Hearthstone DeckGuide - Jade Druid (Un'goro)

  Jade Druid    Un'goro    DeckGuide   

Dnešní DeckGuide nebude rozebírat playstyle již několikrát popsaného balíku. Jade Druida jistě všichni velmi dobře znáte, poněvadž posledních x měsíců patřil k velmi hraným a konzistentním balíkům. Místo toho se podíváme na to, jak tenhle kontrolní balík obstojí v současné metě. Podíváme se ale i na nové přírůstky do Decklistu tohoto druidího decku. 

 

Jak již bylo řečeno, Jade Druid patří k velmi silným kontrolním deckům, které velmi konzistentně poráží Mágy, Warriory, Shamany či Priesty. A to právě kvůli utahané early game, ve které Jade Druid ideálně "rampí" vlastní manapool a pěstuje silnější a větší Jade Golemy. Boj o board se v pozdějších fázích hry změní na neuvěřitelný tlak, kdy gigantičtí Golemové budou k nezastavení a soupeři nezbude nic jiného než doufat v zásah nevyzpytatelného RNG. Jade Druid ale velmi často podléhá Hunterům, agresivněji stavěným Druidům či Paladinům a také Rogunám. Velké množství menších minionů, kteří pravidelně dostávají buff a tlačí soupeřova "hápéčka" nebezpečně blízko k nule, je asi ta nějvětší slabina, které musí čelit Druid, jehož Decklist neobsahuje velké množstí AoE removallů. Absence přímého removallu soupeřových minionů nechává Druida zranitelného i proti velkým hrozbám, mezi které patří urostlé Hyeny, které ve své sbírce drží téměř každý Hunter, či neuvěřitelně mocný řetězec spellů jako je Divine Spirit společně s Inner Firem v Decklistech Silence Priestů. Proti takovým deckům potřebuje Jade Druid ideální mulligan, který bude obsahovat Ramp spelly, několik early game minionů a ideálně i nějaký ten Wrath, Swipe či Feral Rage.

 

Karty:

Mrkněme se na karty, které obohacují vcelku tradiční obsah Druidího balíku opírající se o Jade Golemy.
 

 

Earthen Scales:

+1/+1 buff, který nahodí vašemu hrdinovi tolik armoru, kolik činí síla buffovaného miniona. Univerzální "heal" za 1 manu.
 

Gluttonous Ooze:

Požírač zbraní, který navíc vyzbrojí Malfuriona nějakým tím armorem navíc.
 
 
 
 

 

Tar Creeper:

Solidní early game 3-drop, který dokáže čelit agresivním balíkům a poskytnout druidovi nějaký ten tah navíc.
 

Primordial Drake:

Velmi silný drak, který má čistící potenciál, velké staty a důležitý Taunt. S Innervate může zachránit hru už na šestém tahu.
 
 
 
 

Závěrem:

Ačkoliv je Jade Druid velmi stabilní kontrolní deck, mezi Tier 1 balíky se bohužel neřadí. Jeho zranitelnost vůči rychlým balíkům, kterými se to na ladderu jenom hemží, z něj dělá méně kompetitivní tier 2 Control deck. Proti Mágům, Warriorům či jiným pomalejší classám však funguje jako devastující mašina, která generuje jednoho Jade Golema za druhým a jde si nekompromisně za vítězstvím.

 


Chcete si povídat o Hearthstone? Připojte se na náš Discord. Rádi vás uvidíme.

Diskuze

Frajda#2225 23.05.2017 20:17

Jade Druida potkam tak 2 do tydne,za to od 5lvl se to hemzi tokeny.

Pro napsání komentáře musíte být přihlášený.
Přihlásit se
nebo
Zaregistrovat nový účet