Které karty by mohly jako další zamířit do Wildu?

  Alexstrasza    Gadgetzan Auctioneer    Hall of Fame   

Víte, co má společného dračice Alexstrasza a Gadgetzan Auctioneer? Můžou se z nich stát další cíle v hledáčku Bena Broda a přesunout se do Hall of Fame.

Hall of Fame

Samotná Hall of Fame byla vytvořena v dubnu 2017 s příchodem Year of the Mammoth. Jedná se o novou sekci pro velice populární, často hrané nebo příliš problematické karty, které omezují nové konstrukční postupy. 

Dnes se tam můžeme setkat s: 

 

Classic Set

Reward Set

Promo Set 

Tyto karty jsou v současné době hratelné pouze ve Wildu. 

 

Spekulace

V interview pro magazín PCgamer uvedl Game Director Ben Brode několik adeptů, kteří by se mohli brzy připojit do Hall of Fame. (Celý rozhovor o Brodeho hodnocení změn po vydání Un'gora a dalších plánech určitě stojí za přečtení. Odkaz ZDE.) 

Dovolím si zde uvést český překlad z anglického originálu: 

"Tedy, karta, která mi přichází na mysl jako něco, co bych měl zvážit, je Alexstrasza. Je to také ta kategorie osobnosti, která by chyběla. Je velice zajímavá a umožňuje mnoho jedinečných druhů balíčků. Ale pokud by měla být jedna karta, kterou bych vybral, myslím, že kdybyste na mě měl dnes tlačit, je to možná Gadgetzan Auctioneer. Myslím, že je to skvělá karta, je zábavná, ale myslím si, že ji lidé hráli tolik let, že by to chtělo ve standardu nějaké nové strategie."

Alexstrasza je často hraná ve Freeza Mage balíčcích. Původní deck obsahoval i Ice Lance, avšak s příchodem roku mamuta musel být ve standardu nahrazen. Rudá dračice je jedna z klíčových součástí tohoto decku díky své Battlecry schopnosti: "Set a hero's remaining Health to 15." Není sice v jiných typech balíčků často používána, nicméně pro Freeze Mága by její ztráta mohla znamenat problém.

 

7aerbkjfmq_2e8e201ded168dcb4b092391dfa0a5d5e46ec01d_1497380823_9615.png
Wild Freeze Mage

 

 

Gadgetzan Auctioneer se objevuje v miracle balíčcích (nejznámnější Miracle Rogue nebo Miracle Druid). Umožňuje lízání karet v late game a karetní převahu, což je v tomto druhu decku velice důležité. 

 

5ist02s0va_4f519f8a3a57b25406f5e15199f60876c9c077c8_1497380824_0571.png
Wild Miracle Rogue

 

 

Jestli jsou tyto domněnky správné se dříve nebo později dozvíme. A co vy? Jaké karty byste zvolili? Můžete se podělit v komentářích. 

 

Obsahem článku jsem se nechala inspirovat ZDE


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Vencino 16.06.2017 15:39

Tak hlavně ať to moc nepřeženou...

Jaredaaa 14.06.2017 18:47

Za mě ani jedna z těch karet co zmiňujete v článku do HoF nepůjde. Nevidím důvod dávat do wildu karty, teré hraje jen jedna classa(možná dvě), ať už ji hraje každý mage, nebo ne(př. Alexstrasza). To samé platí pro Auctioneer... To není jak s Azure Drakem, čí Sylvanas, tyhle karty byli tak silné že ať jste je dali do jakkéhokoli decku, tak jste tím určitě neudělali chybu...
Krom toho Alexstrazsa i Auctineer se používají v deckách které nejsou tak brutálně agresivní(jo rogun trochu agresivní je ) jako třeba pirate Warr, nebo Druid v těchto dnech(a jeho winy ve 4tém tahu )... Na Alu čekáš do 9tahu, to je dost pamalá karta, to ž můžeš být i 2x mrtvý U Auctineera je to podobné...
A taky si myslim, že neustále odebírat karty z Classicu by nebyl dobrý tah v rámci dlouhodobé strategie marketingu hry, ale co já vim jak blázniví mamonáři z Blizzu přemýšlejí...

Silamor 14.06.2017 10:01

Vím, že je to mimo, protože ty karty už ve Wildu jsou. Nicméně by do síně slávy měli patřit:
Dr. Boom, Sludge Bulcher, Justicar Trueheart a pokud bych pokračoval v této myšlenkové větvi, tak by se tam vyjímal i příští rok rotující Fandral Staghelm spolu s Yogg-Saronem.

Bojím se, že tam pošlou Deathwinga, Savannah Highmane nebo Yseru ale snad už si s tím dají pokoj, jinak nebude mít význam, že nechávají clasic set ve standartu, když z něho každý rok seberou top karty.

Igi 14.06.2017 11:04

DW+Y se defakto nehrají a pokud ano, tak spíše jako pet karty a šly by nahradit hightvalue legendárkou - tj. za mě neexistuje žádnej rozumnej důvod je stahovat z mety. Navíc je čeká nerf v příští expanzi: vyjdou další draci a budou míň padat z historika :-).
Hyjena je trochu jinej případ, sice to je stample do jedný klasy (ale takové karty má i zbylých 8 tříd), nicméně pořád fightí přímo přes board defakto bez komb, tj. za mě taky ne.
Nicméně je otázka, jak Blizzardu chtějí pojmout tu HoF, ono nejde totiž základní sety osekávat do nekonečna a vždy tam bude nějaká silná karta ...

Metiu 14.06.2017 15:08

Karty čo si tu menoval absolutne postrádajú význam. Sludge Bulcher je už vo wilde, načo by ho dávali do Hall of Fame? Justicar trueheart tiež. Čo sa týka Yogg sarona, ten pôjde do wildu keď už bude old gods staré.
Do hall of fame môžu ísť len Clasic karty !!!

Silamor 16.06.2017 22:39

@Metiu To neni pravda. Měl jsem myšlenku, že je to takzvaná síň slávy. A pokud by to tak bylo, tak by si zasloužila aby tam přecházeli top karty ze všech expanzí. Pokud je to a bude nadale brany jako balanc standartu, tak ano je to hodvadina. Ale jelikoz vsechny karetni hry jsou i sberatelsky, tak je mozny i to co jsem psal vyse.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet