Malygos Druid Guide

Malygos druid

„I am the essence of magic!“

Po sáhodlouhé nadvládě nechvalně známého Double Combo Druida se po vydání standardu objevuje široká škála druid balíků. Od Astral Communion Druidů po Yogg Saron balíky. Díky této variabilitě můžeme druida vidět v poslední době velice často hraného. Dnes vám představím můj oblíbený balík, kterým je Malygos Druid.  

O tomto balíku jste mohli slyšet již dříve, když se s ním ruský hráč ShtanUdachi pravidelně umisťoval na předních příčkách evropského žebříčku. Přesto však nebyl nikdy považován za T1 balík, možná kvůli jeho obtížnosti. V posledních týdnech s ním experimentoval Amnesiac z týmu Archon, kdy se kombo skládalo z Avianny, Malygose, Faceless Manipulátora s dvojicí karet Moonfire a Living Roots. Deck, který představím, je upravenou verzí Amnesiacova Malygos druida.

 

Innervate je základní karta, která je začleněna v každém Druid balíku. Může být využita na začátku hry k rychlé dominanci stolu, či v kombinaci s Fandralem nebo Malygosem je skvělý v pozdější fázi hry.

Moonfire nemáte šanci vidět v jiném druid balíku. Se Spellpowerem, který získáte z Malygose, se mění ve zbraň, která ničí oponentovi kontrol balíky. Pokud hrajete proti agresivnímu soupeři, můžete ho využít k doražení miniona a získat potřebné tempo.

Living Roots jsou skvělé k zabíjení minionů v začátku hry. V pozdější fázi se dají zlevnit Emperorem Thaurissanem a kombinovat s Fandralem nebo Malygosem.

Raven Idol. Rozmanitost Discoveru vám pomůže najít kartu, kterou právě potřebujete (Innervate, Wild Growth, Wrath, Swipe atd.). Pokud hrajete proti kontrol balíku, můžete získat další Moonfire či Living Roots do komba. 

Bloodmage Thalnos poskytuje cenný Spellpower. V kombinaci s Wrathem nebo Swipem dokáže protivníka nepříjemně překvapit. Oceníte i jeho proliz.

Doomsayer. O této kartě asi jednou napíšu článek. V poslední metě se Doomsayer vyskytuje velice často a není to bez důvodu. Po nerfu Silence efektu donutí protivníka vzdát se aktivity na stolu nebo vyplýtvat velké množství zdrojů. Za zmínku rozhodně stojí kombinace s Ancientem of War, kdy v pozdní fázi hry, téměř ve všech případech vyčístíte stůl a získáte tempo.

Wild Growth. Každý druid ho má ve druhém kole, viďte.

Wrath poskytuje skvělé ničení nebo potřebný proliz v úvodní fázi hry. Vynikající se Spellpowerem nebo Fandralem.

Feral Rage je vynikající nová karta. Její 2 kopie v balíku zajistí, že proti agresivním balíkům budete mít dost životů. Proti otravným minionům se čtyřmi životy (Frothing Berserker, Imp Gang Boss, Totem Golem) oceníte jeho útočný potenciál.

Fandral Staghelm. Nenahraditelná karta, díky které budete kouzlit. Synergie se všemi „Choose one“ kartami, zvláště silný s Nourishem. Nenahraditelný.

Swipe je nepochybně jedním z nejlepších removalů v metě. V kombinaci se Spellpowerem se stává neskutečně efektivním. Pokud zkombinujete zlevnění z Emperora, Innervate a Malygose, dostanete ničivé kouzlo, které čistí vše.

Violet Teacher v kombinaci s 18 kouzly, které se v balíku nalézají, dokáže vyvolat velké množství tokenů, a ovládnutí stolu je další ze způsobů, jak vyhrát.

Azure Drake je stabilní kartou, kterou bezpečně můžete zahrát na 5. maně. Zajišťuje proliz a v kombinaci s Innervatem a Wrathem získáte spolehlivý removal.

Nourish. Malygos Druid je kombo balík a budete se muset ke kombu dostat. Nourish využívejte převážně k získání dalších karet. Jak jsem již výše zmínil, pokud se vám podaří spojit Nourish s Fandralem, získáváte obrovskou výhodu nad oponentem.

Emperor Thaurissan. Bez Emperora by nemohla spousta kombo balíků ani vzniknout. Tato karta vám dá možnost zahrát Malygose v 8. kole a spolu se zlevněnými Living Roots a Moonfire ubrat protivníkovi 26 životů. Rozhodně oceníte i zlevněné „Choose one“ karty v kombinaci s Fandralem.

Ancient of War může být vaše spása či zkáza. Pokud ho zahrajete dobře, vytvoří pro protivníka nepřekonatelnou zeď, v druhém případě přijde Hex, Deadly Shot nebo Sap a hra může být ztracena, stejně jako vaše poslední kolo.

Malygos. Potenciální poškození, které můžete vyvinout, vychází z kombinace Emperora a následném vyložení: Malygos, 2x Moonfire 12 dmg, 2x Living Roots 14 dmg, Innervate, Swipe 9 dmg  = 35 dmg. Tuto hodnotu můžete zvýšit pomocí karet z Raven Idolu nebo několikanásobnými slevami Emperora. Nebojte se zahrát Malygose proti agresivním balíkům v 9. kole, protivník pravděpodobně nebude mít dost prostředků k jeho zabití nebo jimi nebude chtít plýtvat, následný Swipe v dalším kole dokáže otočit hru.

Yogg-Saron. Hope’s End. Zahrajete velké množství kouzel, a pokud nepůjde vše podle plánu, obraťte se na Starého Boha #PraiseYogg.

Matchupy: Faktor překvapení bude stát na vaší straně. Pokud hrajete proti pomalému balíku (N’Zoth Paladin, Ancestral Shaman), máte dost času nastřádat si veškeré části komba a zabít oponenta v jednom kole. Proti agresivním soupeřům (Zoo Warlock, Aggro Shaman) je velice důležitý Doomsayer, kterého můžete využít k získání ztraceného tempa a následně získat převahu pomocí Violet Teacher. Chybějící životy vám pomůže doplnit Feral Rage. Nejnepříjemnějšími soupeři Malygos Druida je C’Thun či Control Warrior a Midrange Hunter. Warrioři se díky svému Hero Poweru velice rychle dokáží dostat z rozsahu vašeho poškození a často se stane, že soupeře nebudete mít jak zabít. Hunter je těžký oříšek, má totiž spoustu prostředků, jak efektivně zničit vaše miniony a sám vyvinout dostatečně silný tlak. Pokud ho v rané fázi hry nezastavíte, Call of the Wild v 8. kole zpečetí váš osud. 

V tomto balíku je nepřehledné množství kombinací a způsobů, jak ho hrát. Pokud budete chtít vložit další karty, jako Avianna nebo Faceless Manipulator, tak doporučuji nahradit Doomsayery, je to karta se kterou se dá hýbat a její zahrnutí je mou osobní preferencí. Doufám, že se vám balík bude líbit a uvidíme se s dalšími nápady po vydání One Night in Karazhan.



Naposledy upravil/a GIFO 07.08.2016 v 19:40:22.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

GIFO 01.08.2016 14:41

Školník
Škoda, že v aktuální metě je to samej Warrior. Ale jednou to třeba bude hratelný.
na ladder je to spíše průměrný balík, ale na turnajové úrovni má obrovský potenciál.

Školník 01.08.2016 12:28

Škoda, že v aktuální metě je to samej Warrior. Ale jednou to třeba bude hratelný.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet