Kontroverzní HCT 2019 World Championship

  HCT    Luo "Roger" Shengyuan    HCT 2019 World Championship   

Na začátku března jsme vás informovali o lidech, kteří se kvalifikovali na HCT World Championship 2019. Mezi 16 nejlepších a do boje o 1 000 000 dolarů se dostal i jeden hráč s poněkud diskutabilními výkony. Blizzardu toto bylo komunitou vytýkáno, a proto na Redditu vydali prohlášení.

u/BlizzMilkfat zdroj

Zpráva o integritě esportu na Hearthstone turnaji

 

Zdravím všechny. Jmenuji se Sam Braithwaite a jsem Senior Global Franchise Lead pro Hearthstone esporty. Připravujeme se na HCT World Championship a chtěl bych s vámi probrat zpětnou vazbu, kterou jsme dostali ohledně jednoho profesionálního hráče, vítěze HCT Winter Championship. Jeho jméno je Luo "Roger" Shengyuan.

 

V září 2018, během Hearthstone Global Games, jsme zjistili, že tým Chinese Taipei ve složení Roger, tom60229, Shaxy a Reall porušil pravidla za ziskem výhody v soutěži. Naší odpovědí byly tresty podle tehdejšího soutěžního řádu. Tým Chinese Taipei byl diskvalifikován.

 

Ještě před tímto incidentem vyšly na povrch informace o Rogerovi a Reallovi, oba se měli podílet na win-trade. Celou situaci jsme prošetřili a oba se skutečně účastnili onoho incidentu. Bohužel na naší straně došlo ke špatné interní komunikaci a hráči nebyli nijak potrestáni.

 

Jsme si vědomi, že naše dřívější pravidla a jejich vynucování nesplňují požadavky naší komunity. Bereme na sebe plnou zodpovědnost. Chystáme se znovu posoudit pravidla pro rok 2019 a jsme připraveni je nejen zlepšit, ale zároveň chceme být více transparentní v tom, jaká varování a tresty dáváme a jak rozhodujeme.

 

Naše chyba by neměla nikterak zlehčovat Rogerovy úspěchy. Vítězství v HCT Winter a místo na HCT 2019 World Championship si vybojoval sám a v souladu s oficiálními pravidly HCT.

 

Roger a Reall se i nadále mohou účastnit Hearthstone Masters Qualifiers a Masters Tour. Ale kvůli dvěma porušením pravidel během 2018 nebudou pozváni na inaugurační Hearthstone Grandmasters. Grandmasters budou nejvyšším stupínkem Hearthstone soutěží. Kdo se bude chtít účastnit, bude muset splňovat vysoké nároky, jak výkonově, tak i chováním a vystupováním.

 

Děkujeme za zpětnou vazbu, podporu, trpělivost a pochopení. Bez vás by Hearthstone esport nebyl tím, čím je.

Měl by podle vás Luo "Roger" Shengyuan odstoupit z turnaje? Zachoval se Blizzard správně? Napište nám do komentářů.


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

p.Marstasky 22.03.2019 13:51

jasne,ja bych dal ještě vetsi tresty,nesnasim podvadeni…

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet