Hearthstone World Championship přichází s BlizzConem 2014

Tak přišel váš čas… ano, na vás mluvím, ani nevím, jestli mě z těch výšin vůbec slyšíte. Měli byste na chvilku slétnout. Blizzard právě ohlásil akci obřích rozměrů. Jde o Hearthstone World Championship, jenž bude součástí letošního BlizzConu 7. a 8. listopadu v Anaheimu v Kalifornii a dostat se tam může kdokoli. Takže trénujte, trénujte, trénujte, protože tohle bude zkouška jen pro ty nejlepší z nejlepších. Od první Ranked Play sezóny se nejlepší hráči z celého světa budou bít za čest a slávu svého regionu, aby se pak ve velkém finále rozhodlo, kdo bude světovým šampiónem Hearthstone. A jak se na mistrovství dostat? Dobrá otázka. Způsob kvalifikace se liší region od regionu, takže se pojďme podívat na všechny pro případ, že štěstí zkoušíte i jinde, než v Evropě.
Zde se můžete podívat na přehled jednotlivých kvalifikací

1. Severní a Jižní Amerika – kvalifikační turnaj

V zaoceánských regionech budou mít napilno. Šestnáct nejlepších hráčů ze všech sezón od dubna do srpna bude pozváno na kvalifikační turnaj pro Severní a Jižní Ameriku. Každý hráč se může kvalifikovat do turnaje pouze jednou. To v praxi znamená, že celkem se bude o postup bít… moment… až 80 hráčů! V případě, že už se hráč kvalifikoval nebo se nebude moci dostavit, bude vybrán ten, kdo je v žebříčku hned pod ním. Druhým způsobem, jak se na kvalifikaci dostat, je uspět v týdenních turnajích, které pořádá komunita. Do třetice je možno se dostat na kvalifikační turnaj obsazením medailových příček na vybraných licencovaných akcích – které akce to přesně budou a další informace se plánují zveřejnit později, vypadá to, že Blizzard zatím sám neví. Poslední možností, jak získat šanci reprezentovat americký region, je takzvaný „Last Call Tournament“. Jde o turnaj, jenž se bude konat těsně před kvalifikačním kolem a bude sloužit prakticky k doplnění počtů. Last Call bude dostupný pouze těm, kteří splní určité podmínky – konkrétně podmínky ohledně bydliště. To znamená, že pokud nebydlíte někde na jednom z oněch dvou kontinentů, máte pravděpodobně smůlu. Obsazení kvalifikačního turnaje se bude odvíjet od toho, jak moc stabilní výkony budete podávat v Ranked módu. Pokud se dostanete víckrát do nebeských výšin, určitě to pozitivně ovlivní vaše obsazení v turnaji. Kvalifikační turnaje se budou hrát na tři výhry (tomu říkám dlouhý zápas) a čtyři nejlepší pak postoupí na samotný světový šampionát v Anaheimu.

2. Evropa

Pro starý kontinent platí prakticky to samé, co pro Ameriku. Samozřejmě s tím, že nebudete muset uspokojovat požadavky pro Ameriku, ale pro Evropu – dává to smysl, že? To znamená, že z Ranked Play bude vybráno až 80 hráčů, dále bude možno se probojovat skrz týdenní turnaje, licencované akce a „Last Call Tournament“. Kvalifikace se bude stejně jako v Americe hrát na tři výhry a do Anaheimu se opět podívají čtyři nejlepší.

3. Korea/Taiwan

Pokud náhodou holdujete Východu, tak vězte, že podmínky pro Koreu, Taiwan a Čínu se od těch evropských a amerických liší. V Koreji budou vybráni dva hráči z OGN Hearthstone League a ti se pak podívají na BlizzCon. V Taiwanu zase postupují dva nejlepší hráči z kvalifikačního turnaje. Dva a dva jsou čtyři, a tudíž máme další čtyři zástupce pro region Korey a Taiwanu.

4. Čína

Na čínský kvalifikační turnaj se dostanete několika způsoby: oficiálním čínským Rankedem, lokálními oficiálními turnaji a nebo licencovanými turnaji. Z Číny pak postoupí čtyři nejlepší.

Hearthstone World Championship

A jak vlastně bude vypadat mistrovství světa? Zápasy se budou hrát na tři vítězné zápasy formou „poslední přeživší hrdina“. Hráč bude mít k dispozici tři classy za utkání a v případě, že prohraje zápas musí balíček, se kterým právě hraje, vyměnit. Každý hráč může mít pouze 3 decky a hraje se tak dlouho, dokud jeden z hráčů nevyhraje tři hry. Účastníci musí mít svou vlastní sbírku karet. Jestli jste počítali správně, tak jistě už víte, že mistrovství světa se zúčastní přesně kolik? Ano, 16 hráčů – čtyři z obou Amerik, čtyři z Evropy, čtyři z Číny, dva z Korey a 2 z Taiwanu. Jakékoli bližší informace ohledně licencovaných akcí a turnajů, včetně pravidel pro mistrovství světa budou zavčas zveřejněny.

Naposledy upravil/a Glea'ar 23.04.2014 v 10:33:50.

Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Žádné komentáře
Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet