Karty, které se změnily #7

Seriál Karty, které se změnily se pomalu blíží ke konci, ale zatím je stále z čeho brát, takže můžete schovat kapesníky, i tento týden na vás čeká nový díl. Tentokrát jsme si posvítili na ochránce přírody druida a poloboha Cenaria. K nim se pak ještě přidala dvojice neutrálních karet – Cult Master a Shielbearer.

Legendárky

Cenarius

Očekáváte, že Cenarius se dočkal během vývoje nějaké zásadní změny? Třeba velký nerf, který umírnil OP kartu na přijatelnou úroveň? Nebo naopak buff, který Cenariovi umožnil se zařadit mezi ostatní classové legendárky se vztyčenou hlavou? V tom případě budete zklamaní, ani jedno z toho se nekonalo.

Jediná změna, která druidovu legendárku ovlivnila, byla prostá machinace s mana krystaly. Z 8-cost klubu byl Cenarius násilně vytlačen do prestižního 9-cost klubu.

Classové karty

Claw

Pokud něco původně druid postrádal, byl to pud sebezáchovy. Dobře to ilustruje Claw. Armor? Ale kde že, nic takového. Pouze nabroušení drápů odpovídající +3 Attack pro vašeho hrdinu do konce kola. Až později začal být Claw dodáván s pojistkou v podobě 2 Armor, i když za cenu sníženého Attacku.

Bite

I Claw 2.0 se dočkal své plastické operace. V červnu 2013 byly do Bite nainstalovány záchranné moduly, které při zahrání karty přidávají 4 Armor, ale za cenu snížení Attacku z 6 na 4. Jako útěcha se aspoň cena snížila na 3 mana krystaly.

Aby se v zápětí zase zvedla na původní hodnotu.

Savagery

Postrádá se Savagery. Karta zmizela beze stopy v říjnu minulého roku. Od té doby jí nikdo neviděl.

Savagery je typický případ „Jak Blizzard zničil kartu“. Původní verze Savagery stála 2 many a spravedlivě naservírovala Attack vašeho hrdiny všem soupeřovým minionům. Protože v kombinaci s Claw, Bite a hero power šlo o (další) silný board clear, Blizzard se rozhodl aspoň zvednout cenu na 3 mana krystaly.

To se asi jevilo jako málo, tak Blizzard rovnou přeskočil na krok „zničit kartu“, místo aby se obtěžoval s balancováním. Od té doby už Savagery dává damage pouze do jednoho miniona. Co na tom, že stojí 1 many, tuhle kartu ve hře pravděpodobně už neuvidíte.

Ancient of Lore

Strom, který vám může nadělit 5 Health nebo 2 karty. Šikovná hříčka přírody. Ale za dávných časů naděloval Ancient of Lore rovnou 8 Health, tedy stejně jako Healing Touch. Resto druid v celé své kráse. No snad byste nechtěli, aby hry proti druidovi byly rychlé?

Starfall

A poslední změna se týká Starfallu. Ale nečekejte zázraky, jediná změna byla, že dříve si jedna z hvězd našla cestu i k nepřátelskému hrdinovi. Pak si ale hrdinové začali brát deštníky, takže teď už na damage navíc do hrdiny spoléhat nemůžete.

Neutrální karty

Cult Master

Někdy to vývojářům chvíli trvá, než dosáhnou svého cíle. Cult Master je toho důkazem. Začínal jako 3/4 minion, a i když byl Blizzard v té době přebytečným card draw posedlý, i tak byl Cult Master až příliš. V jednom z alpha patchů tedy vývojáři prohodili staty za 3/4 na 4/3. O dva měsíce později se pak staty měnily znovu, tentokrát na 4/2, tedy na stav, který zůstal doteď. A třeba už i vydrží.

Shielbearer

Nepřišlo vám někdy, že Shielbearer vypadá tak trochu jako nedokončená karta? Dá se říct, že je to částečně pravda. Shielbearer se totiž někde hluboko v minulosti pyšnil Enragem. Pokud se vám (nebo soupeři) podařilo Shielbearera nas... naštvat, tak dostal +1 Attack a dokázal tedy vrátit ránu. Trochu mě překvapuje, že se Blizzard rozhodl rovnou tento efekt odstranit, místo toho, aby třeba snížil jeho HP.

Navigace:

[1. díl] --- [2. díl] --- [3. díl]
[4. díl] --- [5. díl] --- [6. díl] --- [7. díl]

<--- zpět na rozcestník



Naposledy upravil/a Glea'ar 30.05.2014 v 19:58:28.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet