušně zaškodí protivníkovi, jinak se rozlučte s ní i s pár dalšími kartami z decku.

Harrison Jones:

Harrison vám v tomhle balíku slouží jako jediná mechanika lízání karet. A samozřejmě jen tehdy, když stojíte proti classe, která spoléhá na zbraně. V současné metě plné Face Shamanů a Secret Paladinů je Harrison v tomhle decku jako doma.

 

 

Replacementy:

Jako většina agresivních decků i tenhle hybridní Mech-Token Druid nestojí vyloženě majlant. Chybí vám nějaká karta? Hledejte za ní odpovídající náhradu. Rozhodně se vám budou hodit takové věci, které budou schopny vyvinout tlak a pěkné tempo. Chybí vám třeba Harrison? Nahoďte Loatheba, má obdobné staty a brzdí oponenta stejně solidně jako lovec pokladů, akorát zůstanete bez prolizu.

Strategie:

Již při samotném mulliganu se na ruku pokoušejte dostat mechanické příšerky nebo takového Darnassus Aspiranta, který pomůže vašemu manapoolu poslat do hry dražší miniony o tah dříve. Samozřejmě, že Mechwarper následovaný Spider Tankem a Piloted Shredderem vám zaručí hodně solidní tempo, díky kterému budete schopni protlačit nějakou tu damage do nepřátelského obličeje. V průběhu celé hry se budete snažit držet svůj board pěkně zaplněný a udržovaný tak, aby případné Savage Roar zakončilo hru ve váš prospěch. Pokud mechaničtí společníci nepřežijí nebo vám vůbec nepřijdou do startovní ruky, spoléhejte na token mechaniku tohohle decku. Violet Teacher se spoustou dalších spellů během jednoho tahu zaplní vaši stranu boardu a při hraní Swipe a Living Roots počistí soupeřovi bijce. Combo Force of Nature a Savage Roar šetřete k závěrečnému burstu. Mezi nejtěžší match-upy bude patřit duel s Priestem a jeho nekonečnými způsoby čištění hrací plochy a control Warrior s tunou armoru. Současná meta, hlavně na nižších rancích, oplývá spoustou agresivních a midrange balíků, se kterými si tenhle hybridní balík umí slušně poradit.

Závěrem:

Pokud hledáte relativně levný balík, který vám pomůže v rychlém šplhu po ladderu v současné metě, rozhodně obětujte trochu času tomuto hybridnímu balíku. Dvojí tvář - hrstka mechanoidů a maličké tokeny - vám poslouží velmi dobře jak při nutném čištění a tradeování s agresivnějšími decky, tak i při likvidování tuhých midrange a control balíků

Chcete se podívat i na další DeckGuide návody? Zavítejte na náš rozcestník a vyberte si balík podle vašeho gusta:



Naposledy upravil/a Tetrisek 15.03.2016 v 14:58:21.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

NooBee 18.03.2016 15:20

To teda nevím co je na tomhle decku tak skvělého. Zkusil jsem ho a musím říct, že to není žádná sláva.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet