Jade Druid DeckGuide

  Jade    Druid    Deck Guide   

Jade Druid

Jade Golem - nová mechanika, která se točí okolo vyvolávání stále silnějších minionů, jejichž těla budou neustále plnit board a dříve či déle přemohou protivníka - to vše zní skvěle, alespoň na papíře. Jade Idol, spell který všem druidům sliboval neuvěřitelně šílenou late, game, ve které bude na board spawnit neskutečně silné golemy a stále plnit balík identickými kopiemi sebe sama. Na tom všem měl stát nový Jade Druid. Meta si ale řekla, že control balíkům nebude hned od začátku nakloněna a v late game neporazitelný druid tak musí čelit velmi svižným a agresivním balíkům. Velmi nepříznivým match-upem pro tento balík umí být dračí priest, který umí board od early game plnit relativně silnými miniony. Přeci jenom druid a jeho golemové jsou lepší až v pozdějších fázích hry. Pirate warrior umí být také velmi nepříjemný, při správném rozhodování a relativně dobrém mulliganu ale není nepřekonatelnou překážkou. No a Control decky? Jade Druid se s nimi umí vypořádat velmi slušně, konec konců, jak se očekávalo.
 

Karty:

 

 

Jade Idol:

Spell, který vám za jednu manu dovolí na board vyvolat Jade Golema nebo vložit 3 kopie sebe sama zpět do balíku. Rozhodně se nebojte využívat vyvolávání golemů - proti aggro a midrange balíkům se do fatigue fáze zápasu rozhodně nedostanete.
 

Jade Spirit:

Slibný 4-drop, který přivolá na board zase jednou Jade Golema - rozhodně se nebojte Innervatit tohoto borce na board. Wohoo
 
 
 
 

 

Jade Behemoth:

Velice důležitý 3/6 Taunt, který zas jednou přivolává Golemy - co jiného také čekat.
 

Aya Blackpaw:

A pak tu samozřejmě máme Ayu - legendárku, která při svém vstupu na board vyvolává Jade Golema. To samé pak provádí ve chvílích svého skonu.
 
 
 
 
 
 

Replacementy:

Legendární Aya jistě nebude od samotného spuštění nové expanze majetkem většiny hráčů, pakliže ji tedy potřebujete nahradit, zvažte přidání dodatečného Taunt miniona, který vám pomůže ustát agresivní metu - to samé platí třeba i pro Fandrala.
 

Strategie:

Vaše hlavní strategie se bude točit okolo rychlého "vyrampení" tzn. zahrání Wild Growth či Jade Blossom co nejdříve to půjde. Vaše získaná extra mana, by vám měla pomoci s "cyklením" vašich karet. Prolízání celého decku ve svižném tempu, plnění boardu silnějšími Jade Golemy je celý váš plán. Při nejhorším byste měli skončit s jedním Jade Idolem na ruce a jeho kopiemi v balíku. Ačkoliv se to nemusí zdát, tak Jade Druid od vás bude vyžadovat nějakou tu praxi, hlavně v situacích, kdy budete stát proti agresivním deckům. Do úvodního mulliganu budete chtít na ruce nechávat vaše "ramp" karty, Jade Idol či Living Roots. V současné metě jednoznačně platí, že přítomnost na boardu je naprosto nezbytná. Snažte se proto téměř vždy, když to bude možné plnit board - ideálně vašimi golemy. Na nic nečekejte. S golemy budete vždy začínat od 1/1, čím dřív je tedy dostanete na board tím lépe - to platí dvojnásob hlavně proti aggro deckům a v mirror zápasech. Další důležité tipy najdete ve videu.
 

Závěrem:

Jade Druid rozhodně splnil očekávání. Jeho cyklící potenciál a neuvěřitelně působivé plnění boardu silnými Jade Golemy rozhodně stojí za jeho vyzkoušení, naučení a následný tryhard.

 

Tento článek je placenou reklamou

Diskuze

pomazanka 08.12.2016 17:04

Bufero
Hezké video :-) kde bych mohl stáhnout tu tabulku vlevo s kartama? stáhl jsem jednu ale je nepřehledná.
Cau, doporucuju https://hsdecktracker.net/Sam pouzivam a je to super - zobrazuje karty tvoje i soupere, sance na liznuti, secrety apod skoda jen ze se podobna appka neda najit i na mobil - chybej mi pak statistiky

Bufero 08.12.2016 10:39

Hezké video :-) kde bych mohl stáhnout tu tabulku vlevo s kartama? stáhl jsem jednu ale je nepřehledná.

chlopac 05.12.2016 17:39

Calipso
Zdravím, chci se jenom zeptat na pár následujících otázek:1) Proč zrovna Thalnos?? Chápu, že je agresivní meta, ale do tohoto balíku se Bloodmage nehodí...2) Chybí tam Brann, který má hodně synergií s Jade Spirit, Ayou a Behemothem.to je asi vše z mé strany.
Thalnos není tak špatnej, když hraješ 2x Living Roots, Wrath a Swipe... ale máš pravdu, že se tam hodí Brann, třeba Kolento ho tam hraje: http://www.hearthstonetopdecks.com/decks/jade-druid-deck-list-guide/+ ještě se hraje verze zaměřená víc na spely, třeba Dog to hraje: http://www.hearthstonetopdecks.com/decks/dogs-jade-golem-druid-ft-jade-idol-jade-blossom-aya-blackpaw/

Calipso 05.12.2016 17:25

Zdravím, chci se jenom zeptat na pár následujících otázek:1) Proč zrovna Thalnos?? Chápu, že je agresivní meta, ale do tohoto balíku se Bloodmage nehodí...2) Chybí tam Brann, který má hodně synergií s Jade Spirit, Ayou a Behemothem.to je asi vše z mé strany.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet