Hearthstone DeckGuide - Questing Rogue (MSoG)

  Questing    Rogue    MrDyDuska   

Questing Rogue je balíkem, který se točí okolo neuvěřitelného combení a stackování vašich karet. Během jednoho tahu budete schopni zahrát více karet než jakýkoli z ostatních hrdinů. Navíc za to budete v ideálním případě odměněni neuvěřitelně velkými miniony, jejichž těla budou naprosto neúměrná jejich mana costu. Vše se bude točit právě okolo vypuštění vašich malých minionů, kteří však za kolo až dvě nabobtnají do monstrózních rozměrů. O jejich bezpečí se postaráte levným Concealem. Nebojte se zainvestovat do této roguny, i když pár jejích karet odejde do Hall of Fame nebo projde drobným nerfem (Small-Time Buccaneer). Valeera je schopna potahat vás do legendy v překvapivě rychlém tempu.

 

Karty:

Shaku:

Nenápadná legendárka, která vám do ruky přidává karty soupeřovy classy, jedná se tak o velmi otravného miniona, kterého bude chtít soupeř dostat ze hry pryč.
 

Questing Adventurer:

Jednoznačný MVP vašeho balíku, hrajte klidně na tahu 3, pakliže jste schopni ihned ho skrýt pod Conceal, pak ho už jen boostujte a likvidujte soupeře.
 
 
 

Edwin:

Edwin čerpá ze všech levných karet, díky kterým jste schopni ho pořádně napumpovat. Pakliže jste na Coin, držte ho na úvodní ruce.
 

Leeroy:

Váš finišer, pakliže vaše hlavní strategie - tedy Adventurer a Edwin - úplně nevyjde. 
 
 
 

Strategie:

Na úvodní ruku budete chtít dostat téměř vždy piráta (samozřejmě ne Patchese), Backstab a Coin. Pakliže máte jistou Coin, ponechávejte i legendárního Edwina, kterého můžete snadno napumpovat. Early game je poměrně přímočará, snažíte se value tradeovat soupeřovu stranu boardu a sem tam uštědřit nějaké to poškození nepřátelskému hrdinovi. Na tahu 4-5 budete chtít na board dostat velmi dobré miniony, jako je Tomb Pillager nebo Azure Drake, kteří vám pomohou vyvinout solidní tlak. Pakliže držíte Conceal a několik karet, které jste schopni protočit v následujících tazích, nebojte se hrát i vašeho Questing Adventurera. Právě on je totiž vaší wincondicí, která je schopna roztrhat soupeře ve dvou rychlých tazích. Pakliže vám to neprojde napoprvé, nezoufejte. Adventurery hrajete dva, stejný tlak vytváří i Edwin a pro závěrečný burst hrajete i Leeroye, kterého můžete boostnout až dvěma Cold Bloody. To je dost poškození, se kterým musí soupeř počítat - a hlavně, vy jste schopni tohle peklo rozpoutat už v early game. Rogue je prostě stvořen pro brzké all-in strategie.
 

Závěrem:

Pakliže jste příznivci rychlých, zábavných ale přesto přemýšlení vyžadujících balíků. S Questing Rogunou nemůžete sáhnout vedle. Správné vyhodnocení rizik, čtení soupeřových úmyslů a budoucích playů vám vynese solidní winrate. Nebojte se proto zainvestovat do balíku, jehož životnost s největší pravděpodobností nebude dlouhá.
 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet