Hunter Rexxar (Basic Deck)

Rexxar

Hunter Rexxar (Basic Deck)

Tady nevím, jak bych začal. Hunter je moje srdeční záležitost od dob vzniku WoW. Sice nevím proč je to v HS zrovna ork, ale budiž. Dle mého nejlepší hunteří jsou elfové, ke kterým chovám neskonalý obdiv od dob, kdy jsem četl Zaklínače.

Takže můj první charakter ve WoW byla hunterka elfice Kadlička. Bylo tedy jasné, že v HS budu mít huntera jako primární charakter. Nejdříve jsem tak nějak tápal, nic moc decky. Střídavé krátké nadšení z pracných výher, střídala dlouhá frustrace z drtivých proher.

Nevzdal jsem to. Huntera miluji a nestydím se to přiznat. S pomocí Hearthpwn , jsem našel základní deck, který mě opravdu potěšil. Když jsem ho zkoušel, tak z lvl 20 na 15 mi stačilo osm her (jednu jsem prohrál). Problémy jsem měl jen s warlockem. Maga, paladin, druid i warrior, ač měli k dispozici legendárky, nic nezmohli. Pravda zkoušel jsem deck ve všední den dopoledne, kdy většinou narazíte na děti které nemohou do školy, protože jsou nemocné. Nemocí oslabené, malé děti! Účel světí prostředky.

Říká se, že hudba dokáže utišit divou zvěř. Rexxarovou nejoblíbenější hudbou jsou zvuky, které vydávají jeho mazlíčci, když trhají svou kořist. Rexxar disponuje buffy, které jeho mírné mazlíčky dokáží změnit v děsivé stroje na zabíjení. V toulci má spoustu šípů, které přímo způsobují strašné škody.

Rexxar je synonymum pro lov.

Rexxar je lov!

Tolik oficiální text distributora a co si o tom myslím já? Je to všechno pravda! Takže pojďme se na toho prďolu podívat.

 

Rexxar_Misha

REXXAR

Hero Power: Steady Shot

Udělí 2 dmg soupeřovu hrdinovi. To je dost dobrá věcička. Pokud zbydou priestovi dva body many a vše má zdravé, může jen healovat studnu na boardu. Hunter vždycky pěkně kousne.

 

Seznámení s balíčkem

BASIC DECK

Hunterovy karty:

2 x Hunter’s Mark

​Šikovná věcička na silné miniony soupeře. Sundá jim živůtek. :-) Je lepší si jej šetřit na opravdu velké potvory. Ve spojení s Stonetusk Boar výborná věc na silné tanky.

2 x Arcane Shot

Střela za jednu manu vezme dva životy. Její uplatnění je poměrně široké. Nebývá často ve výbavě huntera, takže dokáže soupeře překvapit.

2 x Timber Wolf

Měli jste někdy vlka? Nepříjemná věcička. Timber Wolf je o něco horší než normální vlk, pak už je jen tygr. Měli jste někdy tygra? Nepříjemná věcička. Jak je patrné, tato karta přidá +1 do útoku všem vašim zvířátkům na stole. Nepříjemná věcička.

2 x Tracking

Tuto kartu nemám moc rád. Jistě je užitečná, ale může být i zrádná. Každopádně vám dá možnost nahlédnout do třech náhodných karet vašeho balíčku a jednu si vytáhnout. Bacha, další dvě budou zahozeny. Takže si pamatujte i ty odhozené karty, aby se vám nestalo to co mě, že jsem se nemohl dočkat a podezíral jsem Blizzard z podvodu. Pokud si dáte pozor, poslouží dobře v situaci, kdy nemáte na ruce vhodnou kartu a potřebujete nějak efektivně reagovat na situaci na stole.

2 x Starving Buzzard

Hladovej buzzík, pardón, káně. Toto káně opravdu bude vašeho soupeře buzzerovati. Bude se ho co nejdřív snažit zbavit. Pokaždé totiž, když vynesete nějaké zvíře, dostanete jednu kartu. Což protivníka docela štve. Kartu se bude snažit soupeř ihned odstranit, tak bacha, ať si alespoň trošku užijete.

2 x Animal Companion

Tak tohle je opravdu pecka. Touto kartou přivoláte náhodné zvířátko do vašich služeb. Je zde na výběr: Míša Misha. Lítající lef Leokk. Kaňour Huffer. Míša je tank 4/4, což je pecka. Lef (stejně jako vlk) přidá +1 k útoku všem vašim minionům. Kaňour je charger s pěkným dmg (4/2). Takže hrajeme, když je potřeba zahrát něco překvapivého.

2 x Kill Command

Tenhle příkaz k zabití udělá tři dmg komukoliv na stole i vašemu protivníkovi a pokud máte na stole nějaké zvířátko, tak toho dmg je pět. Hezká pecka. Pokud bezpodmínečně nepotřebujete řešit situaci na stole, tak si ji nechte na závěr. Taková pecka závěrem za ucho přímo do protivníkova hrdiny, co říkáte?

2 x Houndmaster

Tenhle okřídlený worgen, když jej vynesete, přidá zvolenému minionovi na stole 2/2 a udělá z něj tanka. Pěkný tank je třeba z Huffnera. Okamžitě získá na popularitě. Vy se zatím můžete věnovat přípravě nějaké jiné kulišárny. Sám o sobě má pěkné staty 4/3, takže protivník má hned o čem přemýšlet.

2 x Multi-Shot

Vzhledem k tomu, že hunter nemá žádné plošné AOE kouzla nebo střely, tohle je jediná věc, kterou si můžete udržet na stole pořádek. Tři dmg je docela dost. Neplýtvat na slabé miniony, ale uvážlivě vystřelit, když je třeba.

2 x Tundra Rhino

Rypákorožec, který když je na stole, umožní všem vašim zvířátkům charge. Všechny bestie, které vynesete, mohou hnedle útočit. Malinko to změní rovnováhu sil na boardu. Uvidíte. 

Univerzální karty

2 x Stonetusk Boar

Prostě prase. Umí jen prasit. 1/1 nejsou tak úžasné staty, ale pokud si jej necháme na pozdější dobu, jeho charge se určitě bude hodit. Je levný, rychlý a spolehlivý. Spolu s Houndmasterem také není k zahození. Vidíte, že se dá použít různými způsoby. Neplýtvejte s ním, nevíte, kdy jej budete potřebovat.

2 x Bloodfen Raptor

Proč raptor? Je to zvíře, za málo many, pěkný dmg. Nezůstane bez povšimnutí. Houndmastera netřeba připomínat.

2 x River Crocolisk

Hnusáček našich venkovních koupališť. Všude kde se objeví, vzbudí pozornost. A opět spolu s Houndmasterem je přímo k sežrání.

2 x Ironfur Grizzly

Jediný opravdový tank v našem balíčku. Jeho role je jasná, nenecháme se přece oklofávat jen tak. No a spolu s Houndmasterem se stane ozdobou vašeho boardu.

2 x Shattered Sun Cleric

Jediná karta v balíčku, která není zvířátko. Její buff ji však řadí mezi velmi oblíbenou kartu pomalu každého hráče. Když ji vynesete, přidá jednomu minionovi na stole buff 1/1. Proti takzvané pomalé smrti (například mága pomocí Fireblast, udolává po jednom dmg v každém kole našeho miniona) poslouží i jako malinký heal napadeného miniona a změní výpočty soupeře. Chci tím jenom naznačit, že se buff nemusí vždy použít běžným způsobem a to jako posílení právě útočícího miniona.


Strategie

Při výběru si v ruce necháváme přímo hratelné karty, zvířata nebo likvidační střely, podpůrné karty s buffy (Houndmastera, Shattered Sun Clerica, Tundra Rhino) můžeme si ovšem nechat Starving Buzzarda nebo záleží na tom, co k nim ještě máme)

Timber Wolfem zbytečně nečekáme a neseme jej před začátkem našeho útoku. Nemůžeme předpokládat, že přežije nějak dlouho. Zvláště pro mága nebo rogue je snadnou kořistí.

S tím souvisí i strategie. Proti výše zmíněným charakterům musíme tyto podpůrné karty s jedním životem trošku šetřit. Proti šamanovi, priestovi nebo warrovi s nimi můžeme vyrukovat skoro hned.

Zahájení by mělo vypadat asi tak, že se pokusíte vytvořit si na stole základ alespoň dvou zvířecích minionů. Samozřejmě, pokud je to možné, musíte eliminovat snahu soupeře o ovládnutí stolu. Máte na to několik možností. Pokud máte na stole něco silnějšího, nezapomeňte před útokem vyložit podporu v podobě tygra. Oh, pardon, vlka. Od posledního napadení si je stále pletu. To byly strašný zuby.

Další fáze bude znamenat, že soupeř vyloží něco silnějšího. Možná i nějakou legendárku. Mějte po ruce Hunter’s Mark a Stonetusk Boar a jste v klidu. Proti silnějšímu soupeři nesmíte váhat, musí to být jako na houpačce, jak necháte soupeře vydechnout, bude s vámi zle, nedokážete odrazit větší útok. Takže eliminovat jeho snahu hned od začátku a jít do něho pěkně zostra. Nemáte na co čekat. Nakopejte ty namyšlence s legendárkou pěkně do zadečku.

Pozor. Máte jen Starving Buzzard pro přísun karet navíc, tak si jej chraňte. Jinak vám v šestém kole zůstane na ruce jedna karta a budete se modlit co vám přijde.

 

Huntera Rexxara si oblíbíte. Jeho zvířecí touha zabíjet pomocí zvířátek vám zaleze za nehty a postupem času, jak se budete zlepšovat, budou přicházet lepší a lepší karty, vy se stanete synonymem lovu. Vy budete lov!

Lovu zdar a štvanicím zvláště.

 


A co bude příště? Příště nic nebude. Příště bude konec. Umřete rychle a bezbolestně. Nepoznáte ani, kdo a odkud na vás zaútočil.

Opouští vás pomalu síly. Po těle cítíte jak se vám rozlévá teplo. Krvácíte z krční tepny. Umíráte potichu a pomalu. Ještě naposledy ztěžka pootevřete oči. Nad vámi se sklání rudočerná postava s tváří anděla a jakoby z velké dálky zaslechnete zašeptání:

"Bylo mi potěšením, vaše Valeera Sanguinar, váš osobní rogue."

 

 



Naposledy upravil/a Kinedryl 28.05.2014 v 15:47:14.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Ghrroul 26.05.2014 23:45

lukin2555
2 x Arkane ShotStřela za jednu manu vezme dva životy. Její uplatnění je poměrně široké. Nebývá často ve výbavě huntera, takže dokáže soupeře překvapit.Má tam být ARCANE
Nojo, ty hnidopichu. Opraveno.Také bych uvítal, nějaké reakce a zkušenosti. Jak se vám s tím hrálo ap.

lukin2555 26.05.2014 19:44

2 x Arkane ShotStřela za jednu manu vezme dva životy. Její uplatnění je poměrně široké. Nebývá často ve výbavě huntera, takže dokáže soupeře překvapit.Má tam být ARCANE

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet