Manipulate Hearthstone Theorycraft

Manipulate Hearthstone Theorycraft

Hearthstone jako každá jiná karetní hra samozřejmě s prvkem náhody počítá od samého začátku. Právě pravděpodobnosti, šance a další náhodné faktory dělají hry méně či více předvídatelnými a opravdovými borci se stávají ti, kteří dokáží dělat správná rozhodnutí v situacích, kdy zcela jistě neví, co je v dalším tahu čeká. Obehrávání potenciálních playů oponenta pak dělí profi hráče od těch méně zdatných.
 
Představte si ale přidání nové herní mechaniky, kterou nazveme pro ilustraci Manipulate. Tato nová schopnost vybraných karet by hráčům dovolovala nahlédnout mezi 3 svrchní karty jejich knihovny (myšleno jejich decku) a tyto 3 karty vrátit na vršek balíku v požadovaném pořadí. Hráči by měli širší možnosti, jak ovlivnit budoucí tahy, najít odpovědi na agresivní tahy soupeře či potřebné karty k vytvoření vlastního tempa apod.
 
Co by se ale stalo, kdybychom hráčům přidali do hry více možností, jak kontrolovat nadcházející průběh hry? Hru by to jistě komplikovalo - bylo by vyžadováno hlubší přemýšlení nad budoucími tahy hráče i jeho oponenta. Na druhou stranu by pak do jisté míry odpadala nejistota a náhodnost, se kterou karty přicházejí na ruku. 
 
Jak byste ohodnotili karty ukázané ve videu? Hráli byste je nebo jste spokojeni se současným stavem hry? Uvítali byste podobné Theorycrafty i v budoucnu?
 
 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Sebastian 21.11.2016 17:47

Není o čem, určitě bych byl pro udělat hru složitější a míň o rng, jenže...Je to jako s wowkem, v první řadě je třeba si uvědomit, že na čem Blizzardu záleží nejvíc je plná peněženka. Oni nechtějí dělat něco, kde mají šanci jen ti nejlepší, oni chtějí aby hru hrálo co nejvíc lidí, co nejvíc lidí jí platilo a kupovalo si do ní vylepšení. Je to úplně to samý, jak wowko, udělali vše pro všechny a vydělávají na tom, v HS se hru snaží přizpůsobit novým hráčům a chtějí, aby solili penízky. Nic neumíš? Nemáš mozek? Nevadí, slož si balíček, kterej je silnej a skill ani mozek k němu nepotřebuješ (mid shaman, tempo mage, secret paladin atd.). To dělají a díky tomu vydělávají neskutečný peníze. Bohužel si nemyslím, že by se něco někdy v tomto změnilo.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet