Hearthstone DeckGuide - Reno Mage (MSoG)

  Reno    Mage    MrDyDuska   

Jaina patřila vždy k velmi oblíbeným hrdinům, jak mezi začátečníky, tak i profíky. Přeci jenom univerzalita této hrdinky dovolovala hrát velmi silné tempo decky, stejně jako pomalé, ale velmi spolehlivé control balíky typu Freeza mága atd. Současnou metu však okupuje víceméně jen jeden typ magičského decku - Reno mág. Jako u ostatních control balíků, celou vaši strategii stavíte na kontrolování early game, kterou máte pojištěnou právě legendárním Renem. V midgame se soustředíte na vytažení value karet, jako je Kazakus, s jehož lektvarem budete chtít zazářit v nejpozdějších fázích hry. A pakliže dojde na onu late game, tak začíná ta správná přetahovaná a boj ve smyslu efektivního tradeování se soupeřovými kartami.

 

 

Karty:

Mistress of Mixtures:

1-drop, který vám pomůže tradeovat a vrátit tolik potřebný život. Snažte se tuto kartu vždy hrát pro uplatnění její Deathrattle value.
 

Dirty Rat:

Slušný Taunt, s Brannem ještě větší value. Pakliže držíte AoE pokuste se dostat z krysy co nejvíc.
 
 
 
 

Kazakus:

Jednoznačné MVP vašeho decku. Lektvar pro každou příležitost se prostě hodí, pakliže hrajete proti controlu, kombinujte s Brannem.
 

Medivh:

Tělo 7/7, důležitý je však Atiesh, který vám za každý začarovaný spell vyčaruje na board miniona stejné hodnoty.
 
 
 
 

Strategie:

Strategie Reno balíků spočívá téměř vždy v tom samém - kontrola boardu v early game, Kazakus v midgame a devastující lategame. Ideální mulligan sestává téměř vždy z 1-dropu a 2-dropu. Několik prvních tahů chcete hrát po křivce - tzn. na každém tahu vynést silnější a dražší kartu. Většině balíku v současné metě dojde dech po pár kolech, pakliže vás tedy nesrazí na kolena (na nízký počet životů). Z toho důvodu není proto od věci nechávat proti šamanům, warriorům a rogunkám i legendárního Rena ve startovní ruce. Late game se pak bude odpichovat od Kazakových lektvarů a value, kterou vám může přinést Medivhův Atiesh. 
 

Závěrem:

Všichni vlastníci Kazaka budou bezpochyb chtít otestovat co možná nejvíc různých Reno decků. A Jaina rozhodně patří mezi platné členy Kabal family, která si s 30 různými kartami ve svých útrobách umí dobře poradit.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet